Nieuws

Quick’20 vertrekt a.s. zondag vroeg voor uitwedstrijd tegen Goes

vrijdag 19 oktober 2018 - 1e selectie


Aan de lange reis naar EVV te Echt raken we langzaam gewend, wat is nou 230 KM en reizen van plm. 200 KM naar Naaldwijk en Den Haag zijn ook niet meer ver in de Derde Divisie, waar de afstand naar Be Quick Groningen met 154 KM niet eens de grootste was. Naar Goes is het bijna 300 KM en de bus zal hier ruim drie uur over rijden, voordeel is dat Nederland een goed snelwegennet heeft.

 

VV Goes promoveerde in 2011 via de nacompetitie naar de Eerste Klasse en het jaar erna ook via nacompetitie naar de Hoofdklasse, een historisch moment in de clubgeschiedenis. Zes jaar later kon er een nieuw hoofdstuk aan die geschiedenis worden toegevoegd toen, op de ook voor Quick’20 gedenkwaardige zondag 10 juni 2018, promotie werd bereikt naar de Derde Divisie via de nacompetitie, ten koste van nota bene Be Quick Groningen.

 

Goes draait uitstekend mee in haar eerste jaar in de Derde Divisie en lijkt geen last te hebben van plankenkoorts. Thuis werden alle 4 duels gewonnen met de doelcijfers 13-2 en uit werd er tweemaal gewonnen en verloren met de doelcijfers 9-10. Met 18 punten uit zes staat debutant Goes op de 2e plaats, 1 punt achter Jong FC Volendam.

 

Buiten de spelersbus met de selectie en bestuur zullen er niet veel mensen afreizen naar het verre Goes en daarom staan hierna twee korte “geknipte” citaten uit het programmablad van Goes voor de wedstrijd Goes – Quick’20:

“Vandaag ontvangt GOES 1 op Sportpark “Het Schenge” QUICK’20 uit Oldenzaal, een tegenstander die momenteel verkeert in de onderste regionen, een tegenstander, die in staat zal zijn de punten mee te nemen uit Goes. Vorige week verloor QUICK’20 na een goed gespeelde wedstrijd van TEC uit Tiel in de laatste 5 minuten…. Ik denk, dat onze gasten direct en fel de wedstrijd zullen beginnen en met gevaarlijke vleugelspelers de bal voor de pot zullen gooien, onze verdedigers zullen hun handen vol hebben en geef Alpi Arslan geen ruimte. Het zou zo maar kunnen, dat wij nu eens een thuisnederlaag gaan slikken”; het artikel wordt vervolgd met een positief geluid over Goes en eindigt met:

“Gelukkig is er nog voetbal en waar is de tijd, dat ik MIDDELBURG Nederlands
kampioen zag worden tegen QUICK ’20 uit Oldenzaal, met o.a. Theo Pahlplatz”
(was 1966).

 

Een citaat van een andere schrijver luidt:

“ONDERSCHATTING” met als tekst:

“Als u de ranglijst bekijkt zijn de onderlinge verschillen, na acht wedstrijden, erg groot. Het elftal van trainer Rogier Veenstra draait goed mee en staat fier op een tweede plaats, terwijl onze gasten op een zeventiende plaats staan met vier punten, terwijl Goes veertien punten meer heeft verzameld.

Wat zegt dat over de wedstrijd van vanmiddag? Dat Goes 1 een makkelijke middag tegemoet gaat? Dat de punten in Goes blijven? Zelf denk ik dat het geen “makkie” gaat worden.

Een kat in het nauw kan rare sprongen maken. Quick’20 zal na de lange heenreis naar Goes, hun huid duur verkopen. Het is te hopen dat Goes geen verrassing staat te wachten. Zelf denk ik dat de spelers van Goes en staf zullen waken voor onderschatting”.

 

Quick’20 heeft 4 punten uit 8e en het wordt tijd dat de eerste uitoverwinning wordt gehaald en of Goes daar nou de ideale tegenstander voor is? Het zal een keer gebeuren en als we nu elke wedstrijd worden weggespeeld dan kan de vraag worden beantwoord met “nee”. De praktijk leert dat er tegen elke tegenstander in de Derde Divisie goed partij kan worden gegeven. Met mooi spel alleen kom je er niet en de doelcijfers van Goes tonen duidelijk aan dat je doelpunten moet maken om wedstrijden te winnen.

 

Twee spelers doen zeker niet mee bij Quick’20, Taner Sen zit zijn tweede en laatste wedstrijd schorsing uit en Luc Stolker is nog geblesseerd. Bas ter Horst heeft zijn schorsing erop zitten, of hij meespeelt is onbekend.

De trainer heeft genoeg keuzemogelijkheden en de opstelling zal zeker wat wijzigen ten opzichte van die tegen TEC.

Quick’20 laat de verre reis een extra stimulans zijn voor een goed resultaat en probeer het wat vaker met afstandsschoten om de doelman van de tegenpartij te verslaan

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube