Nieuws

Quick’20 uit naar nummer 3 UNA

vrijdag 8 februari 2019 - 1e selectie


Aanstaande zondag spelen de zwartwitten van Quick’20 uit tegen de geelzwarten van UNA.

Afgelopen seizoen deed UNA lang mee in de strijd om het kampioenschap en trok aan het kortste eind. Jong Vitesse werd kampioen en speelt nu in de Tweede Divisie.
UNA steekt niet onder stoelen of banken dat de club zo hoog mogelijk wil spelen, dus promotie naar de Tweede Divisie in de toekomst wordt niet uitgesloten. UNA was aan het begin van dit seizoen kandidaat voor het kampioenschap en ondanks een zeer wisselvallig seizoen staat het nog steeds op de derde plaats met 37 punten uit 20. Koploper Jong FC Volendam heeft er 42 uit 20 en staat op de eerste plaats en TEC staat met 41 uit 19 op de tweede plaats.

Het begin van het seizen was prima voor UNA en in de tweede wedstrijd van dit seizoen werd thuis met liefst 6-0  gewonnen van OJC Rosmalen, UNA verloor kort geleden uit met 2-0 van datzelfde OJC en dit seizoen werd er thuis verloren met 0-3 van nummer 15 EVV, dat met 20 punten uit 19 op de 14e plek staat.

Quick’20 verloor dit seizoen in haar derde wedstrijd op 9 september 2018 thuis met 0-4 van UNA en afgelopen seizoen werd er uit in de eerste competitiehelft verloren met 5-1 en in het tweede deel werd er thuis gelijk gespeeld met 1-1.

 

Volgens de statistieken valt er dus aankomende zondag weinig te halen voor Quick’20 in Veldhoven. UNA heeft dit seizoen 47 doelpunten gemaakt en Quick’20 “maar” 29.UNA heeft 32 tegentreffers en Quick’20 heeft er met 48 veruit de meeste tegen in de Derde Divisie.

Vanwege de wisselvalligheid van UNA tegen de ploegen uit de onderste regionen moet Quick’20 met het nodige zelfvertrouwen vertrekken naar de stad onder de rook van Eindhoven. Als  er zondag achterin eindelijk eens de nul wordt gehouden of hooguit één tegentreffer wordt geïncasseerd en onze voorwaartsen voluit met scherp schieten dan is er winst mogelijk.

 

Quick’20 deelt nu de laatste plaats met OJC Rosmalen met 14 punten, waarbij OJC die heeft gehaald in 19 en Quick’20 in 18 duels. Nummer 16 HBS heeft 18 punten uit 18 en EVV staat 15e met 20 uit 19. Hercules staat op een veilige 14e plaats met 21 uit 17.

 

Het zal niet de eerste en misschien ook niet de laatste keer zijn dat ik zeg dat een scenario van begin 2018 moeilijk opnieuw uitvoerbaar is. Feit is wel dat het er thans naar uit ziet dat Quick’20 zo’n toneelstuk ook dit jaar weer moet opvoeren om degradatie te ontlopen van de Derde Divisie naar de Hoofdklasse.

 

Spelers sprokkel alle moed en kwaliteit bij elkaar en laat ons gauw weer juichen. Alleen dan is het mogelijk om in februari nog veel punten te halen.
Voor de Carnaval resten daarvoor nog 3 wedstrijden, zondag a.s. uit bij UNA, volgende week zaterdag 16 februari om 18.00 uur thuis tegen HBS en acht dagen later op zondag 24 februari volgt de derby uit tegen HSC’21om 14.30 uur.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube