Nieuws

HSC’21 – Quick’20 DE Regioderby Derde Divisie, Zondag 14.30

vrijdag 22 februari 2019 - 1e selectie


Quick’20 – HSC’21 is de enige derby die nog is over gebleven vanaf de invoering van de Derde Divisie. En wat voor eentje, zo’n wedstrijd is met geen enkele andere te vergelijken. Het aantal toeschouwers is in de loop der jaren wel minder geworden, de rivaliteit tussen de elftallen van beide clubs is op het veld nog steeds groot.

 

Dat was te zien in de thuiswedstrijd van Quick’20 tegen HSC’21 op 17 november 2018. De wedstrijd waar het licht in de rust letterlijk uitviel en de wedstrijd moest worden gestaakt met een 0-1 achterstand voor Quick’20.

Iedereen was er in de rust van overtuigd dat Quick’20 op basis van haar toen betere conditie de wedstrijd in de tweede helft wel naar zich toe zou trekken. Dat kon dus niet worden bewezen door de lichtuitval.

 

De tweede helft werd gespeeld op donderdagavond 6 december en Quick’20 maakte al snel de gelijkmaker 1-1, het was toch HSC’21 dat notabene met 10 man met 1-3 won. HSC’21 maakte dankbaar gebruik van het feit dat er maar één helft gespeeld hoefde te worden en zo was het voor Quick’20 onmogelijk om haar sterke punt, de conditie, voldoende aan te kunnen spreken.

In plaats van Quick’20 speelde juist HSC’21 van begin af aan fysiek heel sterk en werd Quick’20 op dat punt overklast. Juist toen HSC’21 met 10 man verder moest wegens een rode kaart begon de ploeg echt te voetballen en maakte het tegen elf spelers van Quick’20 nog twee doelpunten en won zo de eerste regioderby van dit seizoen in de Derde Divisie..

 

HSC’21 stond in 2018 op moment van de uitwedstrijd tegen Quick’20 op de 9e plaats met 15 punten en Quick’20 stond op plek 16 met 10 punten.

Nu is het zo dat HSC’21 op de 12e plaats staat met 26 uit 21 en Quick’20 staat 18e en laatste met 17 uit 20.

 

Na de volledig gespeelde thuiswedstrijd van Quick’20 tegen HSC’21 verloor Quick’20 vijf maal op rij tot afgelopen zaterdag een prachtige overwinning werd behaald door HBS kansloos te verslaan met 4-1.

 

Quick’20 staat onderaan met 17 punten, 1 achter nummer 17 OJC Rosmalen dat 1 wedstrijd meer heeft gespeeld en ook 1 achter nummer 16 HBS dat evenals Quick’20 op 20 wedstrijden staat. HSC’21 staat wel negen punten voor op Quick’20, het heeft de punten ook nog hard nodig. De voorsprong op nummer 15 EVV is maar 2 punten, 26 om 24.

EVV staat 15e en de 15e en 16e plek in de einstand betekent ook spelen om nacompetitie voor handhaving.

 

Quick’20 is op basis van de tweede helft thuis tegen HSC’21 gewaarschuwd voor de fysieke kracht van de Haaksbergenaren die zo zullen proberen Quick’20 af te troeven.

 

Quick’20 moet op dezelfde wijze voetballen als tegen HBS en natuurlijk zelf ook niet bang zijn om regelmatig flink het duel aan te gaan en dan is het zeker mogelijk één of meer punten mee te nemen uit Haaksbergen.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube