Nieuws

Quick’20 zat 1 loopt averij op tegen Mariënberg

maandag 18 februari 2019 - Senioren


Mariënberg is voor Quick ’20 zat 1 een lastige tegenstander. Ook nu weer liep de Oldenzaalse formatie tegen een zeperd op. Tegen de thuisploeg, die het niet moet hebben van verfijnd combinatievoetbal, maar die de hele wedstrijd de ‘lange bal’ hanteert, is opperste concentratie geboden.

Het is zaak om vooral niet op achterstand te komen, omdat in dat geval men de tegenstander in de kaart speelt, die zijn  geliefde spelletje kan spelen: de tegenstander laten komen en via de (snelle) tegenaanval proberen toe te slaan. En precies dat gebeurde, en wel al in de derde minuut. Een lange trap werd door de Oldenzaalse defensie verkeerd beoordeeld, waardoor Rolf Hofsink de 1-0 kon laten aantekenen. Hierna grepen de bezoekers weliswaar het initiatief, maar zonder snelheid en verrassende invallen, waardoor de thuisploeg op het hobbelige veld gemakkelijk kon standhouden. De Oldenzaalse formatie kwam niet verder dan een aantal afstandschoten uit vrije trappen, maar de Marienbergse doelman kon hiermee niet verontrust worden. Slechts éénmaal moest hij door middel van een knappe redding een doelpunt voorkomen, toen Dylan Rickhoff tot een even fraaie als atletische omhaal kwam. Verder liepen de Oldenzalers zich vast in de taaie verdediging van de Marienbergers. Vlak voor rust werd de schade nog groter na ander- maal een verdedigingsfout (en naar sommige ooggetuigen uw verslaggever, die dit niet had waargenomen,berichtten een handsbal van een Marienbergse aanvaller): 2-0.

 

Na rust tapte de Oldenzaalse formatie uit een ander vaatje. Met Rick Groenewold op de rechtervleugel kwam er meer dreiging in het spel, zonder overigens te resulteren in kansen. Als er kansjes ontstonden, werden die adequaat onschadelijk gemaakt door de Marienbergse goalie. In de 77ste minuut kwam de thuisploeg op 3-0, waarna de Oldenzalers in de 84ste minuut eindelijk wat terug deden: Joris Snijders speelde Milan Braam vrij en de Oldenzaalse aanvoerder bracht de stand terug naar 3-1. Met nog zes minuten te spelen een te late treffer om middels een slotoffensief een gelijkspel trachten af te dwingen. Hoewel trainer Engbers nog een extra centrumspits (Jesse Olde Monnikhof) bracht naast Dylan Rickhoff had dit niet het beoogde resultaat, temeer niet omdat laatstgenoemde ging ‘zwerven’. Conclusie van dit weekeinde moet zijn dat Quick’20 zat 1 niet heeft geprofiteerd van misstappen van Bergentheim en Hellendoorn in de strijd om een hoge klassering en een periodetitel. Woensdag aanstaande kan de Oldenzaalse formatie zich al revancheren voor twee mindere optredens in de bekerwedstrijd tegen Dalfsen (zondag 2e klasse Noord), dat zijn  generale tegen koploper Lemelerveld wél wist te winnen. Hopelijk zijn  de mannen van Tim Engbers andermaal in staat om, net als tegen  Excelsior ’31, voor een stunt te zorgen. Sportpark Vondersweide, aftrap 20.00u.

 

Opstelling: Ruben Sluik, Mats Winkelhuis, Nermin Čolo (Jesse Olde Monnikhof) , Willem Kienhuis, Engin Demir, Boyd Roord( Joris Snijders), Milan Braam ©, Max van Goethem(Rick Groenewold), Dylan Rickhoff, Lars Spit, Jurriën Mulder.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube