Nieuws

Quick’20 – HSC’21 Zaterdag 17 november 17.00 uur

vrijdag 16 november 2018 - 1e selectie


Donderdagavond werd bekend dat er aan het einde van dit seizoen een einde komt aan de samenwerking tussen Quick ’20 en Hoofdtrainer Michel Steggink.

Op de site van Quick’20 staat hierover o.a. het volgende:

”Tijdens de gesprekken die zijn gevoerd is gebleken dat de visies van beide
partijen over de toekomst niet geheel overeen kwamen. Dit heeft er toe geleid
dat zowel de club als de trainer heeft aangegeven aan het eind van het
seizoen toe te zijn aan een nieuwe en volgende stap”.

 

Hoe je dit citaat ook wilt uitleggen moet iedereen voor zichzelf maar uitmaken, feit is wel dat je je af kunt vragen of zo’n bericht verstandig is aan de vooravond van de derby Quick’20 – HSC’21. Ik denk van wel want stel dat Quick’20 morgen verliest dan gaat het vast over de trainer en nu hebben belanghebbende partijen in een vroeg stadium duidelijkheid en hangt het niet alleen af aan het resultaat van die wedstrijd.

Selectiespelers en trainers blijven tot het aan het einde van dit seizoen samen en zullen er alles aan moeten doen dit in de praktijk te brengen door, voor Quick’20 in het algemeen, henzelf en de trainer, handhaving in de Derde Divisie als gezamenlijk doel te zien.

 

Quick’20 – HSC’21 is de enige derby die nog is over gebleven vanaf de invoering van de Derde Divisie. En wat voor eentje, zo’n wedstrijd is met geen enkele andere te vergelijken. Het aantal toeschouwers is in de loop der jaren wel minder geworden, de rivaliteit tussen de elftallen van beide clubs is op het veld nog steeds groot.

 

De onderlinge resultaten zijn in evenwicht in twee seizoenen Derde Divisie. Zowel Quick’20 als HSC’21 wonnen thuis en verloren uit van elkaar. Het zou mooi zijn als in de statistieken komt dat Quick’20 in het derde seizoen ook thuis wint van HSC’21.

 

HSC’21 staat op de 9e plaats met 15 punten uit 11, evenveel als Blauw Geel’38 dat 10e staat vanwege een minder doelsaldo. Quick’20 staat op plek 16 met 10 punten, evenveel als Quick en HBS uit Den Haag, die op de plekken 14 en 15 staan met een beter doelsaldo.

 

Opmerkelijk is dat HSC’21 alle 5 uitduels tot nu heeft verloren en thuis liefst vijf wedstrijden won en er eentje verloor. Quick’20 won thuis nog maar één wedstrijd en verloor er vier en uit werd er 3 x verloren, 1 x gelijk gespeeld en 2 x keer gewonnen bij Goes en OFC, beide keren werd het 2-3.

 

Het spel van Quick’20 is wisselvallig. Alle teams in de Derde Divisie zijn aan elkaar gewaagd en Quick’20 liet zowel uit tegen Goes als OFC goed spel zien tegen op papier sterkere tegenstanders en de punten werden verloren van op papier gelijkwaardige tegenstanders en zelfs van de huidige koploper TEC dat de overwinning heeft gestolen in Oldenzaal volgens hun trainer.

Het thuispubliek hoopt dat Quick’20 ook dit jaar de regionale derby weet te winnen en dan zal het van goeden huize moeten komen. HSC’21 heeft dan uit nog geen punten gehaald, een overwinning in Oldenzaal doet alle uitnederlagen meteen vergeten en Quick’20 komt bij winst op twee punten achterstand van de Haaksbergenaren en dat zou geweldig zijn om aansluiting te krijgen bij  het rechterrijtje van de ranglijst.

 

___________________________________________________

Arbitrale Leiding:

Scheidsrechter               : W.H. Bronsvoort

Ass.scheidsrechters       : G. Malki en J. Hindriks

___________________________________________________

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube