Nieuws

Quick’20 verliest van slimme tegenstander Quick met 3-4

maandag 14 januari 2019 - 1e selectie


Wat is het toch jammer dat Quick’20 al weer de zevende thuisnederlaag leed van dit seizoen. Alleen tegen Jong FC Volendam werd gelijk gespeeld (4-4) in een wedstrijd die Quick’20 winnend leek af te sluiten, maar waarin het onheil over zichzelf werd afgeroepen door een 3-0 en 4-2 voorsprong tegen 10 man uit handen te geven. Alleen tegen de tegenstander van komende zondag OJC Rosmalen wist Quick’20 met 3-2 winst de volle buit thuis te houden.

Gisteren tegen Quick uit Den Haag was de voorsprong tot de 3-2 één doelpunt, ook toen slaagden de zwart-witten er niet één of meer punten op eigen veld te halen. Tegenstander Quick wist steeds weer terug te komen en ging er zelfs vier minuten voor tijd met de volle winst vandoor. Voor Quick’20 had er meer in gezeten, zeker als je bedenkt dat de totale doelpunten productie op het conto kwam van één persoon, Jip Kemna.

Eén citaat mag niet ontbreken uit het mooie wedstrijdverslag op de site van Quick uit Den Haag: “Verder zijn wedstrijden van Quick nooit saai om te kijken, laat staan als er dus twee Quick teams op de mat staan, aldus een gevatte toeschouwer. En wat kreeg hij gelijk deze middag”.

Er waren twee ploegen die allebei voor de winst gingen, Quick (H) was vooral in de eerste 10 minuten van de eerste en tweede helft de betere voetballende ploeg. Aan beide kanten waren er kansen met voor Quick’20 de besten in de 26e en 32e minuut en in de 38e minuut benutte Jip Kemna feilloos een terecht toegekende strafschop door de uitstekend fluitende arbiter Vries.

Na rust kwam Quick direct fel uit de startblokken en overblufte het Quick’20 met de gelijkmaker 1-1, die meerdere toeschouwers niet hebben gezien omdat ze nog in het clubgebouw waren.

Quick’20 stond even onder zware druk maar Jip Kemna zorgde opnieuw voor een treffer, 2-1 in de 56e minuut. Ook hier kon niet lang om worden gejuicht want vijf minuten later was het weer gelijk 2-2. Ook dit leek de thuisclub niet te deren want dezelfde Jip scoorde uit de draai met een uiterst fraai doelpunt ook zijn derde doelpunt, 3-2 in de 68e minuut. Quick maalde er niet om, zes minuten later werd het opnieuw gelijk, 3-3.

De druk van Quick uit Den Haag werd nu erg groot en als er één punt op Vondersweijde zou blijven, de toeschouwers tekenden ervoor. Quick dacht er anders over en ging twee minuten voor tijd met de volle winst aan de haal. Een totaal onnodige strafschop leek direct de 3-4 op te leveren, de prima keepende Chiel ter Braak keerde de strafschop eerst, maar de terugspringende bal werd beheerst door van Hese ingeschoten, 3-4.

Tijdens de Nieuwjaarslunch voor de wedstrijd  werd gezegd dat Quick’20 graag Derde Divisie blijft spelen en dat dit zelfs met : “eigen” jongens moet kunnen lukken. Daar gelooft uw verslaggever ook heilig in. Gisteren stonden er van de totaal 14 spelers liefst 10 in de hoofdmacht, die Quick’20 in de eigen jeugd heeft opgeleid.

En de uitspraak die ik wel eens hoor: “lukt het niet op dit niveau, dan maar naar de Hoofdklasse” is aan mij niet besteed. Het is totaal niet nodig en uit de historie van andere verenigingen blijkt dat dit dan een vrije val naar nog veel lager kan betekenen en dat mag niet gebeuren met onze prachtige club.

Quick’20 kan er ook best in blijven, maar dan moet er niet alleen beter verdedigd worden, maar vooral ook uitverdedigd. Te vaak wordt er van achteruit zo naar de tegenstander gespeeld en daaruit vielen gisteren zelfs 2 tegengoals. Bij Quick’20 wordt er bij een voorsprong meteen verdedigd, dat mag, maar waarom, de linies liggen dan te ver uit elkaar om snel weer in balbezit te komen.

De komende 2 weken zullen laten zien hoever Quick’20 kan stijgen op de ranglijst. Er wordt wel eens over zespuntenwedstrijden gesproken, er volgen nu twaalfpuntenwedstrijden. Eerst gaat Quick’20 als voorlaatste op bezoek bij nummer laatst OJC Rosmalen dat zes punten achter staat en een week later gaat het op bezoek bij JVC Cuijk dat nu 5 punten boven Quick’20 staat en waarvan de eerste wedstrijd van dit seizoen thuis met 1-2 werd verloren.

Quick’20 – Quick (H) 3-4 (1-0)
Scoreverloop:
38. Kemna 1-0 (pen.), 47. Boshoff 1-1, 56. Kemna 2-1, 61. van der Heiden 2-2, 68. Kemna 3-2, 74. Boshoff 3-3, 88. van Hese 3-4.

Quick’20:
ter Braak, Van Houten, Heskamp (64. Brummelhuis), Leenders, Zwienenberg, Kamp, Kemna, Stolker, Visscher (80. van Breemen-Schneider), Degenaar, Arslan (84. Jansink).

 

Samenvatting QuickTV klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube