Nieuws

Quick’20 verrast nummer 2 Goes en wint verdiend met 2-3

maandag 22 oktober 2018 - 1e selectie


Voor Goes was het de eerste thuisnederlaag in zeven maanden tijd en die kwam hard aan. De trainer van Goes vond dat zijn ploeg één van de slechtste wedstrijden van dit seizoen speelde en daaruit blijkt dat de lat in het verre Zeeland wel hoog wordt gelegd. Hij vond ook dat Quick’20 niet veel beter was.

Nou ik ga uit van de wedstrijden die Quick’20 tot nu heeft gespeeld en ik vind dat er gisteren in de tweede helft een niveau werd gehaald waarop we verder kunnen bouwen in het vervolg van de competitie.

Afgelopen vrijdagavond werd er bij de fam. Rouwhorst door de selectie met aanhang een bijzonder geslaagde pub-quiz gehouden en er werd al geroepen dat als dat zou resulteren in een overwinning tegen Goes zo’n activiteit na elke overwinning georganiseerd moet worden.
Dat zou teveel van het goede worden en na zo’n mooie winst hoeven we ook niet meteen naast de schoenen gaan lopen. Ik had de laatste tijd ook de nodige scepsis over wat er mogelijk is dit seizoen, nou na gisteren ben ik helemaal om. Als we in het vervolg zo spelen als in met name de tweede helft dan gaan we veel punten pakken.

Eén zwaluw maakt nog geen zomer, ook voor het zelfvertrouwen van de voltallige selectie was de winst gisteren hardnodig als je wederom het gemis van Luc Stolker daarbij betrekt. Hij moet worden geopereerd aan de knie en de kans bestaat dat hij pas na de winterstop weer inzetbaar is.

In een gezellige ambiance voltrok zich voor 600 toeschouwers een aantrekkelijk schouwspel waarbij Quick’20 al na 6 minuten scoorde. Uit de TV beelden blijkt dat deze treffer terecht werd afgekeurd wegens buitenspel. Het spel speelde zich de eerste 30 minuten vooral af op het middenveld en beide teams hadden wat kleine kansen. Vlak voor rust kreeg Goes een vrije trap en de kleine Quick aanhang keek gespannen toe. Vanaf 20 meter verdween de bal in de rechter benedenhoek achter de lijn en werd het   1-0.
Je kunt zeggen dat de muur niet goed is neergezet en dat dit een verbeterpunt is voor onze keeper.

Vanaf de 46e minuut zocht Quick’20 vol de aanval en het schot van Frank Eulderink  werd nog knap door de keeper gestopt met zijn voet. Iets later was hij ook kansloos na een bal van Jeroen Visscher op Jan Willem Kamp die staande op de achterlijn de bal terug kopte voor het doel en de verdediger van Goes niets anders kon doen dan de bal ongelukkig in eigen doel te schieten, anders had de aanstormende Jelle Leenders wel gescoord, 60e minuut 1-1.
In een tijd van zeven minuten kantelde de wedstrijd volledig, want in de 67e minuut gaf het scorebord de stand 1-3 aan.
In de 62e minuut volgde een mooi uitgevoerde aanval van Quick’20, Frank’s schot werd nog knap weg gestompt door de goalie, de bal kwam voor de voeten van Alpi Arslan, die eerst zijn tegenspeler uitkapte en toen keihard uithaalde, de doelman raakte de bal nog aan, tevergeefs 1-2. Quick’20 zat nu helemaal in de goede flow en na weer een fraaie aanval werd het 1-3 in de 67e minuut. Alpi gaf de bal op Frank en die gaf de bal op Jasper-Ewout van Breemen-Schneider die van 4 meter met een loepzuivere schuiver inschoot.

Quick’20 was helemaal in de wolken, de strijd was echter nog niet gestreden en helemaal niet vanaf de 72e minuut toen Goes de aansluitingstreffer maakte.

Daarna zette Goes een slotoffensief in, ook Quick’20 kreeg nog een paar goede kansen op een goal en Goes miste in de 85e minuut de kans om gelijk te maken, het harde schot ging net naast.

Doelman Julian Bakker plukte in de tweede helft een paar hoge voorzetten bekwaam uit de lucht en zorgde zo met zijn medespelers dat de winst veilig naar Oldenzaal ging.
Door de overwinning is Goes is Quick’20 vanaf zaterdagavond binnen 24 uur gestegen van plek achttien naar vijftien.

Alles wat Quick’20 was ging na het laatste fluitsignaal uit het dak en genoot van deze prachtige overwinning. Op de terugreis in de bus zette de selectie zelf het clublied van Quick op en zong iedereen uit volle borst de 3 coupletten mee onder regie van de meesterzanger zelf.

Goes – Quick’20 2-3 (1-0)
Score:
44. Kroon 1-0, 60. Tawfik 1-1 (e.d.), 62. Arslan 1-2, 67. Van Breemen-Schneider 1-3, 73. Hollemans 2-3

Quick’20:
Bakker, Van Houten, Leenders, Heskamp, Zwienenberg, Kamp, Visscher (75. ter Horst), Van Breemen-Schneider, Arslan (83. Jansink), Degenaar, Eulderink  (72. Kemna).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube