Nieuws

Collectief sterk Quick’20 haalt tegen OJC Rosmalen 1e zege van het seizoen met 3-2

maandag 1 oktober 2018 - 1e selectie


Wat een verschil met de zaterdag ervoor. Quick’20 liet zien dat het wel degelijk goed kan voetballen en speelde opnieuw een sterke eerste helft en nu werd er in de tweede helft geen wanprestatie geleverd. Blijkt wel dat werklust alles vergoedt en dat het spel niet 90 minuten sprankelend hoeft te zijn. Oplettendheid en vol de beuk erin zijn prima oplossingen als het wat minder goed loopt.

Na bijna een half uur spelen opende Frank Eulderink de score. Een solo van rechts naar binnen sloot hij af met een doeltreffend schot linksboven in de hoek, 1-0 in de 26e minuut. Diezelfde Frank Eulderink maakte niet lang daarna ook de 2-0. Van de linkerkant schoot hij met rechts de bal fraai rechts onderin de hoek nadat de bal goed was doorgekopt door Jasper-Ewout van Breemen-Schneider. De voorspong had groter kunnen zijn als Alpi Arslan en Melvin Degenaar hun kansen hadden benut. Aan de andere kant creëerde OJC Rosmalen wel kansen via de omschakeling maar scoorde het ook niet.

 

In de tweede helft kreeg Quick’20 direct een goede mogelijkheid om te scoren, het lukte niet en dan komt de tegenstander terug in de wedstrijd door nadrukkelijk de aanval te zoeken. Wesley Meeuwsen scoorde de aansluitingstegentreffer voor OJC Rosmalen in de 70e minuut. Tijd om hiervan te genieten kreeg OJC niet want in de volgende minuut scoorde invaller Lennart Jansink het derde doelpunt voor Quick’20, 3-1. Het harde schot van Jasper-Ewout kon de keeper van OJC niet klemvast tegenhouden en Lennart had de bal voor het intikken.

Door deze goal deelde Quick’20 evenals bij de 2-0 opnieuw een mentale tik uit aan OJC dat in de 89e minuut weer een aansluitingstreffer maakte via Diego Meerveld. Quick’20 kwam niet meer in de problemen en haalde zo de eerste dik verdiende overwinning van het seizoen. Door de zege is Quick geklommen van de achttiende naar de zestiende plaats. De bezoekers eindigden het duel met tien man nadat Steef Nieuwendaal na de wedstrijd zijn tweede gele kaart kreeg.

Frank Eulderink kan goud waard zijn voor Quick’20 als hij zijn normale niveau haalt. Dat deed hij zaterdag op ouderwetse wijze. Niet alleen omdat hij tweemaal scoorde, van hem ging constante dreiging uit en daardoor voetbalden de andere tien ook als een hecht collectief. Na een uur was hij helemaal leeg gespeeld en werd hij vervangen door Lennart Jansink die zijn invalbeurt nuttig gebruikte om Quick’20 voor de tweede keer in de wedstrijd op een voorsprong van twee doelpunten te zetten.

Vooral in de tweede helft werd Luc Stolker weer node gemist, hij staat al twee wedstrijden geblesseerd aan de kant en de vraag is wanneer hij weer inzetbaar is. Als de rust in de ploeg bewaard moet blijven is hij van grote waarde en ook kan hij als verlengstuk van de trainer fungeren in het veld.

Aanstaande zondag is de uitwedstrijd tegen Dongen, de buurman van attractiepark De Efteling en door 90 minuten lang plus blessuretijd bij de les te blijven zijn er daar punten te halen.

Quick’20 – OJC Rosmalen 3-2 (2-0)
Scoreverloop:
26. 1-0 Eulderink, 31. Eulderink 2-0, 70. Meeuwsen 2-1, 71. Jansink 3-1, 89. Meerveld 3-2.

Quick’20: Bakker, Sen, Heskamp, Leenders, Zwienenberg, Kamp, van Breemen-Schneider, Visscher (53. Goorhuis Oude Sanderink), Eulderink (60. Jansink), Degenaar, Arslan (69. Brummelhuis).

 

Foto’s Robert Molnar klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube