Nieuws

Quick’20 toont mentale weerstand en wint met 3-4 bij Westlandia

maandag 26 november 2018 - 1e selectie


Voor vertrek van de bus naar Naaldwijk meldde Yannick Heskamp dat hij met een griepje thuis bleef. Logisch was het dat Tom Brummelhuis zijn vervanger werd achterin  de defensie. Luc Stolker is bezig met zijn revalidatie en oogde bewondering door op een veld van Westlandia het door hem zelf samengestelde herstelprogramma af te werken. Hij hoopt  voor de winterstop terug te keren bij de 1e selectie met op termijn weer een basisplaats.

De duels tussen beide ploegen staan de laatste 2 jaar garant voor spektakel. Ook gisteren zagen de toeschouwers weer een mooie knotsgekke wedstrijd waarin Quick’20 al na 8 minuten met 2-0 achter stond en de wedstrijd zo dramatisch begon.  De ploeg raakte op het middenveld vanaf de aftrap  de bal kwijt en zag Can Memisoglu na 20 seconden de 1-0 maken. Daarna ging Quick in de aanval en had het twee kleine mogelijkheden om te scoren. Quick’20 kreeg geen serieuze kans om terug te komen want al na 8 minuten verdubbelde Adnan Bajic de voorsprong met een prachtige krulbal van 16 meter.

Twee kansen en 2 doelpunten voor Westlandia, wat was er aan de hand met Quick’20? Het deed of haar neus bloedde en na 17 minuten was het al gelijk, 2-2. Twee keer was het Melvin Degenaar die scoorde. Eerst in de 13e minuut waar hijzelf goed opkwam en net buiten de zestien de bal onhoudbaar in de rechter onderhoek schoof. Vier minuten later speelde Alpi Arslan zich schitterend vrij en legde de bal diep op Melvin die verwoestend uithaalde voor de 2-2. Hij haalde de bal snel uit het doel om aan te geven dat Quick’20 meer wilde.

In de 24e minuut vergaloppeerde doelman Julian Bakker van Quick’20 zich door de bal tegen de voet van een speler van Westlandia te tikken, de terugkaatsende bal kon hij net voor de doellijn vastpakken. Met het uitverdedigen heeft Julian zichtbaar moeite en ook al keept hij  op een duidelijk hoger niveau dan in het verleden, ook dan moet het doel worden verdedigd op een verantwoorde wijze.

Quick’20 liet zich voor rust nog onaangenaam verrassen door de ijzersterke Serbony die zijn ploeg met 3-2 de kleedkamer in schoot.

 

Na rust begon Quick’20 aan een sterk offensief en miste het twee kansen in de beginfase. In de 52e minuut werd Frank Eulderink onreglementair onderuit gehaald in het strafschopgebied. Het leek een zuivere penalty, het prima leidende arbitrale trio beschikte helaas niet over de VAR. Na een uur spelen kwam Quick’20 op gelijke hoogte. Hiervoor was wel de hulp nodig van Serbony die een harde voorzet van Tim Zwienenberg in eigen doel kopte, 3-3.

 

Westlandia probeerde wel de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar miste gevaar in alle linies in de 2e helft. Quick’20 liet fraaie staaltjes voetbal zien en het was opnieuw Melvin die scoorde in de 76e minuut, 3-4, na een prachtige voorzet van Wesley van Houten. Nu trok Westlandia vol ten aanval en in de laatste 10 minuten ging zelfs de keeper mee naar voren. Quick’20 kreeg in de 86e minuut nog een dot van een kans op de 3-5, helaas miste Melvin dit keer, maar ja wanneer maak je al 3 goals in één duel, laat staan vier.

 

Quick’20 kreeg het de laatste minuten nog wel even Spaans benauwd, de voorsprong gaf de ploeg niet uit handen en dus werd de derde achtereenvolgende uitzege behaald en de vierde overwinning van het seizoen.

Quick’20 toonde gisteren mentale veerkracht en ook is te zien dat er in de selectie meerdere wisselspelers direct inzetbaar zijn zonder dat het elftal daardoor aan kwaliteit inboet. Over een heel seizoen heb je ook meer dan 11 basisspelers nodig en nu we 12 van de 34 wedstrijden hebben gespeeld is het een goed vooruitzicht te weten dat we een brede en kwalitatief sterke selectie hebben.

Komende zaterdag 1 december wordt er thuis gespeeld om 18.00 uur tegen nummer 2 Jong FC Volendam.

Westlandia – Quick’20 3-4 (3-2)
Score:
1. Memisoglu 1-0, 8. Bajic 2-0, 13. Degenaar 2-1, 17. Degenaar 2-2,
42. Serbony 3-2,  62. Serbony 3-3 (e.d.), 76. Degenaar 3-4.

Quick’20:
Bakker, Van Houten, Leenders, Brummelhuis, Zwienenberg, Kamp, Kemna, van Breemen-Schneider (60. Visscher), Eulderink (82. ter Horst), Degenaar
(89. Jansink), Arslan.

Samenvatting via Westlandia TV

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube