Nieuws

Quick ’20 zat 1 klopt in extremis nummer 2 Bergentheim

maandag 11 maart 2019 - Senioren


Na de uitschakeling dinsdag in de districtsbeker tegen Berkum moest de ploeg van Tim Engbers zich weer focussen op de competitie, en wel de strijd met nummer twee Bergentheim. Winst was noodzakelijk om te voorkomen dat het seizoen als een nachtkaars uit dreigde te gaan. De thuisploeg ging voortvarend van start en zette de bezoekers onder druk, hetgeen vrij snel leidde tot een doelpunt van Boyd Roord op aangeven van Florian Boitelle, maar helaas bleek Boyd Roord buitenspel te hebben gestaan, dus dat feest ging niet door. Andermaal bleek in het vervolg dat de mannen van Tim Engbers wel de nodige kansen bij elkaar voetballen, maar moeite hebben om die kansen te verzilveren; telkenmale is de eindpass onzorgvuldig.

 

Hoewel de thuisploeg een optisch overwicht had, kwamen de bezoekers er geregeld gevaarlijk uit. Uit een vrije trap vlakbij de zestien meende Dylan Rickhoff de score te openen door de bal fraai over de muur te krullen, maar een Bergentheimse verdediger keerde de bal op de doellijn. In de 27ste minuut was het wel raak: en blind teruggespeelde bal werd door Boyd Roord fraai aangenomen en in het Bergentheimse doel geknald: 1-0. Een vrije trap van Jurriën Mulder werd door Willem Kienhuis naast gekopt. Vlak voor de thee maakte Boyd Roord zijn  derde doelpunt van de middag op aangeven van Lars Spit, maar hij stond andermaal buitenspel.

 

Na de pauze veranderde het spel in die zin dat de bezoekers meer initiatief naar zich toetrokken. In het spel van de Oldenzalers hetzelfde beeld, wel kansen creëren, maar slordig in de afwerking. Op een schot van Florian Boitelle moest de Bergentheimse doelman een rebound toestaan, maar Boyd Roord schoot vervolgens naast. Een vrije trap van Florian Boitelle ging rakelings naast. Halverwege de tweede helft kwamen de bezoekers langszij. Een lange bal bereikte de rechterspits, terwijl de verdediging (ten onrechte) dacht aan buitenspel. Vervolgens schatte de nieuwe doelman van Quick ’20 zat 1, Björn Lansink, de situatie verkeerd in en gaf de rechterspits van de bezoekers zo de mogelijkheid de 1-1 in het lege doel te schieten.

 

Vervolgens bracht trainer Tim Engbers verse aanvallende krachten in het veld (Jesse Olde Monnikhof en Rick Groenewold) om toch de drie punten thuis te houden. En dat pakte wonderwel goed uit. Uit een laag voorgegeven corner van Florian Boitelle schoot ‘goudhaantje’ Rick Groenewold de bal hard achter de Bergentheimse doelman: 2-1. Zo hielden de Oldenzalers de drie punten dus toch in Oldenzaal. Rest nog te vermelden dat scheidsrechter Schumacher uit Ermelo de beste man van het veld was en dat mag ook wel eens gezegd worden. Aanstaande zaterdag mogen de Oldenzalers naar Westerhaar om het op te nemen tegen de plaatselijke ploeg Avanti.

 

 

Opstelling: Björn Lansink, Mats Winkelhuis, Willem Kienhuis, Nermin Čolo (Jesse Olde Monnikhof), Engin Demir, Jurriën Mulder (Lars Ketelaar),Milan Braam ©,  Boyd Roord, Florian Boitelle, Dylan Rickhoff, Lars Spit (Rick Groenewold).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube