Nieuws

Quick’20 dieper onder degradatiestreep na 2-0 nederlaag bij JVC Cuijk

maandag 28 januari 2019 - 1e selectie


Ook al was ik er gisteren uit weer niet bij, ik heb weer genoeg informatie voor een wedstrijdverslag. Als het enigszins kan lijkt het me wel zinvol de eerstvolgende uitwedstrijd weer bij te wonen.

JVC Cuijk heeft met de overwinning van gisteren na de winterstop zeven punten uit drie wedstrijden gehaald, terwijl Quick’20 in 2019 in hetzelfde aantal duels op nul punten staat. Na het onvoorstelbare gelijkspel in 2018 thuis tegen Jong FC Volendam van 4-4, waar Quick’20 gewoon had moeten winnen, volgden in datzelfde jaar nog nederlagen tegen HSC’21 thuis en ADO’20 uit.

In 2019 werden er in drie partijen nul punten gehaald tegen achtereenvolgens Quick (H) thuis 3-4, OJC Rosmalen en JVC Cuijk allebei uit 2-0. Zo raakt Quick’20 steeds verder achterop in de strijd om de plaatsen boven de streep waarbij directe handhaving is gewaarborgd. Quick’20 staat nu op de 17e plaats met 14 punten uit 18, terwijl Hercules op de eerste plek boven de streep staat, nl. 14e met 21 punten uit 17. Zeven punten boven Quick’20 en één wedstrijd minder gespeeld.

Al na drie minuten keek Quick’20 gisteren bij JVC Cuijk tegen een 1-0 achterstand aan na fout verdedigen. Bij zo’n snelle achterstand krijgt het zelfvertrouwen meteen een behoorlijke knauw en verder werd de zieke Tim Zwienenberg in de defensie node gemist.

Quick’20 kreeg wel kansen in de eerste helft maar een snelle achterstand komt het vertrouwen niet ten goede en waarschijnlijk daardoor werden kansen niet benut en zat het geluk niet mee, iets wat bijna normaal lijkt bij teams in degradatiezorgen. Het zelfvertrouwen kan alleen toenemen door zelf weer eens te scoren en achterin het liefst de nul te houden. Dat is ook nodig bij Quick’20. Er vallen teveel tegengoals, zeker als ja kijkt naar het veel minder aantal goals tegen bij de andere derde Divisionisten.

De eindstand van 2-0 voor JVC Cuijk was al bij rust bereikt. Na slecht uitverdedigen van Quick’20 was het voor de spits van JVC Cuijk een koud kunstje om in de 39e minuut de tweede treffer voor de thuisclub te scoren.

In de tweede helft was Quick’20 niet bij machte om het tij te keren.

Wanhopen is nog steeds niet nodig, wel moet iedereen erin blijven geloven en makkelijk zal het ook in 2019 niet worden om je te handhaven. Waar ploegen als Quick (H), Westlandia en HBS in 2019 wel punten pakken en langzaam omhoog klimmen op de ranglijst is Quick’20 daarin nog niet geslaagd.

Aanstaande zondag moet het thuis toch echt gebeuren tegen O.S.S.’20. Uit verloren we eigenlijk kansloos van O.S.S.’20 dat in 2019 tot nu goede zaken deed met overwinningen op o.a. koploper TEC en UNA dat op de derde plaats staat.
Debutant O.S.S’20 staat inmiddels op een knappe vierde plaats.

Dat neemt niet weg dat Quick’20 nog steeds van elke tegenstander kan winnen zoals dat voor iedere ploeg geldt in de Derde Divisie. Laat de eerste zondag in februari de opmaat zijn voor betere tijden zodat we dan voor het restant van de competitie weer wat vertrouwen bijtanken en een positief resultaat bereiken aan het einde van dit seizoen.

Jongens ga er voor om onze huidige trainer een waardig afscheid te bieden als trainer van een Derde Divisionist en de nieuwe trainer als zodanig goed te verwelkomen.

JVC Cuijk – Quick’20 2-0 (2-0)
Scoreverloop:
3. van Boxtel 1-0. 39. van Schoonhoven 2-0.

Quick’20: ter Braak, van Houten, Heskamp, Leenders, Brummelhuis (71. Goorhuis Oude Sanderink), Kamp, Kemna, Stolker, Degenaar (63. Eulderink), Visscher, Arslan, (86. van Breemen-Schneider).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube