Nieuws

Goede start in de competitie van Quick ’20 zat 1: winst in Hengelo

maandag 24 september 2018 - Senioren


Na een gemakkelijke campagne in de districtsbeker startte het keurkorps van trainer Tim Engbers in de competitie met de lastige uitwedstrijd bij Wilhelminaschool en wist die wedstrijd uiteindelijk winnend af te sluiten. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit.

 

De Oldenzaalse ploeg begon goed, echter zonder goede kansen te creëren. Na een kwartier kwamen de Hengeloërs beter in de wedstrijd en werden zij ook gevaarlijker. Toch viel de openingstreffer ‘uit het niets’: de balvaste Hengelose spits kwam in balbezit en draaide fraai weg om de bal via de lat achter doelman Sander Vis te schieten:1-0. De Oldenzalers waren even van hun stuk, maar probeerden de draad weer op te pakken , totdat het begon te onweren: scheidsrechter Bos legde –conform de regelementen – het spel onmiddellijk stil en dirigeerde de spelers naar de kleedkamers. Na ongeveer een kwartier werd de wedstrijd hervat, om na luttele minuten spelen aan de tweede helft te beginnen (gepauzeerd was er al).

 

Nog steeds een machteloos Quick ’20 dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Twee keer kwamen de bezoekers goed weg, bij een kopbal net naast en bij een gevaarlijk afstandsschot (op een zeer nat veld) dat echter prima gepakt werd door Sander Vis. Zo’n twintig minuten voor tijd greep het trainersduo Engebers-Hazewinkel in en bracht Cas Koopman voor de geluk loze Jurriën Mulder en Jesse Olde Monnikhof voor Dylan Rikhoff. Het bleek een gouden greep: luttele drie minuten later zette Koopman vanaf de rechterflank de bal perfect voor op de voet van Jesse Olde Monnikhof: 1-1. De ontlading was groot bij de Oldenzalers. Nadat ook Rick Groenewold in het veld gekomen was voor de moe gestreden Kevin van Coeverden, kantelde de wedstrijd dankzij een tweetal acties van Florian Boitelle, die tot dan toe nagenoeg onzichtbaar was geweest. Boitelle ging vanaf de linkerzijde met de bal aan de loop om een bijzonder lastig schot af te vuren, waarop de Hengelose goalie het antwoord schuldig moest blijven, hij moest een rebound toestaan, die dankbaar werd ingeschoten door Milan Braam: 1-2. Een drietal minuten later zette Boitelle vanaf de linkerkant voor, om dan tot ieders stomme verbazing de Hengelose goalie zich te zien verkijken op de bal, die bij de tweede paal binen plofte: 1- 3. Bij de thuisploeg knakte iets, zij kon zich niet meer oprichten om de wedstrijd te doen kantelen. Hun strijdwijze tot dan toe had teveel kracht gevergd . Zo eindigde de (overigens sportieve) wedstrijd in een overwinning voor de Oldenzaalse ploeg.

 

Opstelling Quick ’20 Zat 1: Sander Vis, Nermin Čolo, Lars Ketelaar, Engin Demir, Kevin van Coeverden (Rick Groenewold), Jurriën Mulder (Cas Koopman),Cees Schurink, Milan Braam ©, Boyd Roord, Dylan Rikhoff (Jesse Olde Monnikhof), Florian Boitelle.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube