Nieuws

Quick’20 moet zich schamen na 2-1 verlies bij EVV

zondag 23 september 2018 - 1e selectie


In de rust zei EVV dat Quick’20 een goede ploeg heeft en dat ze blij waren, dat het nog maar 0-1 stond ,want 0-2 en zelfs 0-3 was mogelijk. EVV had vorige week verloren van HSC21 omdat het fysiek minder was en de EVVers vonden dat ook Quick’20 fysiek sterker was met de opmerking erbij dat ons spel ook beter was dan dat van HSC.

Na afloop van de wedstrijd feliciteerden we EVV met de uiteindelijk verdiende 2-1 overwinning op basis van de tweede helft.

Wat er in de rust door beide trainers is gezegd blijft binnenskamers, duidelijk werd dat de woorden van de trainer van EVV veel indruk hebben gemaakt op zijn spelers en dat Quick’20 in de tweede helft collectief faalde, waar het in de eerste helft zo open en verrassend goed had gespeeld.

In de eerste 10 minuten ging de wedstrijd gelijk op, daarna was het een en al Quick’20 wat de klok sloeg. EVV kwam er amper aan te pas. Jelle Leenders en Bas ter Hogt waren al dichtbij de openingstreffer, Jelle had een moeilijke kans vanaf de achterlijn in de 9e minuut en Bas had moeten scoren, maar zijn schot ging voor langs het doel in de 12e minuut.
Quick’20 scoorde in de 17e minuut de 0-1 via Melvin Degenaar. Jeroen gaf de bal op Jasper, die Tim bereikte en zijn lage voorzet werd door Melvin glijdend tussen de palen gewerkt. Quick’20 kreeg daarna diverse kansen om de voorsprong uit te breiden maar mooie kansen na fraaie een-tweetjes en afstandsschoten werden niet verzilverd.
EVV werd volkomen overklast en mocht van geluk spreken dat het met de pauze slechts 0-1 was.

Na de rust werd Quick’20 op alle fronten afgetroefd door EVV. Het liet zich teveel terugdringen en al was het van de 45e tot de 60e minuut nog een open wedstrijd, daarna was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Quick’20.
Dat EVV nou veel kansen kreeg, nee dat was niet zo. Het was aan Quick’20 zelf te danken dat de Echtenaren eerst gelijk maakten en twee minuten later op voorsprong kwamen. In de 68e minuut kwam keeper Iepma uit zijn doel en werkte een tegenstander net binnen de zestienmeterlijn tegen de grond, strafschop zei de prima arbiter en geel voor onze doelman. Het was helemaal niet nodig dat hij uit zijn doel kwam. De toegekende strafschop werd feilloos benut, 1-1.

Twee minuten later kwam EVV op een 2-1 voorsprong door slecht verdedigen bij Quick’20.
Quick’20 was niet bij machte om terug te komen en in en om het veld was er niemand die het roer om kon zetten. De frustraties werden steeds groter en Bas ter Hogt kon met rood vertrekken vanwege natrappen volgens de arbiter, terwijl hij dat zelf niet vond. De scheidsrechter stond er wel met de neus bovenop.
In het laatste kwartier kreeg EVV nog een aantal dikke mogelijkheden. Echter de lat en Quickdoelman Lars Iepma voorkwamen een derde treffer.
Tot overmaat van ramp kreeg de nu “vaste” keeper Iepma ook nog voor de tweede keer geel en dus rood, na een onnodige overtreding, notabene aan de zijlijn. Hij is daardoor de volgende wedstrijd geschorst.

Concluderend vind ik dat het onvoorstelbaar was dat Quick’20 na een prima eerste helft totaal onzichtbaar was in de tweede helft. In de eerste helft was het vanuit de counter heel gevaarlijk. In de tweede helft stoorde de jonge ploeg van EVV vroegtijdig en was elke tweede bal voor hen en werd er door Quick’20 geen duel meer gewonnen. Op basis van haar betere fysieke kracht had Quick’20 in de 2e helft moeten toeslaan, het liet zich echter volledig overbluffen door de “jonkies” van EVV.

Er wordt binnen de selectie van Quick’20 regelmatig geroepen dat er vier teams echt bovenuit steken in de Derde Divisie en dat de rest allemaal aan elkaar is gewaagd en van elkaar kan winnen. Nou, hooguit UNA kan tot die vier worden gerekend en van de andere 4 tegenstanders die we hebben gehad hebben we er drie verloren en één gelijk gespeeld.

Er zullen vast wat harde noten worden gekraakt komende week tijdens de besprekingen, laat het in het veld zien, met woorden alleen komen we er niet.
Tegen HBS en EVV in de eerste helft werd getoond waartoe jullie als team in staat zijn, laat dat nu ook in de uitslag blijken middels een overwinning.

EVV – Quick’20 2-1 (0-1)
Scoreverloop:
17. 0-1 Degenaar, 68. Vankan 1-1 (pen.), 70. Dings 2-1.

Quick’20: Iepma (91. 2x geel, rood; Bakker) van Houten, Leenders, Brummelhuis, Zwienenberg, ter Horst (73. Rood), Kamp, van Breemen-Schneider, Visscher (64. Eulderink), Degenaar. Arslan (71. Kemna).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube