Nieuws

Quick’20 zat 1 moeizaam langs Blauw Wit ’66: 1-2

maandag 10 december 2018 - Senioren


Een week voor de topper tegen PH Almelo moesten de mannen van Tim Engbers het opnemen tegen hekkensluiter Blauw Wit ’66 uit Holten. Geen gemakkelijke opgave, omdat immers onderschatting op de loer lag. De Oldenzalers begonnen goed: reds in de tweede minuut vond Rick Groenwold met zijn voorzet Boyd Roord en laatstgenoemde legde de bal meteen in het netje: 0- 1. Vier minuten later had het duel beslist kunnen zijn, toen dezelfde Boyd Roord voor de 0-2 zorgde, maar  helaas ging het feest niet door, aangezien er buitenspel was geconstateerd. De thuisploeg vervolgens  plooide massaal terug en de gasten wisten zich hier geen raad mee. Zo’n handbalverdediging moet worden kapot gespeeld met snel combinatievoetbal, maar daarvoor lag het tempo te laag. Toch ontstonden er nog voldoende kansen, bijvoorbeeld in de 9de minuut, toen Dylan Rickhoff in het strafschopgebied mocht aanleggen maar naast schoot en in de 13de minuut toen Florian Boitelle te hoog  mikte.

Vervolgens vond Milan Braam de keeper op zijn weg. De thuisploeg loerde intussen op de counter; immers de Oldenzalers moesten veel ruimte weggeven achter hun verdediging, maar wisten verdedigend alle problemen op te lossen. Eén maal moest keeper Ruben Hooge Venterink reddend een tegentreffer voorkomen. Bij rust leek de wedstrijd in een impasse te verkeren; de gastheren voelden echter dat er bij een 0-1 stand mogelijkheden waren voor hen om een waardevol puntje te veroveren, immers één fourtje van de bezoekers zou genoeg zijn.En dat foutje kwam, bij een standaardsituatie. Bij een corner van de rechterkant stond de Oldenzaalsew verdediging net even minder op te letten en een Holtense aanvaller wist de bal achter Ruben Hooge Venterink te prikken. Nu konden de bezoekers opnieuw beginnen, immers punt(en)verlies konden zij zich niet permitteren, wanneer zij volgende week de competitie weer spannend hoopten te maken door het gat met PH Almelo te verkleinen.

Dus gingen zij op zoek naar opnieuw een voorsprong en die kwam in de 80ste minuut: een gemakkelijk gegeven vrije schop werd door Jurriën Mulder prachtig op het hoofd gelegd van Dylan Rickhoff: 1-2. Hierna consolideerden de Oldenzalers hun voorsprong en bleek de thuisploeg niet bij machte om opnieuw terug te komen in de wedstrijd. En zo vertrokken de Oldenzalers met de drie punten richting Oldenzaal, in de wetenschap dat Bergentheim twee punten had verspeeld, maar dat het duel PH- Hellendoorn was geëindigd in een Almelose overwinning. Dus is het volgende week alles hens aan dek om de voorsprong van 5 punten, die de koploper nu nog heeft terug te brengen naar 2 punten. Komt allen de mannen van Tim Engbers en Erik Hazewinkel steunen: Vondersweide, aanvang 15.00u.

 

Opstelling Quick’20: Ruben Hooge Venterink, Mats Winkelhuis, Lars Ketelaar,Willem Kienhuis,  Engin Demir, Milan Braam ©, Max van Goethem, Boyd Roord (Cees Schurink), Florian Boitelle (Jesse Olde Monnikhof) , Dylan Rickhoff, Rick Groenewold( Jurriën Mulder).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube