Nieuws

Quick’20 toont ware gezicht en wint kelderduel met 4-1 van HBS

zondag 17 februari 2019 - 1e selectie


Eindelijk mocht Quick’20 weer eens de smaak van een overwinning proeven.

De laatste zege dateerde al weer van 25 november 2018 toen Quick’20 bij Westlandia won met 3-4 na een achterstand van 2-0 na acht minuten en na de 2-2 een 3-2 ruststand. Daarna werd thuis gelijk gespeeld tegen Jong FC Volendam en de volgende zes wedstrijden werden verloren.

 

Vorige week waren de eerste tekenen van een voorzichtige ommekeer al te bespeuren toen er bij UNA met 3-1 werd verloren en het vertoonde spel van Quick’20 alle hoop gaf op betere tijden. De hekkensluiter wist gisteravond directe concurrent HBS thuis met 4-1 te verslaan en verkleint daardoor het gat met de Hagenaren tot één punt. Ook belangrijk is dat gisteren voor het eerst  in 2019 en op het eigen sportpark voor de tweede keer dit seizoen werd gewonnen.

 

Quick’20 was heer en meester in de eerste helft en kwam na 20 minuten op voorsprong.
Na een schitterende crosspass van Jeroen Visscher  zette Frank Eulderink de bal laag en strak voor en was het voor Jasper-Ewout van Breemen-Schneider een koud kunstje om de 1-0 binnen te tikken. Na een half uur verdubbelde Quick’20 de marge en werd het  2-0 door Wesley van Houten die een voorzet van Jasper-Ewout met de bovenkant van de schouder en zijkant nek in het doel werkte.

 

Quick’20 had voor de 2-0 al een prachtkans gemist om te scoren toen Frank Eulderink aan de zijkant van de zestien meterlijn alleen op het doel afging en verwoestend kon uithalen maar in plaats van zuiver  in te schieten ging de bal hoog over het doel, een 100 procent kans.

Voor rust was er na de 2-0 nog een mogelijkheid voor Jip Kemna om te scoren, hij handelde net iets te snel in een situatie waar er drie Quick spelers in vrije positie stonden en werd er niet gescoord.

 

Na rust creëerde Quick’20 opnieuw veel doelrijpe mogelijkheden en in de 48e minuut miste Frank Eulderink opnieuw een goede kans, zijn schot werd door de uitlopende doelman met de voet gekeerd. Na 64 minuten kwam dan toch de 3-0, nee niet op het dure scorebord wat weer eens de geest gaf. Jasper-Ewout zette goed door op de achterkant en vanaf de achterlijn zette hij voor en leek Frank in eerste instantie in te schieten. Een HBS verdediger redde met een sliding op de doellijn. Melvin Degenaar bedacht zich geen moment door de terugspringende bal keihard vanaf de vier meterlijn tussen de palen te werken, 3-0.

 

Dan is er nog een half uur te spelen en denk je “dat zit wel snor”. Quick’20 weet zich geregeld geen raad met de weelde van een voorsprong en zo gebeurde het dat HBS na 66 minuten op 3-1 kwam. Er speelt dan iets door de hoofden bij de Quick spelers waar zelfs psychologen geen antwoord op weten. HBS kreeg in 15 minuten drie goede mogelijkheden op een doelpunt, gelukkig maakten ze daarvan geen gebruik en één keer stompte keeper Chiel ter Braak van Quick’20 de uithaal van een aanvaller van HBS bekwaam tot corner.

 

Quick’20 kreeg ook wel kansen nadat eerst Chiel in de 80e nog een mooie boogbal van HBS uit zijn doel zweefde. Éen minuut voor tijd werd de verlossende treffer gemaakt door Quick’20. Jeroen Visscher gaf een lange bal op links op Frank en die dacht: nu wordt het tijd en schoot hij wel raak, een beloning voor zijn doorzettingsvermogen en inzet over de hele wedstrijd.
Frank schoot de bal op de zijn bekende wijze schitterend laag in de andere hoek  van het doel, 4-1, tevens de eindstand.

Quick’20 voetbalde gisteravond prima en als het een voorsprong ook bekwaam weet te verdedigen en zich de kop niet gek laat maken dan kunnen er voor de Carnaval nog meer punten worden gehaald.

Vanavond wordt bekend of de regioderby uit tegen HSC’21 komend weekend op zaterdagavond of zondagmiddag wordt gespeeld en op donderdagavond 28 februari speelt Quick’20 om 20.00 uur thuis de inhaalwedstrijd tegen O.S.S’20.

Quick’20 – HBS 4-1 (2-0)
Scoreverloop: :
20. Van Breemen-Schneider 1-0, 30. Van Houten 2-0,
64. Degenaar 3-0, 66. Kalpoe 3-1, 89. Eulderink 4-1.

Quick’20:
ter Braak, van Houten, Kamp, Leenders, Zwienenberg, Visscher, Kemna, van Breemen-Schneider, Eulderink, Degenaar (78. Nuchelmans), Arslan.

 

Foto’s Robert Molnar klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube