Nieuws

Quick’20 haalt schitterende 2-3 zege bij OFC

maandag 5 november 2018 - 1e selectie


In de warming-up gaf Jeroen Visscher aan dat hij niet kon meespelen en zo werd Jip Kemna zijn vervanger op het middenveld. Jip liet zien dat hij daar ingeval van nood van grote waarde kan zijn.

Wat is het toch mooi om te zien dat Quick’20 goed kan voetballen en dat de ene wedstrijd de andere niet is bleek gisteren weer toen een herboren team frank en vrij speelde vanaf het eerste fluitsignaal van het prima leidende arbitrale trio. Wat Quick’20 een wedstrijd eerder overkwam tegen Blauw Geel’38 zag je nu bij OFC. Ze lieten Quick voetballen en dat deed de ploeg maar al te graag en OFC liet zich in de beginfase volkomen verrassen.

De trainer van OFC: “Het verbaast me dat ze zo laag staan. Ze kunnen goed voetballen, maar wij geven ze ook de mogelijkheid om goed te voetballen. Wij moeten gewoon winnen van de nummer voorlaatst.”

OFC voetbalt ook prima en heeft diverse spelers die in de tweede Divisie ook mee kunnen komen. Ze weten elkaar in alle linies makkelijk te vinden. Probleem bij dat team is dat ze niet als eenheid spelen als het wat tegenzit en dat was gisteren ook geregeld zo. Meerdere spelers vechten dan beslissingen van de arbitrage aan en mopperen op elkaar en halen zichzelf daarmee uit hun spel.

Voor de toeschouwers was het een mooie wedstrijd om te zien met twee voetballende teams. Al na 5 minuten kopte de opgekomen Yannick Heskamp de bal bijna in, de keeper stompte de bal weg. Quick’20 viel volop aan en een corner van Jip Kemna werd door de bij de eerste paal staande L0-Fo-Sang in de 12e minuut in eigen doel gewerkt. Drie minuten later stond de 0-2 op het scorebord na een actie die alleen Frank Eulderink kan uitvoeren en op Robbenachtige wijze schoot hij de bal prachtig in de linkerbovenhoek.

OFC kreeg daarna wel kansen maar de bal ging 2 keer net naast en Julian Bakker was een betrouwbare sluitpost als het echt gevaarlijk werd voor het Quick-doel. In de 30e minuut had Melvin Degenaar een unieke mogelijkheid op de 0-3, hij stuitte op de doelman. OFC scoorde de aansluitingstreffer in de 33e minuut na één moment van onachtzaamheid in de Quick defensie en daar weet die ploeg wel raad mee.
Ruststand 1-2.

Na rust verwachtte iedereen dat OFC direct het offensief zou zoeken, het spel golfde gewoon op en neer. Wel was er constante dreiging van OFC zonder echte doelkansen.

In de 77e minuut een snelle uitval van Quick’20 en met 3 tegen 2 had er meer uitgehaald kunnen worden. Frank gaf de bal op de vrijstaande Melvin die alleen op de keeper af kon gaan, maar hij stond net buitenspel.

OFC drong nu sterk aan. Julian Bakker trad tweemaal handelend op door zonder angst de bal uit de lucht te plukken en éénmaal leverde dat een botsing op met de aanvaller van OFC met een blessurebehandeling van 4 minuten. Beide spelers konden gelukkig door.

In de 86e minuut kwam min of meer uit het niets de gelijkmaker, de midvoor kon de bal vrij inschieten, 2-2.

Daarna bleef OFC 1 op 1 spelen en ging het op zoek naar de winst en dat kwam Quick’20 wel goed uit. De ploeg zocht razendsnel de counter op en de eerste keer werd daaruit net niet gescoord, in de 93e minuut was het wel raak. Alpi Arslan passeerde op rechts zijn tegenstander tweemaal en op de achterlijn deed hij een trucje a la Messi, hoe…?, en legde hij de bal terug op invaller Bas ter Horst die de 2-3 kon intikken.
Even later floot de scheidsrechter voor het einde en vloog alles wat Quick’20 was elkaar in de armen.
Wat een mooi resultaat en nog eens verdiend ook.

Alle spelers haalden een ruime voldoende, naar willekeur noem ik nog twee spelers die nog ziet zijn genoemd. Wesley van Houten had een sterke en lastige tegenstander die hij aardig in bedwang had, het mooie is dat hij evenals Tim zelf ook goed kan opkomen ter ondersteuning van de aanvallers.
Jasper-Ewout van Breemen-Schneider speelde vooral de eerste helft op de top van zijn kunnen en liep zich de longen uit het lijf.

In de rust zag het er al goed uit. Quick’20 had een voorsprong van 1-2 en de 1e prijs in de loterij van OFC ging al naar Oldenzaal, een grote boodschappentas van een landelijke grootgrutter met wel 17 lekkernijen. De hoofdprijs volgde na 95 minuten toen Quick’20 met een 2-3 zege van het veld afstapte.
Bij Goes gebeurde er een wonder, dat zich gisteren herhaalde.

Bij een uitoverwinning wordt het clublied afgespeeld in de bus door de 1e selectie, iedereen kent de tekst en gisteren werd het liefst tweemaal gezongen.

Als Quick’20 als team speelt dan kan het vol vertrouwen de strijd aangaan in de derby tegen HSC’21 op zaterdag 17 november om 17.00 uur thuis.
Die wedstrijden staan wel geheel op zich, ook daarin is winst mogelijk met een behoorlijk jong elftal met een gemiddelde leeftijd gisteren van 22 jaar, dat totaal niet bezweek onder de fysieke druk van het sterke OFC.

OFC – Quick’20 2-3 (1-2)
Score:
12. Lo-Fo-Sang 0-1 (e.d.), 15. Eulderink 0-2, 33. Kharchouch 1-2, 86. Ottenhof 2-2, 90+3 ter Horst 2-3.

Quick’20:
Bakker, Van Houten, Leenders, Heskamp, Zwienenberg, Kamp, Kemna, van Breemen-Schneider, Arslan, Degenaar (85. ter Horst), Eulderink  (79. Jansink).

 

Foto’s Jose Oude Lohuis klik hier

Samenvatting via OFC klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube