Nieuws

Zwaar bevochten overwinning voor Quick’20 ZA1 tegen SVVN

dinsdag 4 december 2018 - Senioren


Door het trainersduo werd gevreesd dat de euforie na de overwinning op Excelsior ’31 wel eens zou kunnen zorgen voor minder scherpte bij de thuisploeg. Dit leek maar al te zeer bewaarheid te worden in de eerste helft tegen SVVN uit Nijverdal; bij rust keek de thuisploeg tegen een 2-3 achterstand aan, maar in de tweede helft rechtten de Oldenzalers hun rug en wisten toch nog een overwinning uit het vuur te slepen.

Toch leek het allemaal ‘business as usual’te worden, toen Willem Kienhuis uit een voorzet van Mats Winkelhuis al koppend het net wist te vinden: 1-0. Maar daarna ging er van allles mis: de tegenstander kreeg te veel ruimte, er werden onnodige vrije trappen weggegeven, er werd slordig gedekt, allemaal zaken, waarvan de bezoekers optimaal wisten te profiteren: uit een onnodig weggegeven vrije trap werd het 1-1, uit een verdwaalde voorzet werd het 1-2 en uit een corner 1-3. De mannen van Tim Engbers lieten daartegenover bar weinig zien. Wonderwel werd er gerust met een ruststand van 2-3 door een ‘zondagsschot’van Florian Boitelle, vlak voor de rust.

 

In de rust werd door het trainersduo Engbers- Hazewinkel een en ander rechtgezet en werden Dylan Rickhoff en Lars Ketelaar in de ploeg gebracht en gingen de Oldenzalers op zoek naar de gelijkmaker. Jesse Olde Monnikhof wist die te produceren uit een voorzet van Florian Boitelle, maar helaas uit buitenspelpositie. Luttele minuten later schoot Dylan Rickhoff wel de gelijkmaker op het scorebord, na een scrimmage voor het Nijverdalse doel. De Nijverdallers kwamern nu meer en meer onder druk te staan, nu de thuisploeg nadrukkelijk op zoek ging naar een voorsprong. Jesse Olde Monnikhof kreeg een dot van een kans, nadat hij in balbezit was gekomen in het penaltygebied, maar geheel tegen zijn gewoonte in, schoot hij op de binnenkant van de linkerpaal. Florian Boitelle miste in een en-op-een-situatie met de Nijverdalse keeper.

Vervolgens zette Rick Groenwold de 4-3 op het bord, waarna Jesse Olde Monnikhof de 5-3 scoorde. Reden voor het trainersduo om niet Boyd Roord in het veld te brengen teneinde nog iets te forceren, maar oom Jurriën Mulder te wisselen voor Cees Schurink teneinde de wedstrijd te contoleren. De fraaiste treffer kwam een paar minuten voor tijd op naam van Jesse Olde Monnikhof, die voorbereidend werk van Rick Groenewold afrondde met een fraaie volley in de linker bovenhoek: 6-3. Door de resultaten op de andere velden staat het keurkorps van Engbers – Hazewinkel nu op de tweede plaats achter het nog bijna foutloze PH. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen hekkesluiter Blauw Wit ’66 uit Holten, waarna de Oldenzalers zich kunnen opmaken voor de clash met de koploper uit Almelo.

 

Opstelling Quick ’20 zat 1: Ruben Hooge Venterink, Mats Winkelhuis, Nermin Čolo (Lars Ketelaar), Willem Kienhuis, Engin Demir, Max van Goethem(Dylan Rickhoff), Milan Braam ©, Jurriën Mulder(Cees Schurink), Rick Groenwold, Jesse Olde Monnikhof, Florian Boitelle.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube