Nieuws

Quick’20 speelt zondag om 14.30 uur uit tegen Dongen

vrijdag 5 oktober 2018 - 1e selectie


Het is een reis van bijna 200 kilometer en de bus rijdt er plm. 2 uur over.

Op weg naar het sportpark van Dongen aan de Procureurweg passeer je zowel op de heen- als terugweg attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel, dat op 15 minuten rijden ligt van het complex van de voetbalvereniging..

 

Dongen heeft sinds dit seizoen een nieuwe trainer. Ruud Kaiser, oud profvoetballer bij clubs in Nederland en het buitenland en trainer en directeur bij diverse profclubs in Duitsland en België.

De laatste twee seizoenen trainde hij JVC Cuijk, waarmee hij afgelopen seizoen thuis tegen Quick’20 de 2e periodetitel haalde. In de nacompetitie moest pas in de 2e ronde de hoop op promotie naar de Tweede Divisie worden opgegeven.

 

In een interview voor dit seizoen zei de nieuwe trainer over Dongen o.a.:
“ Als we de top 9 halen dan mogen we blij zijn. Top 9! Want wat er de laatste jaren is gepresteerd is uniek! Dat is echt bijna niet te evenaren. En toch ga ik het proberen! En dat is de uitdaging!”

“Dat kan op twee verschillende manieren. Dat kan zijn in de algemene rangschikking wat een hell of a job wordt, gezien de ploegen die er met geld zitten. TEC, OFC of UNA en zo nog wel een paar. Daar kunnen we financieel niet tegenop dus heb je bij die ploegen veel meer kans dat ze spelers met meer kwaliteit binnenhalen. Dat kunnen wij niet. Maar dan hebben we natuurlijk het collectief. Ten tweede kan je incidentele successen boeken als het balletje goed valt. Met plezier met elkaar ergens naartoe leven en daar de resultaten uithalen. En hoe de resultaten eruit gaan zien is niets van te zeggen.”

 

Dongen is de competitie gestart met 9 punten en Quick’20 met 4, beiden uit 6. De ploeg staat op de achtste plaats en de bezoekers staan op plek 16. Dongen eindigde vorig seizoen op plaats 4 met 55 punten en het eerste seizoen in de Derde Divisie op plaats 3 met 65 punten..

Quick’20 eindigde afgelopen seizoen als 15e met 38 punten en handhaafde zich via de nacompetitie. In het eerste seizoen in de Derde Divisie eindigde de ploeg keurig als zesde met 51 punten. Na de eerste overwinning afgelopen zaterdag thuis tegen OJC Rosmalen met 3-2 reist Quick’20 vol goede moed af naar Dongen.

Nu is de opdracht om uit de gecreëerde kansen meer doelpunten te scoren en het hart van de uitsupporters niet op hol te doen slaan door onnauwkeurig (uit) verdedigen met eventueel fatale gevolgen. Als collectief is er succes te boeken met daaraan gekoppeld de bijzondere individuele kwaliteiten van enkele spelers. Quick’20 mist Luc Stolker al twee wedstrijden wegens een hardnekkige blessure en ook tegen Dongen speelt hij bijna zeker niet. Hij is wel weer in training en hoopt bij de volgende wedstrijd thuis tegen TEC weer mee te kunnen spelen. Dat hopen wij ook.

 

De wedstrijden tussen Dongen en Quick’20 zijn altijd boeiend en als er één of meer punten worden meegenomen door Quick’20 zal dit een gunstige uitwerking hebben op het geloof in eigen kunnen voor het verdere verloop van de competitie.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube