Nieuws

Invoering VTON-app vanaf het nieuwe seizoen

vrijdag 6 juli 2018 - Algemeen


Quick’20 is een voetbalclub waar prestatie en plezier hand in hand gaan. Het opleiden en ontwikkelen van onze leden staat centraal, dat geldt dus voor het voetballen maar ook voor bijvoorbeeld de trainers en de scheidsrechters. We zien een ontwikkeling dat het steeds moeilijker is om vrijwilligers te werven en deze aan de club te binden en verbonden te houden. Vanuit de diverse commissies zijn een aantal initiatieven opgestart om invulling te geven aan deze doelstelling.

  1. Het opleiden van jeugdige trainers: er is een pilot met studerende jonge trainers gestart afgelopen seizoen die een vergoeding krijgen vanuit de club. Dit is nieuwe instroom die we voor een langere periode willen binden aan de club. Deze pilot is een succes en zal vervolg krijgen.
  2. Met het ROC van Twente en de SBB (kenniscentrum) zijn afspraken gemaakt over een samenwerking die meer stagiaires zal gaan opleveren en waarbij Quick’20 meer aandacht zal besteden aan het begeleiden van de stagiaires.
  3. We moeten zuinig zijn op onze vrijwilligers en daarmee ook op onze trainers. We hebben ouders/trainers die zelf nooit hebben gevoetbald, we hebben ouders/trainers met enige / veel voetbalervaring en we hebben ervaren trainers. De eerste twee groepen hebben in ieder geval behoefte aan goede oefenstof en daarin willen we hen facilitairen.
  4. Juist omdat we willen ontwikkelen willen we één gezicht uitstralen en moeten we dezelfde goed doordachte oefenstof aanbieden waar een gedachte achter zit en die past in de visie van de club.

Uit bovenstaande punten heeft Quick’20 besloten voor de aanschaf van de VTON (Voetbal Technische Ontwikkeling Nederland) – app zodat een ieder kan beschikken over de genoemde oefenstof. Doch het uitrollen en het gebruik van deze VTON-app moet worden begeleid en ondersteunt en daarom is een VTON-commissie opgericht. Deze commissie is op dit moment bezig om vanaf het nieuwe seizoen de trainers van de woensdagmiddaggroep / JO09 / JO10 / JO11 / JO12 / JO13 en MO-groep de beoogde oefenstof aan te bieden. Op maandagavond 3 september zal hierover een infoavond worden gehouden in ons clubgebouw. De overige trainers van de JO14 / JO15 / JO17 en JO19 worden medio december voorzien van oefenstof en worden t.z.t. geïnformeerd. Heb je interesse neem gerust contact op met een van onderstaande personen of kijk op www.vton.nl

Eddy Gelhever, coördinator VTON-commissie, 06-10444818 / eddy@spininhetweb.nu

Erik Kotte, beheerder VTON-app, 06-22369847 / e.kotte@@kpnplanet.nl

Gerard Tijdhof, coördinator Jeugd, 06-21882924 / g.tijdhof@gmail.com

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube