Nieuws

Verdiende overwinning voor Quick ’20 zat 1 in Nijverdal

maandag 26 november 2018 - Senioren


Bij de Oldenzalers heerst een keepersprobleem. Vaste doelman Sander Vis is nog steeds niet inzetbaar, en ook invaller-doelman Ruben Hooge Venterink was niet inzetbaar. Gelukkig was Tom van der Ree bereid het doel van de gasten te verdedigen en hij liet in de openingsfase, waarin de thuisploeg enigszins aandrong zien dat hij het keepen niet is verleerd. Met twee prachtige reddingen op afstandschoten behoedde hij zijn ploeg voor een vroege achterstand.

Daaarna grepen de Oldenzalers het initiatief, hetgeen leidde tot een aantal hoekshoppen. Een daarvan werd door een hoog opspringende Dylan Rickhoff hard tegen de lat gekopt. Een vloeiende aanval in de 19de minuut via Florian Boitelle leidde tot de openingstreffer. Zijn afgemeten voorzet werd door Rick Groenewold keurig in een keer via de onderkant paal in het Nijverdalse doel geschoten. Een paar minuten later redde de Nijverdalse doelman op curieuze wijze zijn ploeg voor een grotere achterstand. Na een initiële redding kon Dylan Rickhoff de bal vrij inschieten in het Nijverdalse doel, maar zoals gezegd redde de doelman op miraculeuze wijze. Rickhoff onderscheidde zich vervolgens met een fraaie vrije schop (redding doelman) en een kopbal (naast) uit een corner van Boitelle.

Na de pauze eenzelfde beeld: de gasten bleven domineren en kwamen enigszins gelukkig op 0-2, toen de Nijverdalse doelman een lage voorzet van Florian Boitelle op Boyd Roord in eigen doel werkte. Hierna probeerden de gastheren ijverig de wedstrijd te doen kantelen onder aanvoering van hun aanvoerder Rozema, maar zij moesten steeds meer ruimte weggeven aan de Oldenzalers, die er naar hartenlust op los counterden en een aantal kansen om zeep hielpen.

Pech hadden ze toen een Nijverdalse verdediger Joris Snijders neerlegde, een overtreding, waar scheidsrechter Beldman niets in zag, maar waar ook een (rode)kaart in had gezeten. Beide coaches hoopten met een aantal wissels de wedstrijd nog nieuw leven in te blazen, maar aan de score was niet veranderd, toen scheidsrechter Beldman voor het laatste fluitsignaal blies: 0- 2, een meer dan verdiende overwinning voor de gasten uit Oldenzaal, die de grote winnar van deze speelronde mochten worden genoemd, aangezien de concurrentie uit de topdrie onderling de punten moesten delen. Derhalve is de achterstand op koploper PH geslonken tot vijf punten.

 

Opstelling Quick ’20 zat 1: Tom van der Ree- Mats Winkelhuis- Lars Ketelaar – Willem Kienhuis- Engin Demir- Cees Schurink(Jurriën Mulder)- Milan Braam ©- Boyd Roord- Dylan Rickhoff( Jesse Olde Monnikhof) – Rick Groenewold (Joris Snijders)– Florian Boitelle.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube