Nieuws

Quick ’20 zat 1 overloopt Voorwaarts Westerhaar: 7-0

maandag 29 oktober 2018 - Senioren


Na de teleurstellende mispeer in en tegen Bergentheim moesten de Oldenzalers de draad weer oppakken tegen Voorwaarts uit Westerhaar. Trainer Tim Engbers had niet de beschikking over Nermin Čolo (ziek) en Mats Winkelhuis (geblesseerd), maar de selectie is dit jaar zeer breed, dus het gemis van genoemde spelers kon moeiteloos worden opgevangen.

 

Voorwaarts, een ploeg in opbouw met jonge spelers, daarentegen kwam wel gehavend aan de start. Met Jurriën Mulder weer in de basis begon de thuisploeg voortvarend. In een hoog tempo werden  de tegenstander meteen de duimschroeven aangezet en dat resulteerde reeds in de tweede minuut in de openingstreffer. De zeer gedreven spelende Jurriën Mulder verlegde het spel van rechts naar de linkerflank, waar de ongrijpbare Engin “Okki”Demir de achterlijn wist te halen en een perfecte voorzet afleverde op Rick Groenewold, die van dichtbij de Westerhaarse doelman kansloos liet: 1- 0, een ongekende weelde voor de thuisploeg, die voor de eerste keer in de competitie op voorsprong kwam., Maar de honger was niet gestild, reeds 8 minuten verder wist dezeldfde Okki Demir andermaal een voorzet af te leveren, die door Jurriën Mulder werd verzilverd: 2-0. De bezoekers konden niet anders dan de wedstrijd ondergaan. Weer 8 minuten later zette Dylan Rickhoff de thuisploeg al op 3- 0. Hij ontving een steekballetje van Rick Groenewold en rondde bijzonder fraai af, waarna hij middels een salto nadrukkelijk zich anbeval bij de Nederlandse turnploeg. Aanval na aanval rolde op het Westerhaarse doel af en in de vertigste minuut kon de Westerhaarse doelman een schot van Boyd Roord niet klem houden, waarna Dylan Rickhoff er als de kippen bij was om de rebound in te schieten, vanuit een moeilijke hoek, maar andermaal was Rick Groenewold ter plekke om het karwei af te maken: 4-0. De thuisploeg was nog mild met de tegenstander, want er werd ook wel eens onzuiver afgewerkt. Toch ging de thuisploeg met 5-0 rusten: een combinatie met Milan Braam en Boyd Roord werd door laatstgenoemde succesvol afgerond.

 

In de tweede helft werd de thuisploeg slordiger, waardoor Voorwaarts wat rustiger kon ademhalen, maar de ploeg slaagde er niet in doelam Ruben Hooge Venterink te verontrusten. Toen het tempo wat al te zeer omlaag ging, bracht trainer Tim Engbers verse aanvallers in het veld: Florian Boitelle en Jesse Olde Monnikhof.In de 78ste minuut wist Dylan Rickhoff na goed doorzetten de 6-0 op het bord te krijgen door de bal via een Westerhaarse verdediger in het netje te krijgen. Het slotpunt was voor Florian Boitelle, die een assist kreeg van Milan Braam en verwoetsend mocht uithalen: 7-0. Hierna sprong de thuisploeg verkiwistend om met de kansen, waarbij opviel dat de buitenspelers geen oog hadden voor de spitsen en vooral voor eigen succes gingen. De bezoekers waren daarover natuurlijk allang opgelucht, daar zij niet graag met dubbele cijfers wilden worden afgeschminkt. Klokke 16.45u verloste de prima scheidsrechter Yildiz hen uit hun lijden. De thuisploeg blijft in het spoor van de koplopers, al is het gat met PH al 7 punten. Volgende week moet deze overwinning een vervolg krijgen  in en tegen Kloosterhaar. Het vertoonde spel stemt inmiddels tot (voorzichtige) tevredenheid bij het trainersduo Engbers- Hazewinkel, evenals de uitstekende  prestatie van een weer opgeleefde Jurriën Mulder.

 

Opstelling: Ruben Hooge Venterink, Engin Demir (Ches Gheypens), Willem Kienhuis, Lars Ketelaar, Kevin van Coeverden, Milan Braam ©, Jurriën Mulder, Cees Schurink, Boyd Roord (Jesse Olde Monnikhof), Dylan Rickhoff, Rick Groenewold(Florian Boitelle).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube