Nieuws

Quick’20 haalt zwaarbevochten 1-1 gelijkspel bij Hercules

maandag 8 april 2019 - 1e selectie


Het ging moeizaam in Utrecht tegen Hercules en je ziet dat de spelers angst hebben het fout te doen. Daaronder lijdt het spel zichtbaar en waren er onnauwkeurige individuele acties en belandden er teveel passes bij de tegenstander of gingen over de lijn.

Niet getreurd, het gelijke spel van gisteren moet ervoor zorgen dat de bestaande angst wordt omgezet in vertrouwen, want dat heeft Quick’20 nodig om dit seizoen te overleven in de Derde Divisie. Vergeet niet dat de voorgaande vijf wedstrijden werden verloren en er 17 treffers werden geïncasseerd, een gemiddelde van meer dan drie per wedstrijd. Gisteren hoefde de bal maar éénmaal uit het eigen doel te worden gehaald en toen waren er al 36 minuten verstreken. De voorgaande twee wedstrijden stond Quick’20 na ruim een half uur al met 0-3 achter en dan mag je nu spreken van een behoorlijke verbetering.

Interim-trainer André Paus heeft de opstelling iets gewijzigd met achterin weer Yannick Heskamp en Jan Willem Kamp terug op het middenveld en Frank Eulderink was gisteren midvoor. Dat wierp gisteren nog niet helemaal zijn vruchten af, maar er werd voldoende hoop geboden voor betere tijden.

Typerend was wel dat het doelpunt van Hercules in de 37e minuut op het conto van Quick’20 kon worden geschreven. Een breedtepass van Quick’20 achterin kwam voor de voeten van Raaijen die een speler van Quick’20 uitkapte en de bal in de verste benedenhoek schoot 1-0.

Hercules was de hele wedstrijd de bovenliggende ploeg en bepaalde het eerste uur grotendeels het wedstrijdbeeld. Ze wamen regelmatig gevaarlijk voor het Quick-doel en meerdere kansen werden niet benut en daar was Quick’20 blij mee.

Direct na rust leek Hercules het duel gauw te willen beslissen, de storm was van korte duur en Quick’20 kwam langzaam onder de druk uit en het had een paar gevaarlijke uitvallen. Quick’20 won meer duels en de afvallende ballen waren nu voor Quick’20 in plaats van voor de thuisclub.

In de 75e minuut kwam Jeroen Visscher mooi op over links en zijn voorzet werd in een kluw van spelers uiteindelijk door de doelman van Hercules net voor de doellijn gestopt.Quick’20 putte hieruit moed en in de 81e minuut kwam de tegentreffer. Tim Zwienenberg benutte zijn snelheid over links optimaal en kwam geweldig op en zijn strakke voorzet werd fraai bij de eerste doelpaal door Jan Willem Kamp keihard ingekopt, 1-1.

Daarna volgden nog tien angstige minuten voor Quick’20, Hercules wou persé winnen en zette alles op alles, vrij voor doel werd er nog op de lat geschoten en het schreeuwde om een strafschop toen Jan Willem de bal ongelukkig op de bovenarm kreeg. De scheidsrechter zag er tot opluchting van Quick’20 geen kwaad in en liet terecht doorspelen.

In de 90e minuut had Quick’20 zelfs de overwinning nog kunnen stelen. Jasper-Ewout kwam vrij op rechts en in plaats van een voorzet op de vrij voor het doel staande Jeroen te geven, plaatste hij de bal te zacht voor de voeten van een verdediger van Hercules.

Al met al kunnen we terugkijken op een spannende wedstrijd waarin Quick’20 uiteindelijk verdiend een punt meenam uit Utrecht. Als iedereen zowel verdedigend als aanvallend honderd procent geconcentreerd speelt dan moet het mogelijk zijn om de nacompetitie te halen. Het maximaal haalbare lijkt nu de zestiende plaats en dat is een reële doelstelling.

Hercules – Quick’20 1-1 (1-0)
Score:
37. Raaijen 1-0, 81. Kamp 1-1.

Quick’20: ter Braak, Sen, Leenders, Heskamp, Zwienenberg, Kemna, Kamp, Visscher, Stolker, Eulderink (66. van Breemen-Schneider), Arslan (41. Degenaar).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube