Nieuws

Quick’20 thuis met 1-3 onderuit tegen OFC dat heer en meester was

maandag 11 maart 2019 - 1e selectie


Eerder dit seizoen gaf OFC tegen Quick’20 de gelijke stand nog weg. Quick’20 scoorde toen diep in blessuretijd de winnende treffer en won met 2-3. Toen stonden de Oldenzalers met de rust met 1-2 verloor, gisteren was het OFC dat met die stand de tweede helft begon.

De wedstrijd werd gespeeld op kunstgras, omdat het hoofdveld door de scheidsrechter werd afgekeurd, wat vanwege de onophoudelijk stromende regen vooral achteraf heel begrijpelijk was. Quick’20 had liever op natuurgras gespeeld, je kunt je dan wel afvragen waarom er dan wel drie keer per week op kunstgras wordt getraind.

OFC speelde prima op het goede kunstgrasveld. Op de eerste 10 minuten na toen Quick’20 wat kleine kansen kreeg en één ervan een doelpunt had moeten opleveren. Schieten van afstand zien we niet bij Quick’20 en dat is jammer want niet geprobeerd is zeker mis.

OFC kreeg teveel de kans om te voetballen en dat kunnen ze prima. De Oostzaners bleven ook keurig voetballen, normaal bij tegenslag wil de eenheid in dat elftal nog wel eens uitmonden in 11 spelende individualisten. Gisteren kreeg Quick’20 niet de kans om de teameenheid van OFC geweld aan te doen, OFC speelde heel gedisciplineerd en was bijna de hele wedstrijd heer en meester.

Wel vielen de tegengoals voor Quick’20 weer veel te gemakkelijk. De 0-1 in de 12e minuut kon wel heel eenvoudig worden ingeschoten Uit het niets maakte Quick’20 de gelijkmaker in de 27e minuut toen Jip Kemna in het strafschopgebied onreglementair werd neergelegd. Hij wist wel raad met deze kans en schoot de bal hard en zuiver in de rechterbenedenhoek, 1-1. Nog voor rust kwam OFC opnieuw op een eenvoudige manier op een 1-2 voorsprong via een combinatie van drie spelers die allen vrij konden spelen.

Na rust kwam Quick’20 er op wat kleine tegenslagen na niet aan te pas en ook de 1-3 werd weer heel gemakkelijk gescoord door OFC in de 57e minuut.

Ondanks het bar slechte weer waren er toch bijna 200 toeschouwers die gewapend met paraplu’s de wedstrijd zagen. Mooi dat de echte aanhang altijd blijft komen ook in mindere tijden.

Je hoort al geregeld in de Quick-wandelgangen: “misschien moet Quick’20 maar naar de Hoofdklasse degraderen dan hebben ze niet ieder jaar de zorgen van mogelijke degradatie”. Ik mag het niet horen, er zijn nog alle kansen om erin te blijven en om nu al te concluderen dat het mis gaat, waarom? Moeilijk zal het worden omdat er ieder jaar goede spelers vertrekken naar clubs die betalen en het gemis niet meteen met spelers van hetzelfde niveau kan worden opgevangen. Bij spelen op lager niveau wordt het vast niet direct anders, lees beter. Kijk maar naar clubs die degradeerden uit de 3e Divisie en het een niveau lager heel moeilijk krijgen en zelfs nog verder zakken.

Jongens kom op, als jullie blijven geloven in een goed resultaat komt het wel goed en met het spelen van lange (na)competities hebben jullie geen probleem. Dus handhaving op dit niveau moet kunnen, hoe slopend de komende 11 of 15 wedstrijden ook zullen worden.

Quick’20 – OFC 1-3 (1-2)
Score:
12. Noordhoff 0-1, 27. Kemna 1-1 (strafschop), 39. Biberoglu 1-2, 57. Ottenhoff 1-3..

Quick’20:
ter Braak, van Houten, Leenders, Kamp, Goorhuis Oude Sanderink, Kemna, van Breemen-Schneider, Visscher (71. Stolker), Arslan, Degenaar, Eulderink (72. ter Horst).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube