Nieuws

Quick’20 – HBS Zaterdag 16 februari 18.00

vrijdag 15 februari 2019 - 1e selectie


In de vierde competitiewedstrijd speelde Quick’20 op zaterdag 15 september 2018 uit tegen de tegenstander van morgen HBS. Het was een spannende wedstrijd en Quick’20 leek de vierde opeenvolgende nederlaag te lijden met een achterstand van 2-1 na 90 minuten. Er kwam toch gerechtigheid want door een doelpunt van Alpi Arslan in blessuretijd, 93e minuut, werd het verdiend 2-2.

 

Quick’20 haalde uit de eerste 5 wedstrijden maar 1 punt, dat tegen HBS. Vervolgens werd er met 3-2 van OJC Rosmalen gewonnen en daarna volgden weer twee nederlagen, zodat er uit de eerste acht wedstrijden 4 punten werden gehaald. De volgende serie was veel beter met 9 punten uit 4 waarmee het totaal kwam op 13 uit 12.

 

Quick’20 heeft de laatste zeven duels niet gewonnen en verloor de laatste zes, alleen op 1 december 2018 werd er thuis gelijk gespeeld tegen Jong FC Volendam met 4-4. Dat staat nog vers in ieders geheugen, want Quick’20 verspeelde een 3-0 en 4-2 voorsprong. In de 91e minuut was het 4-2 en na 95 minuten 4-4.

 

Al met al een magere score en tegenstander HBS stond na 15 duels nog drie punten achter op Quick’20, 11 tegenover 14 en HBS stond 17e en voorlaatste en Quick’20 bezette de 15e plek..

 

Nu, 4 wedstrijden later, is de situatie duidelijk gewijzigd in het voordeel van HBS, dat Quick’20 voorbij is gegaan door uit de laatste 4 duels 7 punten te halen tegenover Quick’20 nul en HBS staat nu zestiende met 18 uit 19.

 

Quick’20 staat na de nederlaag van afgelopen zondag tegen UNA definitief op de achttiende en laatste plek met 14 uit 19. De achterstand op de “veilige” veertiende plaats is al 10 punten. Hercules staat 13e met 24 uit 18 en EVV staat 14e en heeft ook 24 punten, maar dan uit 20. HBS staat met 18 punten 16e achter nummer 15 JVC Cuijk dat er 23 heeft.

OJC Rosmalen is opgerukt van de achttiende naar de zeventiende plaats en heeft nu 17 punten, drie meer dan Quick’20.

 

Het is vaker gezegd dat Quick’20 dringend een overwinning nodig heeft om niet dieper in degradatiezorgen te geraken. Het staat nu 18e met liefst 10 punten achterstand op de veilige 14e plek waarop EVV staat met 24 punten met één wedstrijd meer gespeeld. Zoals bekend degraderen de nummers 17 en 18 rechtstreeks naar de Hoofdklasse en spelen de nummers 15 en 16 tegen de periodekampioenen van de twee Hoofdklassen om twee plaatsen in de Derde Divisie.

 

De eerste “gevaarlijke” plek 15 wordt bezet door JVC Cuijk met 23 punten, al 9 meer dan nummer laatst Quick’20.

Doel van Quick’20 zal dan ook voorlopig moeten zijn om een niet-rechtstreekse degradatieplek te halen en de eerste aanzet kan daarvoor zaterdag worden gegeven tegen HBS. Bij winst wordt de achterstand op die ploeg nog maar één punt, bij verlies loopt ook HBS al zeven punten weg van Quick’20 en komt het bereiken van de 16e niet-rechtstreekse degradatieplekplek voorlopig ernstig in gevaar.

Quick’20 verloor de laatste zes competitiewedstrijden en voor het broodnodige zelfvertrouwen kan een overwinning wonderen doen en ook het thuispubliek snakt ernaar want het wacht er al op vanaf 30 september 2018.

Ook zou het een mooie opmaat zijn voor de regioderby zondag 24 februari uit tegen HSC’21 om 14.30 uur en voor de ingelaste wedstrijd op donderdag 28 februari thuis tegen O.S.S.’20 om 20.00 uur.

 

Wanneer hetzelfde goede spel en de mentale instelling als uit tegen UNA worden getoond dan moet het toch eindelijk mogelijk zijn weer eens te winnen, mits de voorwaartsen van Quick’20 weer productief genoeg zijn en er achterin een onneembare veste wordt neergezet

___________________________________________________________

Arbitrale leiding Quick’20 – HBS

 

Scheidsrechter               : S. Veekamp

Ass..scheidsrechters      : M.T. Ritsema en L.G.A. Mentink

___________________________________________________________

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube