Nieuws

Quick’20 O19-3 scoort vier keer en wint met 1-3 van Rood Zwart O19-2

donderdag 4 april 2019 - JO19-3


Woensdagavond 3 april stond het inhaalduel tegen Rood Zwart O19-2 om 18.45 uur op het programma. Het moet gezegd worden dat Rood Zwart een heel mooi nieuw clubgebouw heeft met een soort van ereterras dat uitkijkt op het hoofdveld waar wij onze wedstrijd spelen.

 

In de beginfase van de wedstrijd zijn beide ploegen zoekende en speelt de wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld af. Het is Quick’20 dat de meest aanvallende intenties heeft. Na tien minuten spelen gaat Maarten goed door tot in het strafschopgebied en wordt daar onreglementair naar de grond gewerkt. De scheidsrechter kan dan ook niet anders dan te wijzen naar de stip. Gezien de recente historie is Huub de aangewezen persoon om de strafschop te nemen, aangezien hij er al twee zéér koelbloedig en overtuigend binnen heeft geschoten. Helaas voor Quick’20 is Huub deze keer niet koelbloedig en verdwijnt de strafschop over en naast het doel.

Na twintig minuten ontvangt Ted een gele kaart nadat hij net te laat was met zijn actie, waardoor hij met gestrekt been in komt. Het gevolg tien minuten met een man minder. In deze fase is Rood Zwart de bovenliggende partij en creëert het ook een aantal kansen. Het is de uitstekend spelende Joost die keer op keer positioneel zo goed staat dat menig aanval van Rood Zwart bij hem strand.

 

Op slag van rust krijgt Rood Zwart dé mogelijkheid om op 1-0 te komen, een snelle aanval over hun linkerkant wordt goed voorgegeven op het randje van het strafschopgebied. De bal passeert doelman Jord, maar die krijgt hulp van Enzo, die de bal nog voor de lijn weet weg te werken. Zo gaan beide ploegen met een 0-0 ruststand aan de thee. In de kleedkamer wordt aangegeven dat er goed gespeeld wordt, maar dat met meer geduld gezocht moet worden naar kansen om zo tot scoren te komen.

 

De tweede helft komt Niek voor Huub, Mark voor Joost, Pim voor Thijs en na drie weken afwezigheid maakt ook Ivo weer zijn opwachting binnen de lijnen, hij vervangt Enzo. Quick’20 start de tweede helft heel erg goed en met twee minuten is het die dekselse Pim die een goede pass van Mart op waarde schat en de doelman kansloos laat met een geplaatst schot 1-0. Het is trouwens voor de tweede keer dat Pim vroeg in de tweede helft weet te scoren. Na de voorsprong blijft Quick’20 de bovenliggende partij. Rood Zwart kan aanvallend niet veel meer dan lange ballen naar voren spelen en hopen dat deze goed vallen. Om aanvallend meer uit te kunnen richten brengt Rood Zwart een vaardige en snelle rechtsbuiten. Linksachter Bjorn wordt hiermee tot het uiterste getest om deze speler de baas te zijn.

 

Na ruim een uur spelen valt eigenlijk uit het niets de gelijkmaker. De rechtsbuiten van Rood Zwart weet voorbij Bjorn te komen en zijn harde voorzet wordt door Ted volledig verkeerd geraakt en schiet de bal achter Jord 1-1. Na deze gelijkmaker lijkt het er op dat Rood Zwart graag minimaal een punt wil overhouden aan deze wedstrijd. Zij richten zich vooral op het verdedigen en proberen in de omschakeling Quick’20 te verrassen.

 

Quick’20 blijft de aanval zoeken en tien minuten voor het einde van de wedstrijd valt dan toch de verdiende 1-2.  Het is wederom Mart die met een heerlijke steekbal Maarten op rechts de diepte in stuurt. Met een diagonaal schot passeert hij de doelman. Met nog vijf minuten te spelen moet de rechtsachter van Rood Zwart aan de noodrem trekken om de beweeglijke Lars af te stoppen. De speler van Rood Zwart mag dan ook terecht met geel het veld verlaten. Quick’20 weet al na twee minuten de overtal situatie te benutten door op aangeven van Mart Pim zijn tweede van de avond te laten maken, 1-3. De wedstrijd is gespeeld en de scheidsrechter fluit dan ook precies na negentig minuten af.

 

 

Samenvattend: Een terechte overwinning. Een eerste helft waarin er verzuimd wordt om middels een strafschop op voorsprong te komen gevolgd door een hele sterke tweede helft waarin het verschil is gemaakt. Na afloop lof voor instelling en mentaliteit van de spelers.

 

A.s. zaterdag 6 april zullen de mannen er weer moeten staan, want dan ontvangen wij om 14.30 uur op Sportpark Vondersweijde HSC ’21 O19-2 uit Haaksbergen.

 

 

Wedstrijdverloop:

10′       Huub mist strafschop

20′       Ted krijgt geel

45′       Niek vervangt Huub

45′       Mark vervangt Joost

45′       Ivo vervangt Enzo

45′       Pim vervangt Thijs

47′       0-1 Pim (Mart)

66′       1-1 Ted (eigen doelpunt)

80′       1-2 Maarten (Mart)

85′       Speler Rood Zwart krijgt geel

87′       1-3 Pim (Mart)

 

Man van de Wedstrijd: Joost

 

 

Opstelling: Jord ©, Enzo (Ivo /45), Huub (Niek /45), Mart, Bjorn, Joost (Mark /45), Maarten, Thijs (Pim /45), Koen, Ted, Lars

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube