Nieuws

Quick’20 nu echt in degradatiezorgen na 2-0 nederlaag bij OJC Rosmalen

maandag 21 januari 2019 - 1e selectie


Zelf was ik er gisteren niet bij, uit informatie van degenen die er wel bij waren  en uit de media is voldoende te halen voor een wedstrijdverslag.

Uitgezonderd de eerste 10 minuten voor rust en een korte periode medio de tweede helft liet Quick’20 te weinig zien om een vuist te kunnen maken tegen nummer laatst OJC Rosmalen. Door de uitslagen van andere wedstrijden staat Quick’20 nu alleen op de 17e plaats met drie punten voor op OJC en één punt achter HBS en vier punten en meer op de teams daarboven.

Quick’20 had in het begin het initiatief en kreeg na een mooie aanval via Jip Kemna een mooie kans op de 0-1. Die aanval leidde uiteindelijk tot balverlies waaruit OJC de voor hen bevrijdende 1-0 scoorde na 16 minuten. Dat bleek de basis voor de 2-0 eindstand en het was voor OJC al weer 4 maanden geleden dat ze een overwinning en drie punten hadden gehaald.

Na de 1-0 had OJC de mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, gelukkig voor Quick’20 gebeurde dat niet en bleef het tot de rust 1-0.

Wie had verwacht dat Quick’20 in de tweede helft de mouwen zou opstropen kwam bedrogen uit.  In bepaalde periodes was Quick’20 wel de bovenliggende partij het echte geloof in een ommekeer was er niet, ook al waren er goede kansen na de 2-0 die OJC maakte in de 61e minuut.

Wedstrijd gauw vergeten, uithuilen en opnieuw beginnen. Zo gemakkelijk zal het wel niet zijn anders was dit al lang eerder gebeurd. De spoeling is dun als je vier basisspelers door blessures mist en de invallers van goede wil zijn maar nog niet het spelniveau en ervaring hebben die nodig zijn voor de Derde Divisie.

Belangrijk is wel dat de neuzen van trainers en selectie zeker vanaf nu dezelfde kant op wijzen en er evenals in de periode in de eerste helft van het jaar 2018 alles op is gericht om Quick’20 te behouden voor de Derde Divisie.

En wat is er mis aan om spelers voor de leeuwen te gooien als het niet anders kan? Door het terugtrekken van ons vorige tweede elftal na afloop van het vorige seizoen zijn er meerdere spelers die wedstrijdritme missen omdat ze niet meer in competitie verband spelen, het kan vast geen kwaad om ze ingeval van nood gewoon op te stellen in de basiself. Voorbeelden van clubs waar dat zijn vruchten afwierp zijn er.

Wanhopen is helemaal niet nodig als je de prachtige overwinningen in het achterhoofd houdt die we dit seizoen uit hebben behaald. Hoop moet er blijven en dan is het nog meer dan in 2018 nodig dat trainers en selectie het samen doen.

Met de huidige kwaliteit van onze brede selectie ben ik nog steeds van mening dat handhaving in de Derde Divisie een reëele optie blijft.

OJC Rosmalen – Quick’20 2-0 (1-0)
Scoreverloop:
16. Meeuwsen 1-0. 61. Nieuwendaal 2-0

Quick’20: ter Braak, van Houten, Leenders, . Brummelhuis (75. Nuchelmans), Zwienenberg, Kamp, Kemna, Stolker, van Breemen-Schneider (66. Ilia), Degenaar, Visscher (22. Jansink).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube