Nieuws

Quick’20 JO19-3 wint de ‘oefen’-derby tegen De Esch JO19-1

zaterdag 23 februari 2019 - JO19-3


Wat doe je op wedstrijdloze weekenden? Je organiseert lokale oefenpotjes. Na de eerder gewonnen oefenwedstrijd tegen FC Berghuizen JO19-1 stond vandaag De Esch JO19-1 op het programma. Een tegenstander waarin we in de eerste competitiehelft ternauwernood gelijkspeelden met 2-2. Altijd leuke potjes want vele vrienden spelen dan tegen elkaar….

In de ochtend voor de wedstrijd leek het er nog niet op dat we konden spelen. Slechts 10 fitte mensen op papier. Rond een uur of 10 konden we toch groen licht geven. Enkele spelers van A2 (Bodhi, Mart en Victor), de eerder van vakantie teruggekomen Enzo en gastspeler Ties zorgden voor een ruime selectie. Op een zonovergoten sportpark de Weschterik floot de goed leidende clubscheidsrechter om 13.00 uur voor de start van de wedstrijd.We begonnen voorzichtig. De Esch was iets meer in balbezit en kreeg kleine kansjes. Tot minuut 10 hadden we weinig te vertellen. Daarna begon het te draaien. Na goede kansen van Pim en Maarten schiet Victor in de 17e minuut op de paal. Jammer, een voorsprong was op dat tijdstip verdiend geweest.

De wedstrijd kabbelt verder tot de 35e minuut. De net ingevallen Huub scoort uit een assist van Ted fraai uit een corner de 0-1. De terechte voorsprong wordt nog geen minuut later naar 0-2 getild als Huub hard tegen een tegenstander schiet en de bal met een grote boog in het doel beland. Tot aan de rust krijgt Victor nog een kans, maar we gaan rusten met een mooie voorsprong.In de rust spreken we de strategie af dat we veel zullen wisselen. We hebben immers genoeg reserves en willen deze derby natuurlijk winnen. De tweede helft starten we goed. De eerste 20 minuten krijgen we genoeg kansen om de stand naar 0-3 te tillen. Huub en Ties missen echter twee grote kansen. De gebroeders Loohuis hebben het vizier nog niet op scherp staan zullen we maar zeggen. Zij zullen echter later nog wel belangrijk worden…. We gaan wat achteruit voetballen en krijgen na slecht uitverdedigen de 1-2 om de oren.

Jammer en totaal onnodig. Niet veel later voetballen we nog meer achteruit en verdwijnt een hoge bal pardoes in het doel: 2-2. Dit was niet de bedoeling De Esch ruikt bloed, speelt op dat moment ook beter en wordt steeds fanatieker. We brengen nog een paar frisse jongens binnen de lijnen waaronder Bodhi. Uitgerekend hij, oud speler van De Esch, tekent in de 85e minuut na een mooie pass van Ties voor de 2-3! Daarmee is de wedstrijd gespeeld.

De laatste minuten zijn voor de statistieken. We winnen de derby!Tot slot rest ons de gastspelers van de A2 en Ties dank voor het meespelen! Hierdoor kon de wedstrijd doorgaan en hebben we weer lekker wat speelminuten in de benen! Nu aanstaande maandag nog de oefenwedstrijd tegen vv Oldenzaal JO19-1 en daarna kan het carnaval beginnen! Alaaf!

Beginopstelling: Jord, Benk, Ted, Mart, Ivo, Koen, Maarten, Niek, Bodhi, Pim en Victor.
25 min: Joost, Enzo en Huub voor Ivo, Koen en Pim.
46 min: Ties voor Victor, Niek voor Maarten en Enzo voor Bodhi.

Mannen van de wedstrijd: Huub en Ties Loohuis.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube