Nieuws

Spel Quick’20 hoopvol ondanks 3-1 verlies bij UNA

maandag 11 februari 2019 - 1e selectie


Gisteren liet Quick’20 eindelijk weer eens aanvaardbaar voetbal zien na twee opeenvolgende nederlagen uit van 2-0 bij OJC Rosmalen en JVC Cuijk.

Quick’20 stond achterin goed met aanvoerder Jan Willem Kamp, normaal middenvelder,  als laatste man voor de geblesseerde Yannick Heskamp. Op het middenveld nam Jasper-Ewout van Breemen-Schneider bekwaam de positie van Jan Willem in.

UNA vond dat Quick’20 veel vanuit de counter speelde en de winnende ploeg heeft vaak gelijk, Quick’20 leunde echt niet achterover om alleen met uitvallen gevaarlijk te worden. Dit keer zocht het zorgvuldig de momenten uit om er snel uit te komen en dat leverde al in de 9e minuut een treffer op. Wesley van Houten speelde de bal direct op Frank Eulderink die zijn tegenspeler op rechts op snelheid aftroefde en de bal diagonaal schitterend in de lange andere hoek schoot, onhoudbaar voor de doelman, 0-1.

UNA combineerde geregeld technisch vaardig, eenmaal bij de zestienmeterlijn eindigde het spel in schoonheid. Natuurlijk was de nummer drie wel gevaarlijk zonder dat dit voldoende rendement opleverde.

In de 30e minuut werd het toch gelijk na een door Quick’20 onnodig weggeven corner.
Wat het dan extra pijnlijker maakt is dat de daaruit volgende voorzet zo maar kan worden ingekopt. De speler van UNA doet dat wel fraai, twee spelers van Quick’20 vergeten even wie nou wie moet dekken.

Als je onderin de ranglijst staat zit je in de hoek waar de klappen vallen luidt een bekend gezegde. Dat ging gisteren helemaal op voor de Oldenzalers want dan heb je het geluk niet mee wat een tegenstander wel heeft die hoog op de ranglijst staat.
Twee voorbeelden gisteren:
– In de 25e minuut slalomde Frank door de defensie van UNA en dacht Quick’20 na de overtreding op hem aan een strafschop, de scheidsrechter zag dit al of niet terecht anders.
– Meteen na rust kwam Jasper-Ewout op rechts alleen op de keeper af, het was een moeilijke hoek en hij schoot loeihard op de lat, met wat geluk verdwijnt die bal tussen de palen en komt Quick’20 weer op voorsprong.

Quick’20 kwam na rust goed uit de startblokken met de kans van Jasper-Ewout in de 51e en een door de keeper van UNA uit het doel gestompte bal na een schot van Frank in de 61e minuut.

UNA probeerde het spel te bepalen en in de 66e minuut kon Chiel ter Braak een strak schot nog mooi zwevend uit het Quick doel ranselen en had een schot net naast van Jeroen Visscher na een mooie hakbal van Jip Kemna een beter lot verdiend voor Quick’20.

UNA bleef op zoek naar een voorsprong en dat lukte in de 73e minuut toen een prachtige krulbal van Teun Sebregts onhoudbaar achter doelman Chiel ter Braak in het net verdween, 2-1. Quick’20 probeerde wel terug te komen maar UNA ging nadrukkelijk op zoek naar de bevrijdende treffer en die kwam in de 86e minuut. Een afstandsschot van 20 meter verdween achter doelman Chiel die aan de grond genageld leek te staan. Een houdbare bal? Na het zien van de TV beelden blijkt het een mooie lob te zijn over en naast de wat ver voor zijn doel staande Quick-goalie.

Quick’20 kon met opgeheven hoofd de terugreis aanvaarden ook al was dit de zesde opeenvolgende nederlaag in de competitie. Door overwinningen van bijna alle concurrenten staat Quick’20 nu op de laatste- , achttiende en rechtstreekse degradatieplaats. OJC Rosmalen bezet als 17e eenzelfde plaats met drie punten voor op Quick’20 en één wedstrijd meer.

Komende Zaterdag !! speelt Quick’20 om 18.00 uur thuis tegen HBS, dat 16e staat, een plek die recht geeft op nacompetitie in de degradatiestrijd. HBS staat 4 punten voor op Quick’20.

Op dit moment zal het doel van Quick’20 moeten worden om niet rechtstreeks te degraderen en dan zal er zaterdag van HBS moeten worden gewonnen. Met het spel en de mentale instelling van gisteren in het achterhoofd is dat zeker haalbaar.

UNA – Quick’20 3-1 (1-1)
Scoreverloop:
9. Eulderink 0-1, 30. Paridaans 1-1, 73. Sebregts 2-1, 86. Tielemans 3-1.

Quick’20:
ter Braak, van Houten, Kamp, Leenders, Zwienenberg (81. Goorhuis Oude Sanderink), Kemna, Stolker, van Breemen-Schneider, Eulderink (64. Arslan), Degenaar, Visscher (85. Olde Dubbelink).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube