Nieuws

Quick’20 haalt opgelucht adem na late treffer en speelt met 2-2 gelijk bij HBS

zondag 16 september 2018 - 1e selectie


Quick’20 kwam fel uit de startblokken en had in de beginfase een duidelijk overwicht op HBS. Beide teams probeerden het spel naar zich toe te trekken, Quick’20 slaagde daarin het eerste halve uur beter.

In de 17e minuut werd een voorzet van Jeroen Visscher onvoldoende geraakt door Jip Kemna om gevaar te stichten. Frank Eulderink vuurde in de 21e minuut alias Arjan Robben een krullende bal op het doel af, die rakelings naast ging. Frank had een goede en ook snelle tegenstander en haalde niet zijn normale hoge niveau. HBS probeerde terug in de wedstrijd te komen en doelman Julian Bakker moest aan de bak en redde bekwaam op een afstandsschot.

In de 35e minuut had een fraaie aanval van Quick’20 beloond moeten worden met een doelpunt, Frank kwam er op rechts door en in plaats van de bal breed te leggen op de vrijstaande Jip koos hij ervoor zelf te schieten en dat schot was een te makkelijke prooi voor de keeper van HBS. Het leek erop dat er thee kon worden gedronken met een blanco ruststand tot er in de 45e minuut bij een corner van HBS niet goed werd opgelet door de verdediging van Quick’20 en Six vrij kon inkoppen, 1-0.

Na rust gooide HBS het vol op de aanval en begon sterk. In de 46e minuut was er direct kans op de 2-0, dat gebeurde niet en Quick’20 deed wat terug. In de 52e minuut kreeg invaller Melvin Degenaar een kans op de gelijkmaker na eerst een prachtige actie van Jeroen Visscher, maar de doelman stompte Melvin’s bal uit het doel. Even later claimde HBS een strafschop nadat een speler omver werd getrokken, de scheidsrechter reageerde niet op de wens van het enthousiaste thuispubliek.

In de 67e minuut werd het 1-1. Jeroen sloot een opnieuw schitterende actie af met een keihard schot dat de keeper alleen met grote moeite kon wegstompen. De bal kwam voor de voeten van Melvin die de 1-1 binnentikte.

Daarna viel HBS weer aan en wist absolute uitblinker Jelle Leenders met zijn uitsteekbare been een nieuwe achterstand voor Quick’20 te verhinderen. Ook hij was machteloos toen aan HBS een strafschop werd toegekend in de 77e minuut. De arbiter legde de bal na een overtreding van Quick’20 eerst buiten de zestien meterlijn, op advies van zijn assistent-scheidsrechter en onder luid geroep van het publiek legde hij de bal toch op de stip en benutte van Pelt de stafschop, 2-1 voor HBS. Na afloop werd duidelijk dat de overtreding echt was begaan buiten de 16 meter en dit werd ook ruiterlijk toegegeven door meerdere betrokkenen.

Zou Quick’20 weer met lege handen staan na 90 minuten en zo zijn vierde achtereenvolgende nederlaag lijden?

Met alle krachten werd geprobeerd te scoren, het leek niet te lukken tot de 93e minuut toen iedereen al dacht dat HBS de eerste overwinning van het seizoen zou halen.

Quick’20 behaalde toch haar eerste punt van het seizoen, want in de 93e minuut werd een te langzame terugspeelbal op de doelman van HBS door invaller Alpi Arslan goed onderschept. Hij viel voor de 3e opeenvolgende keer voortreffelijk in en omspeelde knap de uitkomende keeper en schoof de bal in het lege doel, 2-2 en tevens eindstand.

Wat een opluchting voor Quick’20 en zo werd de terugreis met opgeheven hoofd aanvaard. Op de ranglijst is het team wel een plek gezakt door de eerste overwinning van Westlandia, dat mag de pret niet drukken. Uit verloren positie kwam Quick’20 gisteren terug tegen HBS en dit geeft alle hoop voor de toekomst en de uitwedstrijd volgende week zaterdag bij EVV.

HBS: veel succes en plezier bij alle activiteiten ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan met als hoogtepunt het lustrumfeest op zaterdag 6 oktober aanstaande.

HBS – Quick’20 2-2 (1-0)
Scoreverloop:
45. 1-0 Six, 67. Degenaar 1-1, 77. van Pelt 2-1 93. Arslan 2-2.

Quick’20: Bakker, Sen, Heskamp, Leenders, Zwienenberg (85. ter Horst), Kamp, Stolker, van Breemen-Schneider, Visscher, Eulderink (56. Arslan), Kemna (46. Degenaar).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube