Nieuws

Quick’20 O19-3 strijdend ten onder tegen ATC ’65 O19-6

zaterdag 13 april 2019 - JO19-3


Vandaag stond om 16.00 uur de uitwedstrijd in Hengelo tegen ATC ’65 O19-6 op het programma. De eerste helft was tot aan de veertigste minuut heel erg slecht. ATC ’65 gooide vanaf het begin wel veel energie in de wedstrijd, maar goed was het allerminst. Quick’20 had het lastig met deze speelwijze en was te slordig en te ongeduldig.

 

Vijf minuten voor de rust nam de thuis ploeg een 1-0 voorsprong. ATC ‘65 mocht halverwege op de helft van Quick’20 een vrije trap nemen. Quick’20 vindt dat het nodig was om een drie mans muur neer te zetten, om wat voor reden dan ook. De afgeslagen vrije trap kwam voor de voeten van een van de drie vrijgelaten spelers die rustig afronden.

 

Vlak na het doelpunt is het Quick’20 dat het initiatief neemt, zo belandt een schot van Niek op de lat en niet veel later kopt Huub een vrije trap van Mark op de lat. Op slag van rust maakt Lars de meer dan terechte gelijkmaker. Hij onderschept de bal van de doelman, die hij vervolgens omspeelt en de bal in het lege doel schuift.

 

Ook vandaag wordt er in de rust aangegeven dat er meer rust en geduld in het spel gebracht moet worden om zo gevaarlijker te kunnen worden.

 

De tweede helft, met Joost voor Mark en de van een blessure teruggekeerde Quinten voor Pim, start Quick’20 goed. Er is meer rust en er wordt geduldig aangevallen. Na zes minuten is het, met héél véél hulp van de scheidsrechter, 2-1 voor de gastheren. Doelman Jord heeft de bal liggend op de grond vast, maar deze wordt uit zijn handen geschoten. Iedere fatsoenlijke scheidsrechter zou affluiten voor een overtreding als deze, maar dat gebeurde niet, dus mocht het door met de 2-1 als gevolg.

 

Na deze achterstand is het Quick’20 dat de tegenstander hun wil oplegt, maar net zoals vorige week tegen HSC ’21 strandde de meeste aanvallen in schoonheid en bleef de verdiende gelijkmaker uit. Kilometervreter Niek was belangrijk op het middenveld, vele aanvallen starten bij hem, maar ook verdedigend stond hij op de juiste positie. ATC ‘65 komt er sporadisch nog uit, maar is het Jord die met een aantal geweldige reddingen Quick’20 in de wedstrijd houdt.

 

Na iets meer dan een uur ontvangt een speler van ATC ’65 een terechte gele kaart. Al had het vreemd geweest dat deze overtreding met de mantel der liefde zou worden weggewuifd. Quick’20 weet helaas de “power play” situatie niet te benutten om op gelijke hoogte te komen. Quick’20 blijft risico nemen om de gelijker te maken, maar moet daar tien minuten voor tijd de prijs voor betalen. ATC ’65 scoort de 3-1. Met Pim voor Lars, Mark voor Koen en Benk voor Thijs worden er nog een paar verse krachten ingebracht om de stand dragelijker te maken, maar ondanks dat Quick’20 de bovenliggende partij is verandert er niets meer aan de stand.

 

 

Samenvattend: Vandaag weer een Quick’20 met twee gezichten. De eerste helft onrustig en slordig. De tweede helft rustig en dominant, maar ook werden er weer te veel kansen gemist. Wat verder bij blijft is het optreden van de scheidsrechter. Het gevoel wat Vitesse coach Leonid Slutsky had over het optreden van Gözübüyük herkende wij ook. (bekijk hier)

 

De komende twee weken spelen wij geen wedstrijden. Op zaterdag 4 mei om 14.0 uur zijn wij op ons eigen sportpark gastheer voor SV Delden O19-1 dat op het moment van schrijven op de tweede plaats van de ranglijst staat.

 

 

 

 

Wedstrijdverloop:

30′       Huub vervangt Benk

40′       1-0       Speler ATC’65

45′       1-1       Lars (onderschepping)

46′       Joost vervangt Mark

46′       Quinten vervangt Pim

51′       2-1       Speler ATC’65

64′       Geel Speler ATC’65

79′       3-1       Speler ATC’65

80′       Pim vervangt Lars

80′       Mark vervangt Koen

80′       Benk vervangt Thijs

 

 

 

Man van de Wedstrijd: Jord & Niek

 

 

Opstelling: Jord ©, Enzo, Ted, Benk (Huub /30), Thijs (Benk /80), Joost, Niek, Maarten, Koen (Mark /80), Lars (Pim /80), Pim (Quinten /46)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube