Nieuws

Quick’20 lijdt zuur 1-2 verlies tegen TEC.

maandag 15 oktober 2018 - 1e selectie


Het spel van Quick’20 was van een redelijk niveau en er stond in ieder geval een goed georganiseerd team in tegenstelling tot vorige week in de uitwedstrijd bij Dongen. De trainer van TEC zei na afloop dat het een gestolen zege was van hen, dat is een compliment voor Quick’20, je haalt er alleen geen punten mee.

De negatieve reacties na afloop door enkele echte Quick-supporters verbaasden mij dan ook zeer. Dit elftal vergelijken met dat van twee seizoenen geleden is niet eerlijk en ook niet met dat van afgelopen seizoen.
In twee jaar tijd zijn er teveel mutaties geweest op essentiële posities in het team en die zijn niet gelijk op te vangen met spelers van een soortgelijk niveau. Dat Quick’20 weer een zwaar seizoen gaat doormaken is valt niet te ontkennen, elke wedstrijd zijn er weer genoeg lichtpuntjes om  te constateren dat het helemaal niet moeizaam hoeft te gaan als de organisatie maar goed staat en het scoren niet wordt verleerd.

Al in de eerste minuut had Alpi Arslan een vrije schietkans, hij was te sociaal door de bal af te geven. Aan de andere kant verzuimde TEC in dezelfde minuut ook om te scoren. Na vijf minuten zette Serhat Koc TEC op voorsprong. Tot de 22e minuut gebeurde er verder weinig, toen Jeroen Visscher op 20 meter van het doel van TEC zijn been strak hield en de bal afgaf op Jan Willem Kamp, die uitblinker Alpi Arslan in staat stelde om te scoren en die deed dat gretig en maakte de 1-1, wat ook de ruststand werd ook al had Quick’20 nog wat kleine kansen en ging een strak schot van Jeroen in de 45e minuut net over.

Na de rust leek het fysiek sterkere TEC een paar keer op voorsprong te komen, keeper Julian Bakker voorkwam dat met meerdere goede reddingen. In de 65e minuut volgde een prachtige corner van Jeroen Visscher op melkbussenhoogte die door alles en iedereen wat Quick’20 en TEC was werd gemist en zo rolde de bal aan de andere zijde van het doel van TEC over de achterlijn.

Tussen de 65e en 80e minuut voerde TEC de druk op het doel van Quick’20 op en leek de thuisploeg daaronder te bezwijken. Net nadat de aanvalsdrang van TEC afnam en Quick’20 weer beter in het spel kwam sloeg in de 85e minuut het noodlot toe voor Quick’20. De organisatie stond tot dat moment achterin goed, in die minuut verspeelde Quick’20 een zeker lijkend gelijkspel. Rechts achterin werd een voorzet van de linksbuiten van TEC niet geblokt door de verdediger van Quick’20 en kwam de bal voor het hoofd van een aanvaller van TEC die totaal niet werd gedekt door zijn tegenspeler van Quick’20. De aanvaller van TEC kopte zo de 2-1 in, omdat ook de doelman niet vrijuit ging en de bal door zijn handen liet glippen.

Smet op de zege van TEC was wel het uitvallen van Daan Disveld in de 88e minuut na een botsing met Jelle Leenders in een onschuldig duel. Hij moest per brancard van het veld worden gedragen en we hopen dat zijn blessure meevalt en wensen hem alle goeds bij een voorspoedig herstel.

Met 10 man speelde TEC het duel uit en kon het na 100 minuten inclusief blessuretijd als winnaar het veld verlaten.

Zondag wacht met Goes opnieuw een tegenstander van formaat. Goes is als debutant zeer sterk begonnen in de Derde Divisie en het zal een helse klus worden voor Quick’20 om daar punten te halen. Wel is het zo dat de spelers natuurlijk niet voor niets een busreis willen maken van 3,5 uur.

Wat ook van de wedstrijd van gisteren kan worden geleerd is dat er wat vaker van afstand gericht op het vijandelijke doel moet worden geschoten, want het oneindig door dribbelen tot de bal wordt verloren aan een tegenstander levert zeker geen goals op.

Quick’20 – TEC 1-2 (1-1).
Score: 5. Koç 0-1, 22. Arslan 1-1, 85. Holder 1-2.

Quick’20: Bakker, Van Houten, Leenders, Heskamp (59. Brummelhuis), Zwienenberg, Kamp, Van Breemen-Schneider, Visscher (70. Damhuis), Jansink, Degenaar (33. Kemna), Arslan.

 

Foto’s Robert Molnar klik hier

Samenvatting QuickTV klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube