Nieuws

Manager van het 4e ruimt voetbaltas op en in de tussentijd pakt het 4e een punt tegen PH3

maandag 11 februari 2019 - ZO4


Vandaag de eerste wedstrijd van 2019. Een thuiswedstrijd tegen PH3. We hadden de uitwedstrijd met ruime cijfers verloren, dus we moeten aan de bak vandaag. We spelen om 9 uur thuis en tussen 8 uur en kwart over acht druppelt iedereen binnen. Het is buiten guur en nat, maar binnen is het al wel gezellig. Onder het genot van een “bakkie” worden er wedstrijden van zaterdag geanalyseerd. We gaan met een selectie van 15 spelers richting kleedkamer. Hier is het ook zeer gezellig en voordat we aan de warming-up beginnen, krijgen we opstelling al vast mee. We starten vandaag in een 4-4-2 opstelling.

De warming-up verloopt goed en redelijk fanatiek. Rond 9 uur roept de “scheids” de aanvoerders en assistenten bij zich. We kunnen (gelukkig) beginnen. Onder niet al te beste omstandigheden mogen wij de aftrap nemen. We beginnen gelijk goed aan de wedstrijd en dat doet PH ook. Er ontstaat gelijk vanaf het begin een leuke, fanatieke, sportieve wedstrijd. Toegegeven in het eerste gedeelte is PH wel de gevaarlijkste ploeg. We helpen deze ploeg dan ook in het zadel. Door persoonlijke fouten staan we na een half uur spelen wel achter. 0-3!. We voetballen niet slecht, creëren zelf ook goede kansen, maar lopen weer achter de feiten aan. Gelukkig scoort “Mits” vlak voor rust de 3-1. Dit doet hij dan wel op weergaloze wijze. Hij wordt diep gestuurd en lobt de bal met veel gevoel over de te ver uitgekomen keeper. We doen weer mee.

In de rust geeft Dorenbusch aan dat we nog iets compacter moeten gaan spelen. Daarentegen zit het met de inzet en discipline wel goed. Al met al is hij redelijk positief over de 1e helft. Er komen 2 verse krachten bij. Agterbos vervangt Bijen en Huitink lost Wanink af.

De 2e helft begint wederom onder gure omstandigheden. Toch is het spelbeeld niet veel veranderd. Er wordt, waar mogelijk, geprobeerd voetballend een oplossing te zoeken door beide teams. We geven wederom niet veel weg, maar creëren ook niet zo veel. Af en toe komen we er gevaarlijk door, maar is de eindpass niet zuiver. Zo kabbelt de 2e helft voort. Tot ongeveer een 10 minuten voor het eind. Wederom wordt “Mits” diep gestuurd. Hij kan de bal breed geven op de meegelopen Lewerissa, maar als een echte spits laat hij dit buitenkansje niet liggen. 2-3. We zijn weer helemaal terug en geloven er weer helemaal in. Nog 10 minuten + heel wat blessuretijd. PH was al behoorlijk aan het tijdrekken. We spelen nu met meer druk naar voren en moeten uitkijken voor de gevaarlijke tegenstoot van PH. Gelukkig staat de achterhoede als een blok en ondersteunt de middenlinie waar nodig. Met nog een aantal minuten op de klok valt voor ons de verdiende 3-3. Volgens de tegenstander had dit doelpunt niet goedgekeurd mogen worden i.v.m. buitenspel. Wat er daarna gebeurd is jammer en niet nodig op het voetbalveld. We houden het op Zuid-Europees temperament. Als alleen de aanvoerder van PH gaat praten met de “scheids” en de gemoederen na een paar minuten weer bedaard zijn, kunnen we toch door voetballen. In de resterende minuten wordt er niet meer gescoord. Na iets meer dan 90 minuten voetballen zijn we toch blij met dit punt. Je komt met 3-0 achter en toch is de hele wedstrijd het geloof op een goed afloop er gebleven. Het siert onze tegenstander dat er na de wedstrijd ook bij hun het besef was dat het toch een mooie sportieve wedstrijd was geweest. We zijn ook wel eens anders gewend.

Opstelling 4e:

W. Boomkamp, Bijen (C) (Agterbos/46), Wolbers, Tijdhof, Wanink (Huitink/46), Arends, Lewerissa, Postma, Nordkamp, Weusthof en M. Boomkamp

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube