Nieuws

Quick’20 moet zich diep schamen na 1-2 verlies

maandag 29 oktober 2018 - 1e selectie


De titel boven het verslag van EVV-Quick’20 op 23 september was bijna hetzelfde met dit verschil dat nu het woordje “diep” ertussen is gevoegd.

Tegen EVV uit was Quick’20 de eerste helft superieur en was het in de tweede helft onherkenbaar en mocht het van geluk spreken dat het maar met 2-1 verloor. Gisteren tegen Blauw Geel’38 speelde Quick’20 ook slecht maar was dit vooral in de eerste helft het geval. Je wordt er niet vrolijk van als je onze assistent-trainer na afloop hoort zeggen dat hij enkele spelers voor de wedstrijd had gewaarschuwd nadat hij de veel te slappe warming-up had gezien. “Als je zo de wedstrijd ook begint dan heb je weinig kans”. Zijn woorden waren aan dovemans oren gericht want Quick’20 begon zeer slap aan het duel tegen Blauw Geel’38 en keek daarom al 6 minuten tegen een 0-1 achterstand aan na fout uitverdedigen. Na 24 minuten stond het 0-2, opnieuw na een doelpunt van Polman. Diezelfde speler had Blauw Geel’38 al voor rust op een onoverbrugbare voorsprong van 0-3 kunnen brengen maar hij faalde voor een leeg doel. Quick’20 kwam voor rust maar zelden over de middenlijn en als dat gebeurde was de tweede bal steeds een prooi voor een speler van de tegenstander.

 

Na rust begon Quick’20 goed en leek het snel te scoren na een mooie voorzet van Tim Zwienenberg, waar Melvin Degenaar niet goed bij kon. Blauw Geel’38 kreeg aan de andere kant ook een paar kansen en Julian Bakker redde zelfs 3 keer op rij uit dezelfde aanval en behoedde Quick’20 voor een grotere achterstand.

In de 70e minuut sloeg de vlam in de pan. De doelman van Blauw Geel’38 plukte de bal uit een voorzet goed uit de lucht en vond het vervolgens nodig om de te fel inkomende Jelle Leenders een elleboogstoot te geven. Die kon gelukkig na 4 minuten doorspelen met een dikke lip en hij zal vandaag ook wel naar de tandarts moeten. De scheidsrechter wou eerst laten doorspelen maar op advies van zijn assistent gaf hij de keeper een terechte rode kaart en kreeg Quick’20 een strafschop. De TV beelden bevestigen het gelijk van de assistent. Penaltynemer Jip Kemna werd van alle kanten met minder leuke woorden bestookt door de spelers van Blauw Geel’38 maar hij bleef er stoïcijns onder en schoot de bal keihard in de rechterbenedenhoek, 1-2.

Quick’20 begon aan een slotoffensief maar in de resterende 20 minuten werd er niet meer gescoord en verder kon Quick’20 maar tien minuten gebruik maken van de man meer situatie, omdat Taner Sen geblesseerd uitviel op het moment dat Quick’20 al driemaal had gewisseld.

In de 75e minuut ging een strakke kopbal van Melvin nog naast, maar een gelijkspel was niet verdiend geweest voor Quick’20.

Hoe kan het toch dat Quick’20 zo wisselvallig speelt? Gisteren was het duidelijk een mentale kwestie in de eerste helft, als je zo slecht uit de kleedkamer komt heb je de wedstrijd al bij voorbaat verloren. Tegen Dongen en EVV uit waren er ook grote delen van de wedstrijd dat Quick’20 niet bij de les was en vorige week bij Goes lukte er wel veel en dat kwam gewoon door keihard werken en van de eerste tot laatste minuut de juiste mentale instelling te tonen.

Quick’20 maakt het zich te vaak door eigen toedoen onnodig moeilijk en als daar geen verbetering in komt dan wordt het een zware klus om de broodnodige punten te halen.

 

Quick’20 – Blauw Geel’38 1-2 (0-2)
Scoreverloop:
6. 0-1 Polman, 24. 0-2 Polman, 70. Kemna 1-2 (pen).

 

Quick’20: Bakker, Sen, Heskamp (80. Brummelhuis), Leenders Zwienenberg, Kamp, Visscher, van Breemen-Schneider (73. ter Horst), Arslan, Degenaar, Jansink (50. Kemna).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube