Nieuws

Quick’20 O19-3 komt na een 2-0 achterstand knap terug tot 3-3

zondag 10 februari 2019 - JO19-3


Na de mooie oefenoverwinning vorige week tegen Berghuizen JO19-1 (2-4) toog ons team vol vertrouwen naar de uitwedstrijd tegen Achilles’12 JO19-5. Helaas hadden we voor aanvang te maken met het afhaken van Joost en Jord. Met name Jord was een aderlating, want waar haal je 10 minuten voor de wedstrijd een nieuwe keeper vandaan? Enzo stak echter snel zijn hand op en keepte de wedstrijd naar behoren.

De wedstrijd begon stroef van onze kant. Door vele omzettingen speelde niet iedereen op zijn vaste plek. De fysiek sterke tegenstander was opportunistisch en in het begin sterker. Na 15 minuten kwamen we dan ook terecht achter na balverlies op het middenveld (1-0). Pas na 22 minuten hadden we een eerste kans: Maarten schoot een vrije trap op de lat. Na 28 minuten komt Achilles sterk door. Een grote kans wordt echter vakkundig onschadelijk gemaakt door Enzo. Achilles blijft echter aandringen en krijgt in de 32e minuut een terechte penalty die door hen wordt benut. Ons team is wat aangeslagen. De rest van de eerste helft is niet best tot de 43e minuut. Maarten zet druk en gaat goed door na een duel en maakt de 2-1. Dit geeft de burger moed.

Aan het begin van de tweede helft starten we prima. Inmiddels weten we dat we voetballend beter zijn, maar het zware en natte veld helpt niet erg mee. Benk weet echter meestal goed raad met dit soort omstandigheden. Hij stoomt van achteruit op, passeert 4 man en Lars scoort uit deze aanval de 2-2. Hierna raakt Koen nog de lat. We zijn sterker. Helaas maakt Achilles tegen de verhouding in 3-2 uit een gemakkelijk gegeven vrije trap. Quick geeft echter niet op. Aanval op aanval volgt. Inmiddels zien de scheidsrechter en grensrechter ook het gevaar en fluiten en vlaggen wat gevaarlijke aanvallen af, jammer dat dit zo gaat. We geven echter niet op en in de 43e minuut scoort Lars de bevrijdende 3-3 na voorbereidend werk van Maarten. Enkele minuten later fluit de scheids af.

De jongens verlaten ietwat teleurgesteld het veld. Als je echter knap terug komt van een 3-2 achterstand en je vaste keeper moet missen is het een knap resultaat. Geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden. De tegenstander verdient overigens een compliment: sportief en zeer vriendschappelijk, dat zie je wel eens anders.

 

Wedstrijdverloop:

15′ 1-0 Speler Achilles’12
25′ Huub vervangt Ivo
32′ 2-0(p) Speler Achilles’12
35′ Ivo vervangt Mark
43′ 2-1 Maarten
46′ Mark vervangt Niek
48′ 2-2 Lars (Benk)
62′ 3-2 Speler Achilles’12
88′ 3-3 Lars (Maarten)

 

Opstelling: Enzo, Ivo (Huub /25), Ted, Benk, Mark (Ivo /35), Niek (Mark /46), Maarten, Koen, Lars, Jaap, Quinten

Man van de wedstrijd: Enzo

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube