Nieuws

Quick ’20 zat 1 verslaat Kloosterhaar en klimt naar derde plek

maandag 1 april 2019 - Senioren


De opgave voor beide ploegen was vooraf duidelijk: winnen. Wie namelijk zou winnen,  zou klimmen naar de derde plaats, aangezien Hellendoorn is een vooruit gespeelde wedstrijd punten had laten liggen tegen OZC.

 

De thuisploeg begon voortvarend,. Zij creëerde een optisch veldoverwicht, maar zoals zo vaak wist de ploeg de nodige kansjes niet te verzilveren. Er volgde een fase in de wedstrijd waarin de ploeg leek haar uiterste best te doen om de tegenstander in de wedstrijd te helpen. Nadat Kloosterhaar op voorsprong gekomen was door een slordige pass van Willem Kienhuis – hij schoof de bal in de loop van Mark Boshove, die je zo’n kans niet moet geven – die koeltjes afrondde (0-1).

In de minuten die volgden maakte de Oldenzaalse verdediging een enigszins onzekere indruk en was het keeper Bjorn Lansink die met enkele knappe reddingen verdere schade wist te voorkomen. Enkele minuten voor rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Met een voorzetr vond Engin Demir Rick Groenewold bij de tweede paal. Groenewold rondde bekwaam af: (1-1).

 

Met deze stand werd gerust. Toeschouwers die iets te lang aan de koffie hadden gezeten, zullen hebben gemist dat de thuisploeg na de rust maar korte tijd nodig had om de leiding te nemen. Boyd Roord vond Milan Braam in het penaltygebied van Kloosterhaar en Braam kapte zich fraai vrij en schoot met het  nodige geluk, namelijk via een verdediger de 2-1 tegen de touwen. Wie verwachtte dat de thuisploeg nu korte metten zou maken met de tegenstander kwam bedrogen uit. Bij een poging uit te verdedigen kwam de bal bij een Kloosterhaarse middenvelder, die zich niet bedacht, maar de bal met een fraaie boog over Bjorn Lansink schoot: 2-2.

Opnieuw ging de thuisploeg op zoek naar de voorsprong en de bezoekers gaven meer en meer ruimte weg en moesten de Oldenzaalse aanvallers d.m.v. overtredingen in toom houden. Dat werd hun noodlottig. Een vrije trap aan de rechterrand van het strafschopgebied werd door Jurrien Mulder langs de Kloosterhaarse doelman geschoten: 3-2. Luttele minuten voor het eindsignaal trok een verdediger bij Rick Groenewold aan de noodrem, hetgeen weer een vrije trap opleverde, waar de verdediger goed wegkwam, omdat hier sprake was van een klassiek gevalletje doorgebroken speler. Maar kwaad straft zichzelf, omdat Dylan Rickhoff,  die kort tevoren een fraaie kopbal van de lijn gehaald zag, de bal via de binnenkant paal in het doel schoot: 4-2. Samenvattend moet gezegd worden dat de mannen van Tim Engbers het zich weer onnodig moeilijk hebben gemaakt, maar aan de overwinning viel weinig af te dingen. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen de ongeslagen koploper PH. Wellicht motiveert dat de Oldenzalers om voor een stuntje te zorgen, immers sterke tegenstanders roepen bij hen het beste naar boven (men denke aan Excelsior ’31).

 

 

Opstelling: Bjorn Lansink, Willem Kienhuis, Nermin Čolo (Lars Ketelaar), Engin Demir, Mats Winkelhuis, Milan Braam ©, Boyd Roord (Cees Schurink), Jurrien Mulder, Dylan Rickhoff, Lars Spit (Joris Snijders),  Rick Groenwold.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube