Nieuws

Voorbeschouwing Quick’20 vs DVS’33

vrijdag 17 augustus 2018 - 1e selectie


Quick’20 ontvangt DVS’33 Ermelo zaterdag 18 augustus om 17.00 uur in de eerste kwalificatieronde voor de KNVB Beker

Het eerste elftal van DVS’33 speelt in de Derde Divisie Zaterdag. De club heeft 14 seniorenteams en 32 juniorenteams tot en met de JO8 plus enkele teams die in een onderlinge competitie spelen, vergelijkbaar met de Fabri-Leaque bij Quick’20. Verder nog 3 dames-en acht 35 plusteams.

 

De tegenstander is al sinds begin juli in training terwijl Quick’20 pas op 5 augustus is begonnen. DVS’33 had een prima voorbereiding op het seizoen 2018-2019 met knappe zeges op AFC, De Treffers en Spakenburg, die alle drie spelen in de Tweede Divisie en ook van Jong PEC Zwolle werd gewonnen. Van IJsselmeervogels, ook Tweede Divisie, werd verloren en met een mix van het 1e en 2e elftal werd verloren van Hoofdklasser Sparta Nijkerk.

Een afvaardiging van DVS’33 heeft de oefenwedstrijden van Quick’20 gezien en zal zich vast een beeld hebben gevormd van de kwaliteiten van “ons” eerste. Quick’20 weet van DVS’33 weinig tot niets. Wel is bekend dat het beleid van de Ermeloers erop is gericht om zo hoog mogelijk te spelen en dat is de Tweede Divisie. De kwaliteit van de selectie heeft dan ook een behoorlijke kwaliteitsimpuls ondergaan ten opzichte van het voorgaande seizoen.

Coach Bert van Hunenstijn in De Stentor. ,,We moeten minimaal een periodetitel halen. We worden door veel trainers gezien als een van de titelkandidaten. Die status moeten we zelf ook uitspreken en waarmaken. Terecht dat supporters dat ook verwachten. Vorig jaar stonden we lang op plek 5 tot en met 8 en niemand let dan op je. Nu wordt er ook meer op ons gelet.”

Quick’20 is amper twee weken in training en verloor met een “grote” selectie van hoofdklasser Excelsior’31 en afgelopen dinsdag van Jong Heracles, met drie spelers die in het verleden uitkwamen voor het 1e elftal van Quick’20.

Het is met zo’n korte voorbereiding nog moeilijk in te schatten waartoe Quick’20 komend seizoen in staat is voor de positie op de ranglijst. Het wegvallen van routinier en slot op de verdediging Felix van Berkel is een gevoelige aderlating, maar daarin zit ook meteen ook de uitdaging voor de keeper die hem opvolgt. Centrale Verdediger en rots in de branding Ryan Snelders is vertrokken naar HHC Hardenberg , Tweede Divisie, waar “oud” spits en “oud” topscorer Rens van Benthem ook sinds 2017 speelt.

De opstelling van Quick’20 is nog onbekend, wel zeker is dat de van DOS’37 overgekomen Julian Bakker in het doel staat. Ook zeker is dat Jan Willem Kamp als eerste aanvoerder is aangewezen en Jeroen Visscher als tweede.

Dat het een zware dobber wordt voor Quick’20 om morgen zegevierend het veld te verlaten is duidelijk, niets is onmogelijk, De winnaar speelt volgende week woensdag in de 2e kwalificatieronde van de KNVB beker in Groesbeek tegen de Treffers. De verliezer is uitgebekerd voor komend seizoen.

_______________________________________________________________________

Het volgende trio leidt de wedstrijd Quick’20 – DVS’33

Scheidsrechter                     : de heer E. ter Brake

Ass.scheidsrechters           : de heren J. van Hout en S. Bosscha

_______________________________________________________________________

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube