Nieuws

BoesCoolFit weer van start bij Quick’20

donderdag 7 maart 2019 - Jeugd


Eind maart starten wij weer met het naschoolse sportkennismakingsprogramma BoesCoolFit Oldenzaal. Kinderen uit de groepen 1 t/m 8 van het basisonderwijs in Oldenzaal kunnen op deze manier kennismaken met maar liefst 115 cursussen bij 39 verschillende sportaanbieders.

Dat bewegen gezond is hoeven wij niet te vertellen, dat is algemeen bekend. De beweegnorm voor jongen kinderen is één uur intensief bewegen per dag. Een hoop kinderen in Nederland halen die norm niet waardoor de kans op overgewicht en een ongezonde levensstijl toeneemt. Natuurlijk is gezonde voeding en regelmatig eten ook van grote invloed op je gezondheid en conditie. De leerprestaties van kinderen met een goede conditie zijn ook beter dan de leerprestaties van kinderen met een matige of slechte conditie. Een ander belangrijk aspect van sporten bij een club is dat je er andere vriendjes leert kennen en dat je samen plezier kunt beleven aan bewegen. Je leert samen doelen stellen en een prestatie neerzetten waardoor je vaardigheden ontwikkelt die je ook in het dagelijkse leven hard nodig hebt.

De training bij Quick’20 wordt gegeven door Engin Demir, jeugdtrainer. Op enthousiaste wijze zal hij op vrijdag 29 maart en 5 en 12 april deze training verzorgen. De eerste trainingsgroep (van 16.00 tot 17.00 uur) zit al vol met 12 kinderen. Daarom hebben wij besloten om aansluitend (dus van 17.00 tot 18.00) een tweede training te geven. Kosten € 5,00. Aan het einde van deze cursus krijgen de kinderen een officieel diploma. Leuk toch!

Opgeven kan nog via https://www.boescoolfit.nl/aanbieders/kvv-quick20

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube