Nieuws

Quick’20 verliest nu drie punten tegen 10 man

vrijdag 7 december 2018 - 1e selectie


Quick’20 – HSC’21  1-3 (0-1), Donderdagavond 6 December, 2e helft 1-2.

Op 17 november werd de wedstrijd gestaakt bij een ruststand van 0-1.
Beide teams konden gisteravond dus al hun krachten verdelen over 45 in plaats van 90 minuten. HSC’21 slaagde daarin uiteindelijk beter en na de gelijkmaker van Quick’20 in de 60e minuut wist het met 10 man twee doelpunten uit te lopen en eindigde het duel in 1-3.

 

HSC’21 profiteerde optimaal van het gegeven dat er maar één helft gevoetbald hoefde te worden en ondervond bovendien geen nadeel van het feit dat Derksen na 70 minuten met twee maal geel uit het veld werd gezonden. Het trok er zelfs voordeel uit evenals afgelopen zaterdag Jong FC Volendam dat deed. In het laatste geval haalden de Volendammers een gelijkspel na 93 minuten na een 4-2 achterstand in de 90e minuut. HSC’21 kwam na 25 minuten (70e) gisteren als de sterkste ploeg naar voren door met tien man twee maal te scoren tegen de elf van Quick’20.

Wat dat is met Quick’20 om tegen 10 man te spelen? In het verslag van de vorige wedstrijd heb ik daar al een mogelijke verklaring voor gegeven, dit keer was het wel iets anders, omdat Quick’20 na de 1-1 zeker nog twee serieuze kansen had om via het hoofd te scoren.

HSC’21 maakte dankbaar gebruik van het feit dat er maar één helft gespeeld hoefde te worden en zo was het voor Quick’20 onmogelijk om haar sterke punt, de conditie, voldoende aan te kunnen spreken.

In plaats van Quick’20 speelde juist HSC’21 van begin af aan fysiek heel sterk en werd Quick’20 op dat punt overklast, al gingen de Haaksbergenaren daarbij soms over het randje van het toelaatbare. Dit was wel het middel om Quick’20 gisteravond te bestrijden.

Quick’20 maakte in de 60e minuut de gelijkmaker na een prachtig één tweetje tussen Alpi Arslan, Jip Kemna en weer Alpi die beheerst inschoot, 1-1. Quick’20 had daarna te weinig overtuiging in haar spel en nadat HSC’21 met 10 man kwam, wist Quick’20 zoals gezegd geen raad met de man meer situatie. HSC’21 wel en dat liep na de 1-2 in de 75e minuut uit naar de 1-3 eindzege.

Scoreverloop: 17 Nov: 11. 0-1 Eigen Doel – 6 Dec: 60. Arslan 1-1; 75. en 90. Witbreuk 1-2 en 1-3.

Quick’20: Bakker, van Houten, Heskamp, Leenders, Zwienenberg, Kamp, Kemna, van Breemen-Schneider, Arslan, Degenaar, Eulderink (76. Visscher).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube