Nieuws

Quick’20 speelt morgenavond om 19.00 uur uit tegen EVV uit Echt (L)

vrijdag 21 september 2018 - 1e selectie


Evenals vorige week naar HBS heeft ons eerste team weer een verre uitwedstrijd, nu naar EVV. Duurde de reis toen ongeveer twee en een half uur, morgen is de trip nog 30 minuten langer.

EVV speelde van 2000 tot 2004 in de Eerste Klasse en van 2004 tot 2010 in de Hoofdklasse. Het speelde in de Topklasse vanaf het eerste tot en met het laatste jaar, 2010 – 2016 en vanaf 2016 in de toen gevormde derde Divisie. Het was een stabiele Hoofdklasser en eindigde altijd bij de eerste zeven in de Topklasse. In de Derde Divisie werd de achtste plek gehaald in het eerste jaar en vorig seizoen eindigde het slechts één punt boven HSC’21 en Quick’20 op de 13e plaats.

Quick’20 speelde lange tijd met wisselend succes in de Hoofdklasse met als hoogtepunt het kampioenschap in 1993 en promotie naar de nieuwe Topklasse in 2010, waaruit het in het tweede jaar degradeerde. Vervolgens van 2012 -2016 in de Hoofdklasse met promotie via de nacompetitie naar de derde Divisie. Het eerste jaar in die divisie werd afgesloten met een keurige 5e plaats en de afloop van het afgelopen seizoen is bekend.

EVV leek afgelopen seizoen al vroegtijdig zeker te zijn van handhaving in de Derde Divisie, terwijl Quick’20 op dat moment diep in de degradatieproblemen zat en onderaan stond. Op 21 januari 2018 werd door beide ploegen de ommekeer ingezet, EVV zakte vanaf die datum steeds verder van de subtop naar beneden op de ranglijst en Quick’20 krabbelde langzaam omhoog uit de rechtstreekse degradatiezone.

Op 21 januari werd uit bij EVV door Quick’20 met 1-2 gewonnen en Quick’20 ging van 7 naar 10 punten. In de eerste 16 duels werden 7 en in de volgende 18 duels 31 punten gehaald met als afloop het bekende wonder van Vondersweijde op 10 juni j.l. toen Quick’20 zich verzekerde van een nieuw jaar Derde Divisie.

Dit seizoen begon EVV met vier punten uit drie en werd de vierde wedstrijd afgelopen zondag in de laatste minuut verloren van HSC’21. Quick’20 begon dit seizoen met drie opeenvolgende nederlagen en haalde afgelopen zaterdag het eerste punt bij HBS door in de 93e minuut de verdiende 2-2 te scoren.

De opstelling van Quick’20 is onbekend bij de buitenstaanders. Het lijkt erop dat er in de sterkst denkbare opstelling kan worden gespeeld.

Quick’20 veel succes en dezelfde slogan als de vorige keer is nu weer van toepassing: met volledige concentratie over de volle lengte van de wedstrijd moet het mogelijk zijn de eerste driepunter mee naar Boeskoolstad te nemen.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube