Nieuws

Quick’20 krijgt les in effectiviteit en verliest met 4-0 van Dongen

maandag 8 oktober 2018 - 1e selectie


Dongen-Quick’20 was de wedstrijd van Thomas Schilders. In het met 4-0 gewonnen duel scoorde hij driemaal (1e, 3e en 4e) en miste hij een penalty in de 40e minuut. Dongen had eigenlijk weinig moeite met de Oldenzalers, op de eerste 10 minuten en wat tussentijdse aanvallen van Quick’20 na.

De hele wedstrijd leek het of elke aanval van de thuisclub met een doelpunt werd afgesloten. Dat was een beetje gezichtsbedrog, want Quick’20 heeft zeker in de eerste helft en één minuut na rust zeer goede mogelijkheden gehad op een treffer.

Het verschil tussen beide ploegen zat hem duidelijk in de omschakeling en de tempowisselingen. Quick’20 verdedigde vanaf de zestien meter lijn, terwijl de zwart-witten al 10 meter voor die lijn werden opgevangen door de geel-blauwen. De Dongenaren waren veel gretiger en feller in de duels en speelden in een hoger tempo.

Bij Quick’20 haalden gisteren weinig spelers een niveau dat Derde Divisie waardig is. De verdedigers aan de zijkanten speelden ver onder de maat en ook de middenspelers haalden niet hun normale niveau. Daarbij komt dat ook de aanvallers niet hun beste dag hadden, achterin had het centrale duo het ook moeilijk wat voornamelijk werd veroorzaakt door het onnauwkeurige spel van hun medespelers. Keeper Julian Bakker haalde een ruime voldoende.

In de eerste helft leidde een gevaarlijke terugspeelbal van Yannick Heskamp al bijna tot een doelpunt, in de 10e minuut snelde Frank Eulderink bekwaam langs zijn tegenstander maar op zijn mooie voorzet reageerde geen van de andere  spitsen. In de 8e minuut maakte Dongen de 1-0 en het gemak waarmee dit gebeurde deed het ergste vrezen voor het restant van de wedstrijd. In de 16e minuut werd het met hetzelfde gemak 2-0 met een overigens fraaie schuiver in de linkeronderhoek.

Eén minuut later werd een fenomenale vrije trap van Jeroen Visscher op even schitterende wijze door de zwevende doelman van Dongen uit de linkerbovenhoek tot corner getikt. In de 21e minuut kwam Melvin Degenaar alleen op de keeper af, die hij niet kon verschalken en met weer een mooie voorzet van Frank in de 24e minuut wisten de voorwaartsen geen raad.

In de 40e minuut sloeg het noodlot toe voor Quick’20. Taner Sen haalde op de achterlijn zijn tegenstander onderuit, juist toen doelman Julian de bal leek te pakken. De scheidsrechter gaf tot ieders verbazing een directe rode kaart, waar hooguit geel te billijken was en gaf terecht een penalty, die door de latere matchwinner Schilders hoog over werd geschoten.

Taner Sen krijgt een schikkingsvoorstel voor 2 wedstrijden schorsing en dan zie je weer dat er in het betaalde voetbal veel mag en in het amateurvoetbal weinig. De tuchtcommissie in het betaalde voetbal past de strafmaat altijd naar beneden aan en een schikkingsvoorstel in het amateurvoetbal kun je beter accepteren, omdat de straf anders wel eens hoger kan worden.

Direct na rust had een prachtige voorzet van Melvin de aansluitingstreffer moeten opleveren, maar Jasper wou de bal er met zijn linkervoet inglijden, met rechts was de bal er waarschijnlijk wel ingegaan.

Daarna was goed te zien dat Quick’20 met 10 man steeds meer gaten liet vallen en daarvan profiteerde Dongen in de 57e en 70e minuut. Quick’20 had nog wel wat aardige aanvallen, voor hetzelfde geld had Dongen nog ruimer kunnen winnen dan de toch al hoge 4-0.

Het is niet alleen in de achterste linie van Quick’20 waar het niet naar wens gaat, het loopt over de hele linie niet en ik weet dat het spel achterin begint, ook meeverdedigen en wat feller optreden in de andere linies zal het spel verbeteren.

Zondag wacht met TEC een tegenstander van formaat, die na de degradatie uit de Tweede Divisie bij voorkeur in één seizoen weer terugkeert op dat niveau. Quick’20 zal dan veel beter bij de les moeten zijn dan gisteren om tot een aanvaardbaar resultaat te komen.

Dongen – Quick’20 4-0 (2-0)
8. Schilders 1-0, 16. Kools 2-0, 40. Schilders (mist penalty), 57 en 70. Schilders 3-0 en 4-0.

Quick’20: Bakker, Sen (40. Rood), Leenders, Heskamp (75. Brummelhuis), Zwienenberg, Kamp, van Breemen-Schneider, Visscher, Eulderink (46. Van Houten), Degenaar (75. Kemna), Arslan.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube