Nieuws

Leider afwezig en het nieuwe centrale duo houdt knap stand en is de inleiding voor een terechte overwinning

maandag 25 maart 2019 - ZO4


Vandaag spelen we wedstrijd nummer 13. Een thuiswedstrijd tegen het 5e van UD Weerselo. Er wordt niet om 9 uur gevoetbald, maar om 10 uur. Rond de klok van 9 uur druppelen de spelers binnen. Onder het genot van een beetje cafeïne en voor sommigen ook nicotine, wordt de wedstrijd vast doorgenomen. Tegen 9.30 uur wordt de kleedkamer opgezocht. Normaal gesproken krijgen we in de kleedkamer een toespraakje van onze leider, Tijdhof. Deze is afwezig en geniet nog even van de zon en sneeuw. De taak wordt met verve overgenomen door Agterbos. De toespraak is vandaag iets zakelijker en met deze opstelling in ons achterhoofd beginnen we aan de warming-up. Om 10 uur blaast de (dit keer niet onze vaste) scheids op het fluitje. Een teken om de aanvoerders en assistenten bij zich te roepen. Na deze plichtplegingen mogen wij de wedstrijd beginnen.

We beginnen de 1e helft tam. Of dit nu ligt aan de opstelling, of de afwezigheid van het centrale duo? Wij weten het niet, maar na 10 minuten krijgen we een penalty tegen. Onze aanvoerder Bijen krijgt de bal op de arm. Hij geeft zelf nog aan dat hij zijn armen langs het lichaam had, maar iedereen kon zien dat het meer op een “zweefvliegtuig” leek. De penalty wordt “verwoestend” ingeschoten. Helaas voor ons krijgt “Neuer” zijn handen er net niet genoeg achter. 0-1!. Vanaf dat moment gaan we ook voetballen en proberen we het balletje rond te laten gaan. Niet veel later krijgen ook wij een penalty. Ook deze is terecht. Lewerissa wordt in de zestien onreglementair gestopt. Bijen ruikt zijn kans om zijn eerder gemaakte fout goed te maken. Hij mag vanaf 11 meter aanleggen en faalt niet. 1-1.

Vanaf dat moment ontstaat er een wedstrijd die op en neer golft. Het enige verschil is dat UD zichzelf uit de wedstrijd praat. We spelen geen voetbal op wereldniveau en daar horen dus ook fouten bij. Deze worden gemaakt door spelers, scheids en assistenten. Helaas zijn er een aantal spelers van UD, die het met geen enkele beslissing meer eens zijn, terwijl ze eigenlijk eens goed in de spiegel moeten kijken.  In de tussentijd scoren wij de 2-1 ook nog. Na een mooie aanval is Lewerissa het eindstation. Tot aan de rust blijft UD maar praten, zeuren, mekkeren en drammen. Dit resulteert vlak voor rust in 2 (overigens geheel terecht gegeven)  gele kaarten voor de “geel-zwarten”. De scheids vindt het verder wel goed in de 1e helft en na een kleine 43 minuten, fluit hij voor de rust.

In de rust geeft Dorenbusch aan dat het wel iets feller mag. Daarnaast geeft hij aan dat we nog ruim 5 tot 10 minuten tegen 9 man spelen, hierin moeten we onze slag slaan. We beginnen de 2e helft inderdaad fel en scherp en laten de bal snel rond gaan. We zoeken steeds de vrije man en proberen voetballend een gaatje te vinden in de verdediging van UD. Binnen 10 minuten slaan we 2 keer toe en breiden we de score uit naar 4-1. Met deze score, gaan we de resterende 35 minuten weer 11 tegen 11 voetballen. Wederom golft het spel op en neer. Na een kwartiertje voetballen in de 2e helft volgt de 1e wissel bij ons. Het tot dan toe foutloos voetballende centrale duo, wordt uit elkaar gehaald. De goed voetballende, maar moegestreden Zuurwelle wordt vervangen door Wanink. Deze gaat rechtsachter voetballen en Huitink neemt de honneurs van Zuurwelle waar. Dit doet hij met verve. 5 minuten later een dompertje. Onze rechtshalf Nordkamp moet het veld geblesseerd verlaten en wordt vervangen door “supersub” good old Roy Postma. Deze gaat als rechtsbuiten voetballen, waardoor Raimond Postma zich een linie laat zakken. We blijven voetballen en maken er nog 5-1 van. Met nog 10 minuten te voetballen krijgt UD toch nog loon na werken. Ze maken er 5-2 van. Er komt een klein beetje hoop. Ze creëren een aantal kansen. Er wordt zelfs een bal van de lijn gekopt door Rai Postma. Scoren doen ze niet meer. Dit doet het 4de nog wel een keer. De vandaag ongrijpbare Rai Postma ontfutselt zijn directe tegenstander de bal en begint op eigen helft aan zijn rush. Hij wil de bal diep spelen, maar ziet Agterbos buitenspel staan. Door het goede loopwerk van Roy Postma, loopt de andere Postma maar zelf door. Hij dolt nog 2 tegenstanders en geeft daarna een puntgave voorzet op Agterbos. Deze heeft dan ook geen moeite om dit buitenkansje te verzilveren. 6-2. Dit was tevens het laatste wapenfeit van deze wedstrijd. De scheids vindt het genoeg voor vandaag.

We hebben vandaag een redelijk tot goede wedstrijd gevoetbald. Eigenlijk hebben we niet veel weggeven. Daarnaast zijn we niet meegegaan in het fysieke spel van de tegenstander. Toch gaan ook de complimenten naar onze tegenstander voor hun sportieve 2e helft.

Volgende week spelen we de uitwedstrijd tegen UD (W) 5.

Opstelling 4e:

“Neuer”, Arends, Bijen (C), Zuurwelle (Wanink/59), Huitink, Lewerissa, Tijink, Nordkamp (Roy Postma/65), M.Boomkamp, Agterbos, Rai Postma

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube