Nieuws

Quick’20 speelt gelijk na 3-0 en 4-2 voorsprong tegen Jong FC Volendam

zondag 2 december 2018 - 1e selectie


4-4 Stond er op het scorebord als eindstand van Quick’20 – Jong FC Volendam.

Iedereen verwachtte een goede opponent waartegen het zwaar zou worden. In de beginfase tastten beide ploegen elkaar af, na de eerste goal in de 15e minuut was Quick’20 in de eerste helft heer en meester en werd Volendam helemaal weggespeeld.

Jasper-Ewout van Breemen-Schneider scoorde de 1-0 met een harde schuiver waarbij hij de keeper op het verkeerde been zette. In de 23e minuut werd het 2-0 na fraai combinatiespel tussen Melvin Degenaar, Alpi Arslan en Frank Eulderink, die daaruit zelf scoorde. Vijf minuten voor rust werd het 3-0 door Jip Kemna die een vrije doortocht kreeg door de defensie van Volendam en de bal in de linkeronderhoek van het doel schoot.

Aan niets was in de 1e helft te merken dat Quick’20 15e staat en Volendam 2e. In de rust dacht dan ook bijna iedereen dat een 3-0 voorsprong niets anders dan een overwinning zou betekenen. Men kwam bedrogen uit. Na rust werd het totaal anders. Eerst kregen beide teams een kans op een doelpunt, na de directe rode kaart in de 56e minuut voor Smal van Volendam wegens het onderuit halen van de alleen op het doel afkomende Frank Eulderink kantelde de wedstrijd.

In de voetballerij blijkt het vaak moeilijk om met 11 tegen 10 te spelen en dat overkwam Quick’20 ook. Het is of er dan onbewust wordt gedacht van: nu kunnen we de klus gemakkelijk klaren. Al één minuut na de rode kaart maakte Volendam de eerste tegentreffer, 3-1. In de 68e minuut viel de 3-2 en Quick’20 leek zich met 11 man geen raad te weten met het compacte spel van Volendam, dat nu wel goed voetbalde in tegenstelling tot de eerste helft. In de 73e minuut kwam de “verlossende” treffer van Frank Eulderink die Quick’20 op 4-2 zette.

Helaas viel uitblinker Jan Willem Kamp geblesseerd uit in de 80e minuut en na 90 minuten stond er nog 4-2 op het scorebord. De voorsprong ging geheel verloren, in de 90e minuut maakte Volendam met een afstandsschot de 4-3 en daarna had Quick’20 nog een geweldige kans op de 5-3. Het mocht niet zo zijn, keeper Nordin Bakker scoorde in de 92e minuut de 4-4 gelijkmaker.

Keeper Julian Bakker was de pechvogel van de avond. In de 2e minuut van de blessuretijd werd hij en alles wat Quick’20 een warm hart toedraagt onaangenaam verrast. Nordin Bakker, zijn naamgenoot in het doel van Volendam, trapte de bal rechtstreeks hard en hoog uit op het Quick doel af. De bal stuiterde  net voor de voor zijn doel staande Julian Bakker op de grasmat, ging over hem heen en verdween in het doel, 4-4. Alle spelers en toeschouwers van Quick’20 dropen af met een fikse “kater”. Julian’s optreden was, sneu genoeg voor hem, het gesprek van de avond, want bij meerdere goals van Volendam was hij niet doortastend genoeg. Je gunt dit niemand.

Hoe kon het toch gebeuren dat je een 3-0 voorsprong bij rust verspeelt en ook een 4-2 voorsprong, die vanaf de 90e minuut in 2 minuten teniet werd gedaan door Volendam, met als resultaat een eindstand van 4-4.
Quick’20 maakte de fout dat het na de 4-2 de wedstrijd niet gewoon degelijk uitspeelde, maar op zoek ging naar meer, wat helemaal niet nodig was.

Het had zo mooi kunnen zijn als de zeker lijkende overwinning was binnen gehaald. Dan was Quick’20 2 punten uitgelopen op HBS en Westlandia die vandaag tegen elkaar de nul hielden en had het één punt boven HSC’21 gestaan dat vandaag met 4-0 verloor uit bij Dongen. Winst had een zeer positieve uitwerking gehad op het moreel van de selectie met in het achterhoofd de nog te spelen 2e helft in de thuiswedstrijd op aanstaande donderdag om 20.00 uur tegen HSC’21, dat begint met een 0-1 voorsprong.

Nu is het zaak alle hoofden volledig te richten op het duel van donderdag en de wedstrijd van gisteren geheel te vergeten, hoe moeilijk dat ook is.

Quick’20 – Jong FC Volendam 4-4 (3-0)
Scoreverloop:
15. Van Breemen-Schneider 1-0, 23. Eulderink 2-0, 40. Kemna 3-0, 58. Veerman 3-1, 68. Runderkamp 3-2, 74. Eulderink 4-2, 90+1. Murkin 4-3, 90+2. Bakker 4-4.
Rode kaart: 56. Smal (Jong FC Volendam).

Quick’20: Bakker, Van Houten, Heskamp, Leenders, Brummelhuis, Kamp
(80. ter Horst), Kemna, van Breemen-Schneider, Eulderink (73. Visscher), Degenaar, Arslan (76. Jansink).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube