Nieuws

Elftal en puillen van de week: JO9-3

vrijdag 16 november 2018 - Jeugd


Bij JO9-3 is het altijd gezellig en de jongens voetballen met heel veel plezier met elkaar. Op de training straalt het fanatisme er van af als er 1 tegen 1 partijtjes worden gespeeld en zijn de jongens onvermoeibaar, maar op de vroege zaterdagochtend hebben zelfs de jongens van JO9-3 even tijd nodig om wakker te worden, en dat is in de eerste helft van de wedstrijd vaak te merken.

 

Hier gaan we zeker aan werken. Dan draaien de knoppen om voor de tweede helft, en laten de jongens van JO9-3 zien hoe fantastisch ze kunnen voetballen. Duels worden gewonnen en er wordt geweldig samengespeeld. Op elke manier wordt er gescoord, van een onderschepping op de helft van de tegenstander tot een volledige opbouw van achteruit die begint bij de keeper. JO9-3 heeft helaas nog niet veel wedstrijden gewonnen, maar daar gaat zeker verandering in komen. Op deze leeftijd is het spel natuurlijk het belangrijkste, maar een overwinning is een beloning die JO9-3 elke week verdient.

 

JO9-3 zal dit seizoen nog grote stappen gaan maken, mede dankzij de uitgebreide begeleiding. Roy Kuipers en Pascal Bakker zijn de leiders van het team en zijn ook aanwezig op de trainingen. Peter Klijndijk helpt regelmatig bij de trainingen en laat zich horen voor verbeterpunten in het team. Thijn Verbeek, Bram van der Moolen en Youri Coolen zijn de trainers van het team. Ook de ouders hebben een belangrijke bijdrage. Bij elke wedstrijd is deze supportersgroep aanwezig om de jongens aan te moedigen, en wordt het een gezellige zaterdag ochtend langs de lijn.

Onderste rij van links naar rechts: Jip Bakker, Marijn van Putten, Pim Oonk, Sylvan Otto,Teun Kuipers, Tijl Klijndijk, Sem Hertsenberg en Christopher Can

Achterste rij Trainer Youri Coolen

 

Spelers:

Jip Bakker is nergens bang voor en wil altijd zo snel mogelijk de bal veroveren, zelfs als daar een stevige tackle voor nodig is. Hij kan prima met beide benen schieten, waardoor er soms twijfel ontstaat of hij nou links of rechts is. Hierdoor kan Jip aan beide kanten zijn tegenstander passeren, kappen en scoren.

Christopher Can is de snelheidsmaniak van het team. Het liefst aan de rechter zijlijn rent hij met de bal iedereen voorbij en geeft hij een voorzet of scoort hij zelf met een snoeihard schot. Op de training staat Christopher wel eens te dromen, maar misschien denkt hij dan aan de doelpunten die hij in het weekend gaat maken.

Sem Hertsenberg heeft een kwaliteit die rest van het team nog niet beheerst; koppen. Op de training maakt hij regelmatig een goal met het hoofd, en binnenkort zal het vast ook in de wedstrijd voor gaan komen. Sem houd van een leuk dansje als hij heeft gescoord en heeft altijd een lach op zijn gezicht.

Tijl Klijndijk beschikt over een fijne balcontrole en leert snel nieuwe dingen. Hij doet er altijd alles aan om zijn teamgenoten te helpen in zowel de aanval als de verdediging. Tijdens trainingspartijtjes laat Tijl veel trucjes zien zoals de ‘V-beweging’ en de ‘Zidane’. In de wedstrijd zien we dit nog niet maar dat gaat ongetwijfeld nog komen.

Teun Kuipers is een bijzondere speler, want naast zijn voetbalkwaliteiten kan hij ook nog eens prima keepen. In de goal duikt hij met volle inzet naar de bal en is hiermee vaak succesvol. In het veld is Teun meestal de kleinste, maar dit is voor hem absoluut geen reden om zich aan de kant te laten zetten.

Pim Oonk is de all-rounder van het team. Hij kan uitstekend verdedigen en in de aanval speelt hij gemakkelijk zijn tegenstander uit om vervolgens te scoren. Een assist vindt Pim ook prima, met een splijtende pass kan hij zijn medespelers alleen voor de goal van de tegenstander zetten.

Sylvan Otto is niet alleen makkelijk te herkennen aan zijn blonde krullen, maar ook aan een geweldig afstandschot. Met zijn linkerbeen schiet Sylvan de bal van elke plek in de goal nadat hij iedereen met behulp van zijn fysieke kracht heeft uitgespeeld.

Marijn van Putten kan op elke positie uit de voeten. Hij is altijd rustig aan de bal en heeft ten alle tijden oog voor de goal. Bij een schietkans haalt Marijn snoeihard uit met zijn linkerbeen, wat meestal resulteert in een doelpunt.

 

Pupillen van de Week

Naam: Marijn van Putten

Marijn is 8 jaar oud en voetbal inmiddels 4 jaar bij Quick. Begonnen op de zaterdag  vervolgens Fabri League en nu voor het 2de jaar in de F.

In het huidige team JO9-3 is Marijn een linksbenige echte alleskunner met een verfijnde techniek en goed schot.

Verdedigen, middenveld geen probleem voor Marijn. Maar het liefst speelt hij in de spits net als zijn voorbeeld Messi. Marijn heeft al de nodige doelpunten gescoord voor zijn team.

Marijn is altijd present en super fanatiek op de training en in de wedstrijden en neemt altijd veel zin en een goed humeur mee.

 

Naam: Sem Hertsenberg

Sem is 7 jaar oud is net zoals Marijn in de zaterdaggroep begonnen. Sem is 1ste jaars F en moest wel even wennen met name op het fysieke vlak. Maar inmiddels heeft  hij helemaal zijn draai gevonden.

Sem kan goed keepen en is met zijn loop en doorzettingsvermogen een onmisbare kracht voor ons geworden. Sem speelt het liefst op het middenveld en is de kop specialist van het team.

Zijn grote voorbeeld is Ronaldo en op zijn nieuwe Ronaldo voetbalschoenen wordt hij vast net zo goed.

Sem heeft altijd een lach op zijn gezicht en is altijd in voor potje voetbal.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube