Nieuws

100.000 meter toiletpapier voor Quick’20

vrijdag 19 oktober 2018 - Algemeen


Vanochtend heeft Desirée bij Quick’20 haar gewonnen prijs in ontvangst genomen: 100.000 meter toiletpapier. Privé deed zij mee aan een Facebook-winactie van Carel Lurvink (groothandel met een totaalaanbod van o.a. schoonmaakartikelen en kantinebenodigdheden) om zo kans te maken op deze mooie prijs voor onze club. En dat lukte! Zij won op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, 52 pakken a 40 rollen Satino Black toiletpapier wat ons 307 kg cellulose, 7.394 liter water, 255 kWh energie en 277 kg CO2 bespaart. Top in het kader van ons verduurzamingsproject!

De vraag op Facebook was wat je zou doen met 100.000 meter toiletpapier. Hieronder de inzending waarmee Desirée won:

“Als een van grootste voetbalverenigingen van Nederland (meer dan 100 teams), vindt Kvv Quick’20 uit Oldenzaal het belangrijk een steentje bij te dragen aan de verduurzaming van onze aarde. In 2016 zijn wij een verduurzamingsproject op ons sportpark gestart door 116 zonnepanelen te plaatsen (185 m2), zijn alle bestaande armaturen vervangen door energiezuinige LED-armaturen en zijn alle lichtbronnen in clubgebouw en kleedkamers vervangen door retrofit LED-bronnen. Naast het streven naar een energieneutraal sportpark, moet de investering 4 tot 5 jaar na implementatie een kostenbesparing opleveren van € 5000,- tot 7.000,- per jaar, een bedrag dat we als vereniging natuurlijk goed kunnen gebruiken.

Als ZWART-WITTE vereniging zouden wij wel raad weten met 100.000 meter Satino Black toiletpapier (met ook nog de keurmerken FSC recyclet, Europees Ecolabel en Cradle to Cradle en Co2 Neutraal). Wij behalen graag onze duurzaamheidsdoelstellingen door middel van jullie Satino Black wc-tegel. Zo maken wij onze 1850 leden, 350 vrijwilligers en vele bezoekers in onze toiletruimtes bewust van onze betrokkenheid op het gebied van duurzaamheid. Dat is dus een win-win situatie!”

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube