Nieuws

Promovendus Sportlust Glanerbrug O19-2 te sterk voor Quick’20 O19-3

zondag 17 februari 2019 - JO19-3


Wat is er toch met Quick’20 O19-3 aan de hand?  Dat is de vraag die de staf zich na twee wedstrijden in de derde klasse afvraagt. Nu al vier verliespunten tegen twee ploegen die gepromoveerd zijn vanuit de vierde klasse.

 

Net als vorige week keek de ploeg al in de eerst helft tegen een 2-0 achterstand aan. Het begin van de Oldenzalers, die vinden dat ze mee moeten doen voor de bovenste plaatsen, was rond uit zwak. De 0-1 was een aanval uit het boekje. De bal werd op eigen helft onderschept, de rechtsbuiten van Sportlust behoudt goed het overzicht en geeft de bal perfect in de loop van de linksbuiten die ongehinderd de score opent. Één minuut later, we spelen dan vijf minuten, valt de 0-2. Een afvallende bal wordt volkomen verkeerd geraakt door Benk en laat Jord kansloos.

 

Na de 0-2 komt Quick’20 beter in de wedstrijd, maar helaas is er weinig creativiteit om de hechte verdediging van Sportlust het moeilijk te maken. Door het trage spel worden er weinig kansen gecreëerd en de aanvallen leveren alleen afstand schotjes op die de doelman van Sportlust niet kunnen verrassen. Met nog tien minuten te spelen pakt doelman Jord een gele kaart; in een reflex beroerd hij de bal met zijn handen buiten het zestienmetergebied, dus tien minuten op de ‘strafbank’

 

De toegekende vrijetrap wordt door gelegenheidsdoelman Benk onschadelijk gemaakt en een grotere achterstand voorkomen. Gelukkig voor Jord en de ander teamleden wordt de rust met een niet grotere achterstand behaald.

 

In de tweede helft keert Jord weer terug in het doel en vervangen Pim en Philip, Quinten en Koen. Quick’20 start de tweede helft met de juiste ‘agressie’ en dit levert al snel de 1-2 van Pim op. Een afgeslagen doelpoging van Maarten komt voor de voeten van Pim die met een van zijn eerste balcontacten de aansluitingstreffer maakt. Met bijna een uur op de klok is het Maarten die te veel ruimte krijgt en met een geweldig afstandsschot de 2-2 laat noteren.

 

In deze fase van de wedstrijd is Quick’20 de bovenliggende partij, Sportlust komt niet verder dan lange halen naar voren en hopen dat de bal een keer goed valt. Als twaalf minuten voor tijd, door de zeer goed ingevallen Pim, de 3-2 valt komt de eerste overwinning in de buurt. Helaas door zeer zwak verdedigen is het twee minuten later toch weer gelijk.

 

Quick’20 wil kosten wat kost winnen en gaat ‘blind’ aanvallen. In de blessuretijd krijgt Quick’20 de welbekende deksel op de neus. Met té véél mensen voor de bal wordt er balverlies geleden. Doordat Ted tegen een overtal komt te staan is er geen houden aan en maakt de, net ingevallen, bonkige spits de 3-4 dit tot enorme vreugde van de bezoekers.

 

 

 

Samenvattend: Als degradant van de tweede klasse hebben we het zelfs in de derde klasse moeilijk. Is het misplaatste arrogantie, verkeerde mind set of het gebrek aan kwaliteit?? Wie het weet mag het zeggen. Dat het snel anders moet is wel duidelijk. Door de voorjaarsvakantie en ook nog eens de carnaval zal de eerst volgende competitiewedstrijd pas die tegen Rood/Zwart O19-2 in Delden zijn op 9 maart.

 

Voor 23 februari en 25 februari staan er oefenwedstrijden gepland tegen respectievelijk VV Oldenzaal O19-1 en De Esch O19-1. Hopelijk zullen deze wedstrijden de ommekeer inleiden.

 

 

Wedstrijdverloop:

‘4         0-1       Speler Sportlust Glanerbrug

‘5         0-2       Benk e.d.

’35       Jord geel

’46       Pim vervangt Quinten

’46       Philip vervangt Koen

’48       1-2       Pim (Maarten)

’57       2-2       Maarten

’78       3-2       Pim (Maarten)

’80       3-3       Speler Sportlust Glanerbrug

’90+3   3-4       Speler Sportlust Glanerbrug

 

 

Man van de Wedstrijd: Pim

 

 

Opstelling: Jord (c), Ivo, Ted, Huub, Benk, Joost, Mark, Maarten, Koen (Philip /46), Jimmy, Quinten (Pim /46)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube