Nieuws

Quick ’20 JO15-1 stunt tegen FC Groningen JO15-1

maandag 11 maart 2019 - JO15-1


Quick ’20 JO15-1 heeft voor een enorme stunt gezorgd door met 1-2 koploper FC Groningen JO15-1 opzij te zetten. Hieronder het wedstrijdverslag.

Voorafgaand aan de wedstrijd was het gevoel in de spelersgroep en technische staf goed. Na een feestweekend vol carnaval had de spelersgroep een uitstekende trainingsweek afgelegd met het oog op FC Groningen uit. De thuiswedstrijd tegen FC Groningen eerder dit seizoen ging met 0-6 verloren. We wisten dus dat het een lastige opgave zou worden om nu wel punten te pakken tegen de ongeslagen koploper in de 2e divisie. Thuis werden wij bij vlagen getrakteerd op fantastische aanvallen van de ploeg uit Groningen. We wisten dus wat ons te wachten stond. Voorafgaand bij de wedstrijdbespreking werd er benadrukt dat we er in moesten gaan geloven en dat we heel gedisciplineerd vanuit ons taken moesten gaan spelen. Ajax dat deze week met 1-4 in Madrid won werd als inspiratiebron gebruikt. ‘’Als Ajax kan winnen in Madrid dan kunnen wij dat in Groningen’’.

 

Alle goede voornemens om goed en scherp te beginnen tegen FC Groningen konden na 45 seconden alweer de ijskast in. Na een lange bal van achteruit werd kwam een aanvaller van FC Groningen één op één te staan met Finn en deze rondde de bal uiterst koelbloedig af, 1-0. Nu was het taak onze hoofden koel te houden en gewoon ons eigen spel te blijven spelen. Dit resulteerde in een aantal gevaarlijke uitbraken van onze kant. Nadat in eerste instantie de eindpass steeds net niet aankwam werd Levi in de 18e minuut weggestuurd richting het Groninger doel. Levi kon alleen doorlopen op de  doelman maar werd vlak buiten de 16 meter slim onderuit gehaald en kreeg een vrije trap mee. Thimo mocht aanleggen en de afgeslagen vrije trap kwam voor de voeten van Levi die niet faalde, 1-1! En verdiend ook! De spelers van Quick ’20 lieten zien dat de ploeg over veerkracht beschikte. Na de gelijkmaker probeerde FC Groningen nog hoger druk te zetten dit resulteerde in een aantal goede  mogelijkheden maar de defensie van Quick’20 hield knap stand! RUST.

In de rust hebben we aangegeven dat FC Groningen vooral heel gevaarlijk vanuit de ruimte die steeds achter onze verdediging gevonden werd. Dit moesten we veranderen anders was het wachten op de 2-1. Er werden natuurlijk ook complimenten uitgedeeld aan alle spelers die vanuit de taak en discipline een geweldige eerste helft gespeeld hebben. Thimo en Sten hielden de hoog opstaande backs van FC Groningen uitstekend onder controle en de lijnen naar de nummer 6 van de thuis spelende ploeg werden er door Ties uitstekend uitgelopen. Ook viel op dat de ploeg veel met elkaar aan het communiceren was. Iets waar wij de laatste maanden aan hebben gewerkt als team.  Dit moeten we vast kunnen houden. Hans gaf al aan dat hoe langer wij de 1-1 stand vast konden houden de kans dat we winnend van het veld zouden stappen steeds groter werd. Er lagen ook kansen achter de laatste linie van FC Groningen om op voorsprong te komen.

In de 2e helft was het vooral FC Groningen die de bal had maar dat resulteerde niet echt in kansen. De ploeg uit Groningen werd steeds slordiger en kon niet echt in de buurt van de goal van Finn komen. In de 2e helft probeerden wij er nog een aantal keren goed uit te komen. Dit lukte bij vlagen ook. Een aantal keer werden Ties, Thimo, Sten en Levi goed weggestuurd maar steeds was daar of de keeper van FC Groningen die goed zijn doel uitkwam of een voet van een verdediger die erger voorkwam. In de 50e minuut was het dan eindelijk zover. Levi werd vanuit de eigen helft ingespeeld en soleerde op indrukwekkende wijze richting het doel van FC Groningen waar in eerste instantie de centrale verdediger het bos in werd gestuurd, daarna de keeper en op vijf meter van de goal twee inglijdende Groningers uitgekapt werden, GOAL!! 1-2!  De blijdschap was enorm! Het besef werd steeds groter dat er een overwinning behaald kon worden. Na de 1-2 leek het alsof de ploeg uit Oldenzaal even vleugels kreeg en leek opzoek te gaan na de 1-3. Nadat FC Groningen het initiatief in de wedstrijd even kwijt was richtte de ploeg zich weer op richting het einde van de wedstrijd. De ploeg uit Groningen kreeg nog een drietal goede mogelijkheden maar verzilverde deze niet. AFGELOPEN!

 

Quick ’20 JO15-1 flikt het! De ploeg wint met 1-2 van FC Groningen JO15-1, de spelers vielen elkaar in de armen en konden hun geluk niet op. Wat een stunt! In de kleedkamer bleef het nog lang onrustig met de knallende carnavals muziek en werd het feest van afgelopen weekend nog even op z’n Oldenzaals dunnetjes overgedaan. Ik moet een compliment maken aan de ploeg die echt voor elke meter op het veld als een team heeft lopen strijden en de taken fantastisch hebben uitgevoerd. Ze hebben het geflikt!

 

A.s. Zaterdag is het taak om deze geweldige wedstrijd een goed vervolg te geven thuis tegen DZOH JO15-1. Aanvang 12:30, Sportpark Vondersweijde.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube