Nieuws

Quick’20 verliest fors met 6-2 van DVS’33

zondag 19 augustus 2018 - 1e selectie


Natuurlijk heeft Quick’20 nog maar 2 oefenwedstrijden gespeeld, die allebei werden verloren en is de ploeg pas sinds 5 augustus in training na een slopend seizoen 2017-2018 waarin op miraculeuze wijze op 10 juni handhaving in de Derde Divisie veilig werd gesteld.

Ook waren meerdere “normale” basisspelers helemaal niet of slechts een deel van de wedstrijd inzetbaar.
Dan wordt het zwaar halen tegen DVS’33 dat zich flink heeft versterkt en zich als doel heeft gesteld om via een kampioenschap rechtstreeks of via de nacompetitie te promoveren van de Derde Divisie Zaterdag naar de Tweede Divisie. In de voorbereiding werden er liefst 4 ploegen uit de Tweede Divisie verslagen.

Onder leiding van een prima arbitraal trio werd al snel in de wedstrijd zichtbaar dat het voor Quick’20 moeilijk zou worden om tegen de ploeg uit Ermelo een goed resultaat te halen. Er werd vanaf het beginsignaal goed druk gezet, de Ermeloërs wisten daar met hun voetballende kwaliteiten en de veel betere wedstrijdfitheid wel raad mee.

Nadat keeper Julian Bakker al twee zekere treffers van DVS’33 had voorkomen, was het al na 11 minuten 0-1. Quick’20 kwam in de eerste helft sporadisch voor het doel van de tegenstander, die op een afstraffing van de thuisclub leek af te stevenen, de vele kansen waren niet aan hen besteed. Wel werd het in de 33e minuut 0-2 na een opzichtige fout van de doelman. In de 35e minuut had Quick’20 pech dat uit een voorzet net naast werd gekopt. Daar tegenover werd in de 38e minuut de bal van de Oldenzaalse doellijn gehaald, terwijl de keeper al omspeeld was.

In de tweede helft werd linksachter Yannick Heskamp vervangen door Tim Zwienenberg wiens knieoperatie naar wens is verlopen. Hij liet zien dat hij niet voor niets is verkozen tot één van de beste spelers in de Derde Divisie in het vorige seizoen. Als vanouds soleerde hij van achter naar voren en leverde menig voorzet op maat af of stelde zichzelf in bijna scoringspositie.

Al na twee minuten in de tweede helft kwam Quick’20 op 1-2. Jip Kemna werd in het zestienmetergebied onreglementair onderuit gehaald en benutte zelf de toegekende strafschop feilloos.

In de 56e minuut ging de keeper van Quick’20 helaas opnieuw in de fout en kon DVS’33 gemakkelijk de 1-3 scoren. Vier minuten later had Quick’20 de kans op 2-3, maar na een goede voorzet van Tim schoot Jasper-Ewout van Breemen-Schneider de bal over het doel. Quick’20 had daarna nog wat kleine kansen en Melvin Degenaar was nog wel het dichtste bij een doelpunt.

DVS’33 counterde geweldig en kon mede door fout uitverdedigen in 12 minuten uitlopen naar 1-6 en leek het toch prijsschieten te worden op het doel van Quick’20.

In de 87e minuut scoorde Jasper-Ewout voor de thuisclub nog de 2-6.

Conclusie is dat DVS’33 een prima ingespeeld team heeft dat hoge ogen gaat gooien in de Derde Divisie Zaterdag en Quick’20 nog niet klaar is voor het echte werk in de competitie. De tijd dringt, omdat de competitie a.s. zaterdag al begint met een thuiswedstrijd tegen JVC Cuijk om 19.00 uur.

Iedereen begrijpt dat de voorbereiding van Quick’20 niet optimaal kon zijn na een lang vorig seizoen. De wetenschap dat dit team veel beter kan en dat we gewoon met een schone lei aan het nieuwe seizoen beginnen betekent dat we ons geen zorgen moeten maken.

Quick’20 ligt na deze nederlaag direct uit het bekertoernooi en DVS’33 heeft a.s. woensdag uit bij De Treffers een kans om het hoofdtoernooi te bereiken van de KNVB Beker.

 

Quick’20 – DVS’33 2-6 (0-2)

 

Scoreverloop: 11 Olivier Pilon 0-1, 33 Benjamin Roemeon 0-2, 47 Jip Kemna 1-2, (strafschop), 56 Benjamin Roemeon 1-3, 68 Berry Powel 1-4, 76 Oktay Öztürk 1-5,   80 Oktay Öztürk 1-6, 87 Jasper-Ewout van Breemen-Schneider 2-6

Quick’20: Julian Bakker, Wesley van Houten, Sebastiaan Bökkerink (71. Tommie Nuchelmans), Tom Brummelhuis, Yannick Heskamp (46. Tim Zwienenberg), Melvin Degenaar, Jan Willem Kamp,  Luc Stolker, Jip Kemna, Jasper-Ewout van Breemen-Schneider, Jeroen Visscher (20. Bas ter Horst)

(Zie voor een uitgebreid de site van DVS’33)

 

Klik hier voor de foto’s door José Oude Lohuis

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube