Nieuws

Quick’20 zat 1 verslaat sv Dalfsen en bekert verder

donderdag 21 februari 2019 - Senioren


Na de sensationele overwinning op Excelsior ’31 kreeg Quick ’20 zat 1 bij de loting sv Dalfsen, dat uitkomt in de tweede klasse L (Noord) , toebedeeld, en wederom een thuiswedstrijd. Woensdagavond 20 februari kruisten beide ploegen de degens en het werd een eerder spannend dan hoogstaand duel.

 

Beide ploegen waren behoorlijk aan elkaars gewaagd en zodoende ontspon zich een op- en- neer- gaande wedstrijd, waarbij de thuisploeg aan het langste eind trok. De eerste mogelijkheden waren voor de thuisploeg voor Florian Boitelle die de bal naast het doel joeg. Een luttel paar minuten later moest Ruben Sluik al zijn kunde tonen, toen de Oldenzaalse verdediging de linker aanvaller naar binnen liet komen en op het doel liet schieten, maar Sluik sloeg de bal knap uit zijn doel. Daarna zorgde de thuisploeg weer voor gevaar dankzij Florian Boitelle, die à la Robben naar binnentrok en verwoestend uithaalde, maar de bal scheerde rakelings over de linker kruising. In de 25ste minuut opende Jesse Olde Monnikhof de score na een schitterende combinatie over veel schijven door de Dalfsense verdediging.

 

De bezoekers kwamen echter nog voor de rust weer langszij na een mooie aanval over de linkerkant, waarna Daan v.d. Vegt de voorzet achter de kansloze Ruben Sluik kon schieten: 1-1. De tweede helft begon veelbelovend. Na een minuut of vijf legde scheidsrechter Spoon de bal op de stip na een ogenschijnlijk onschuldige overtreding van Willem Kienhuis, maar ja … de overtreding was wel binnen de ‘zestien’. Nu sleepte Ruben Sluik zijn ploeg er doorheen: hij stopte de penalty van Sjoerd Klarenbeek. Hierna golfde het spel weer op en neer, tot de 73ste minuut, toen Milan Braam het strafschopgebied van de bezoekers binnendrong en de Dalfsense goalie op de proef stelde, die een  rebound moest toestaan,die door de sterk spelende Joris Snijders werd in geschoten: 2-1.

 

Hierna probeerden de bezoekers het Oldenzaalse doel onder vuur te nemen vooral vanuit stilstaande fases, terwijl de thuisploeg bleef loeren op de counter. Één maal was zij nog dichtbij de beslissing toen Lars Spit aan buitenspel ontsnapte en (vrijwel) alleen op het Dalfsense doel mocht afgaan, maar hij wist de doelman niet te verschalken. Met de verse krachten Dylan Rickhof en Boyd Roord binnen de lijnen kwam de overwinning voor de thuisploeg niet meer in gevaar, waardoor een plek in de achtste finales werd veroverd. In die achtste finales moet de ploeg van Tim Engbers het opnemen in een uitduel tegen zaterdag hoofdklasser Berkum, dat KHC reeds met 3-1 had verslagen.

 

Opstelling: Ruben Sluik, Engin Demir, Willem Kienhuis, Nermin Čolo, Mats Winkelhuis, Milan Beraam ©, Lars Ketelaar, Joris Snijders, Florian Boitelle, Jesse Olde Monnikhof, Rick Groenewold.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube