Nieuws

Mentale conditie Quick’20 zorgt voor 2-4 winst bij HSC’21

maandag 25 februari 2019 - 1e selectie


Wat kan voetbal toch mooi zijn als je zegevierend de grasmat verlaat terwijl je in de 46e minuut denkt dat het over en uit is voor Quick’20 bij een 2-0 achterstand.

De ene ploeg HSC’21 lijkt op rozen te zitten en de andere ploeg Quick’20 lijkt in zak en as te zitten.

Dan komen onbeschrijfelijke mentale krachten om de hoek kijken die in Oldenzaal bij de thuiswedstrijd nog in het voordeel waren van HSC’21, maar nu boven kwamen drijven bij Quick’20.

 

Al in de 2e minuut had Quick’20 een strafschop moeten hebben toen Jip Kemna vlak voor doel onreglementair omver werd getrokken. De scheidsrechter zag er geen kwaad in. Na 9 minuten scoorde HSC’21 al de 1-0 toen een vrij veld open was voor van der Weide die knap in de uiterste onderste rechterhoek van het doel schoot.

Daarna leek HSC’21 even Quick’20 te overlopen, gelukkig konden de Haaksbergen het soms hoge spelniveau niet lang vasthouden.

Quick’20 had de eerste helft ook wel kansen, in de 42e minuut zelfs een honderd procent kans toen Jasper-Ewout van Breemen-Schneider de bal onvoldoende onder controle kreeg en zijn goedbedoelde lobje simpel kon worden gevangen  door de keeper van HSC’21.  Een groot deel van de eerste helft had HSC’21 het middenveld stevig in handen.

 

Meteen na rust werd het 2-0 voor HSC’21 en werd er gezegd door een Oldenzaalse supporter dat Quick’20 wel eerder met 2-0 achter stond in Haaksbergen om winnend de grasmat te verlaten. Je gelooft toch niet in sprookjes zei een andere Oldenzaalse supporter toen.

Het wonder gebeurde wel en Quick’20 leefde helemaal op toen Melvin Degenaar in de 50e minuut een halve omhaal op het doel afvuurde en de bal via de rug van een tegenstander in het doel verdween, 2-1.

 

Hierna golfde het spel op en neer en had HSC’21 mogelijkheden voor een derde treffer. Quick’20 voetbalde nu ook goed en invaller Alpi Arslan zette prima voor, Jelle Leenders kopte door en Jan Willem Kamp kopte de bal snoeihard achter de keeper, 2-2.

Zou het dan toch weer gebeuren, dat Quick’20 een 2-0 achterstand omzet in een voorsprong?

Ja hoor, in de 83e minuut werd Frank Eulderink ter hoogte van de achterlijn neergelegd en Jip Kemna schoot de toegekende penalty als een koele kikker strak in de uiterste rechterbenedenhoek, de keeper kon hem nog wel met de vingertoppen aanraken, 3-2.

Nu was HSC’21 weer aan zet en het kreeg in de 90e minuut een terechte strafschop die zeer bekwaam werd gestopt door de safe keepende Chiel ter Braak, die de psychologische oorlogsvoering ook al goed gaat beheersen.
Er volgden voor Quick’20 nog drie angstige minuten in blessuretijd, in een tegenaanval werd een voorzet dor een verdediger van HSC’21 onfortuinlijk achter zijn eigen goalie gewerkt, 2-4.

 

Enige smet op deze op karakter door Quick’20 gewonnen wedstrijd was de rode kaart voor Frank Eulderink in de 90e minuut na tweemaal geel voor kleine overtredingen. Het is wel sneu dat er geregeld behoorlijke aanslagen op zijn ledematen worden gepleegd door zijn directe tegenstanders, die daarvoor dan geen gele kaart krijgen.

 

Frank is de eerstvolgende wedstrijd geschorst en dat is aanstaande donderdag als Quick’20 thuis de inhaalwedstrijd speelt tegen O.S.S.’20 om 20.00 uur.

 

HSC’21 – Quick’20 2-4 (1-0)
Scoreverloop: :
9. van der Weide 1-0, 46. Witbreuk  2-0, 50. Degenaar 2-1,
73. Kamp 2-2, 83. Kemna 2-3(pen.), 90. van der Weide (HSC’21) mist strafschop, 90. + 3 Boelema 2-4 (e.d.).

Quick’20: ter Braak, van Houten (83. Sen), Kamp, Leenders, Zwienenberg, Visscher, Kemna, Stolker (69. Arslan),van Breemen-Schneider, Eulderink, Degenaar.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube