Nieuws

Quick’20 begint seizoen met 1-2 thuisnederlaag tegen JVC Cuijk

maandag 27 augustus 2018 - 1e selectie


In de warming up bleek dat aanvoerder Jan Willem Kamp niet kon spelen en moest trainer Michel Steggink noodgedwongen de opstelling omzetten. Reserve Sebastiaan Bökkerink nam de plaats in van Jelle Leenders die opschoof naar het midden op de plek van Jan Willem. Jeroen Visscher werd nu aanvoerder.

Quick’20 speelde zaterdag nog niet in de ideale opstelling. In het doel is de strijd nog niet beslist en keept Lars Iepma de eerste twee wedstrijden en de volgende twee nieuwkomer Julian Bakker. Daarna zullen de trainers de knoop doorhakken en besluiten wie daarna de eerste doelman is van Quick’20.

Jan Willem valt kort voor de eerste wedstrijd af en dan blijkt dat een team dat op sommige plekken nog niet op elkaar is ingespeeld elkaar moeilijk vindt in het veld.

Achteraf praten is altijd gemakkelijk, Quick’20 had een punt verdiend tegen JVC Cuijk. Het had met de rust ook zo 0-3 kunnen zijn als de voorwaartsen van de tegenstander wat zorgvuldiger waren omgegaan met de hen geboden kansen en ook na rust had het 0-3 kunnen worden, Jelle Leenders voorkwam dat door met een uiterste krachtsinspanning de bal net voor de lijn weg te werken.

Het was een aftastend begin aan beide zijden en het was Quick’20 dat in de 14e minuut de eerste kans had op een doelpunt toen Jip Kemna uit de draai na een pass van Jeroen Visscher de keeper net niet passeerde met zijn schot.

In de 22e minuut kwam JVC Cuijk op 0-1 na een schitterende en verpletterende uithaal van Rik Renirie, die op de hoek van de 16 meter lijn van rechts verwoestend uithaalde en de bal bovenin de andere hoek schoot, een juweel van een doelpunt.

 

Kort na rust werd het bijna 0-2, maar een schot van doelpuntenmaker Renirie spatte uiteen op de lat. Twee minuten later was het wel raak toen Lars Loermans de 0-2 maakte en daarmee de marge verdubbelde.
Quick’20 ging nu vol in de aanval op jacht naar de aansluitingstreffer en die verdiende treffer kwam er twintig minuten voor tijd. Bas ter Horst kopte een voorzet op maat van Luc Stolker fraai binnen, 1-2. Nu liet de ploeg zien dat het best kan voetballen al was het oppassen geblazen voor de gevaarlijke counters van de uitploeg.

Quick’20 kreeg in laatste 10 minuten nog een paar goede mogelijkheden op de gelijkmaker, maar die was de ploeg niet gegund. Evenals dikwijls in het vorige seizoen had het team het geluk niet mee en sloot Quick’20 de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen 2018-2019 af met een 1-2 nederlaag.

De volgende wedstrijd is zondag 2 september uit bij debutant en promovendus OSS’20.

 

Quick’20 – JVC Cuijk 1-2 (0-1)
Scoreverloop: 22. Rik Renirie 0-1, 55. Lars Loermans 0-2, 71 Bas ter Horst 1-2.

Quick’20: Lars Iepma, Wesley van Houten, Tom Brummelhuis, Sebastiaan Bökkerink (46. Bas ter Horst), Tim Zwienenberg, Luc Stolker, Jelle Leenders, Jeroen Visscher (70. Lennart Jansink), Jasper-Ewout van Breemen-Schneider, Jip Kemna, Melvin Degenaar (80. Tommie Nuchelmans).

 

Foto’s Robert Molnar

Foto’s Fabian van Houwelingen

Samenvatting RTV Oost

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube